Levanduľový olej

14:26

Oleje považujem za jeden z najlepších kozmetických výrobkov. Mám ich doma niekoľko, niektoré sú fantastické na tvár, iné pomáhajú vlasom a vlasovej pokožke, iné dokážu hojiť rany. Aj ostatní členovia (alebo skôr členky) mojej rodiny sa naučili používať oleje, lebo si všimli, aké pozitívne účinky majú. Najnovším olejom v mojej zbierke je levanduľový olej. 





O levanduľovom oleji si môžete prečítať:

      "Levanduľový olej je vhodný pre suchú a tiež pre podráždenú pokožku, upokojuje začervenanie kože a svrbenie. Nanesením na vlasy napomáha posilňovať vlasovú štruktúru a bojuje proti podráždeniu pokožky hlavy a proti lupinám. Povzbudzuje telo a myseľ podporuje pokojný spánok a pleť je pružná, jemná a hebká. Osvedčil sa pri dermatitíde, ekzémoch, akné a psoriáze. Hojí rezné ranky, odreniny, vriedky a popáleniny.
Kvalita: Macerát v Bio olivovom oleji
Zloženie: Olea Europaea Fruit Oil, Lavandula Augustifolia Flower Extract:



Levanduľu milujem, netajím sa tým a koniec koncov, to ste si už na blogu asi všimli, že je tu veľa levanduľových článkov :) Preto som nemohla odolať levanduľovému oleju od Soaphorie. Už dávno som levanduľový olej mala a zbožňovala som ho. Ako obstál tento? Obal je, rovnako ako pri kvetových vodách, krásny sklený s dobrým vrchnáčikom. Je malý, ľahko sa všade vmestí a ani pri cestovaní nezaberie veľa miesta. Bola som veľmi zvedavá na vôňu. Mala som esenciálny olej, ktorý sa vyznačoval intenzívnou levanduľovou vôňou, takou, do akej som zbláznená. Tento olej je macerát, preto veľmi nevonia. Občas ucítim aspoň náznak levanduľovej vône, ale inak skoro nevonia. Nemôžem povedať, že by ma to sklamalo, veď v popise som videla, čo kupujem, ale aj tak mi tam tá vôňa trošku chýbala :) Olej môžete použiť na viacero ťažkostí. U mňa nahrádza nočný krém. Pleť si večer dôkladne vyčistím, olej nanesiem na vlhkú pleť a vmasírujem ho. Všimla som si, že pleť ostáva trochu mastná, preto ju po chvíli len zľahla pretriem papierovým obrúskom. I keď môže byť mastnejšia, neupchávajú sa póry, takže nevznikajú nové nedokonalosti. Olej pokožku hydratuje, spevňuje a zjemňuje. Pomáha jej hojiť sa a upokojuje ju, ak svrbí, je podráždená alebo zapálená. Rovnako ho môžete použiť aj na vlasovú pokožku. Hydratuje ju, upokojuje a vlasy sú tiež jemnejšia a krásne ligotavé. Pomáha na pokožku s ekzémom i akné, môžete ho nanášasť na postihnuté miesta i niekoľkokrát denne - nič tým nepokazíte. V neposlednom rade si treba uvedomiť, aké výnimočné účinky má levanduľa - upokojuje, pomáha odbúrať stres, privodí sladší spánok a pekné sny.
Plusy:
  • pekný sklený obal
  • veľmi jemná a nenápadná vôňa
  • možno ho použiť na celé telo i vlasy
  • upokojuje, hydratuje, zjemňuje pokožku, pomáha na akné aj ekzém
  • levanduľa má veľmi dobré účinky na psychiku
Mínusy:
  • môže ostať trošku mastnejšia pleť, ale to stačí jemne pretrieť obrúskom
Olej kúpite v eshope Soaphorie alebo v partnerských predajniach, cena za 50 ml oleja je 5,50.

Skúsili ste levanduľový olej? :)

You Might Also Like

3 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe