Uhorková pleťová voda

14:50

Ak je niečo neodmysliteľne späté s letom, tak sú to uhorky (a melón, ale o tom dnes nebude reč). Chutná zelenina obsahuje veľa vody a zdraviu prospešných látok. Sprevádza nás nielen počas horúcich letných dní, ale počas celého roka. Kyslé uhorky, čalamády, ruslíky, šaláty, ktoré zavaríme, nás potešia najmä v zime. Možno poznáte aj kozmetiku, ktorá je uhorková :) Mala som uhorkovú hydratačnú masku, teraz mám uhorkový pleťovú vodu.






O pleťovje vode si môžete prečítať:

     "Doprajte svojej pleti neuveriteľnú dávku hydratácie! Uhorka okrem veľkého množstva vody obsahuje aj vitamíny B, A, C, K, draslík, horčík, vápnik, sodík, fosfor, kremík, síru a iné. Uhorková pleťová voda sťahuje póry, jemne čistí, vypína a hydratuje pleť. Uzatvára rozšírené póry. Jej výbornou vlastnosťou je, že nepodráždi ani citlivú pleť. Upokojuje, vyhladzuje a zľahka rozjasňuje pokožku."


Deň bez pleťovej vody si neviem ani predstaviť. Používam ju ráno, spolu s pleťovým mliečkom, aby som ju vyčistila a nakopla do nového dňa. Niekedy ju použijem aj cez deň, keď nie som nalíčená a chcem osviežiť pleť ( na to je úžasná najmä mätová, ale podobne dobre poslúžia aj ostatné kvetové vody). Večer nesmie chýbať v očistnom rituály, keď nasleduje ako posledný krok po peelingu, čistiacom mlieku/pene/géle/kréme. Miniem ich aj do prachovým pleťových masiek, takže ich spotrebujem celkom dosť. To je ale dobre! Lebo kvetové vody sú pre pleť pokladom :) Uhorková pleťová voda je v milom sklenom obale s vynikajúcim uzatváraní. Keď som to prvý raz videla, chvíľu mi trvalo, kým som sa to naučila zatvárať, ale nakoniec som pochopila. Sklené fľaštičky si odkladám, keď potrebujem niečo preliať, sú na to super. Majú 50 ml, takže nie sú veľké a nezaberú mi veľa miesta. Vôňa kvetovej vody je veľmi zvláštna. Mne pripomína uhorkový šalát :) S poriadnou dávkou šalátového korenia. Hoci je veľmi zvláštna a svojská, celkom sa mi zapáčila. Nie je to klasická vôňa, asi aj preto tak trochu vyčnieva z davu. Neobsahuje alkohol, preto neštípe na pokožke. Uhorková pleťová voda je vhodná pre všetky typy pleti, vhodná je aj pre majiteľky citlivej pleti. Veľmi dobre hydratuje a osviežuje pleť. Dodáva jej dôležité vitamíny a ďalšie látky, vďaka čomu pôsobí zdravo a oddýchnutejše. Nielen čistí, ale aj zmatňuje pleť, sťahuje póry a zanecháva pleť hladkú. Hodí sa do ílových prachových masiek, ktorým prepožičia vôňu a znásobí ich účinky.
Plusy:
  • malý sklený obal
  • zvláštna vôňa
  • neobsahuje alkohol, nedráždi pokožku
  • čistí, hydratuje, upokojuje, osviežuje, zmatňuje pleť

Mínusy:
  • nenašla som
Kvetovú vodu kúpite v eshope Soaphorie alebo v partnerských predajniach za 4,90.

Skúšali ste už nejakú uhorkovú kozmetiku? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Wow, ta vypadá moc dobře.. Uchvátila mě ta lahvička :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty máš snáď doma aspoň 20 pleťových vôd :D. Vyzerá skvele, už len kvôli uhorkovej vôni by som si ju kúpila ,lebo milujem uhorky :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už nie :) Recenziu píšem až keď je minutá, takže momentálne sú doma len tri :)

      Odstrániť
  3. Uhorkovú kozmetiky fakt môžem, ale o tejto vode som doteraz vôbec nevedela, pričom samotnú značku mám celkom odsledovanú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som si uhorkové veci fakt obľúbila. Aj preto som si vybrala túto vodu.

      Odstrániť
  4. Mne sa uhorková vôňatiež veľmi páči!!!!!A cena je veľmi prijateľná:)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe