Veľké porovnanie Ziaja balzamov na pery

19:12

Ako veľký Ziaja fanúšik som sa potešila, keď som sa veľmi potešila, keď som zistila, že má v ponuke aj balzamy na pery. Rozhodla som sa pre ich veľké porovnanie, pretože tak, ako majú veľa spoločného, tak majú aj dosť rozdielov :) Tri zo štyroch som si veľmi obľúbila, jeden trochu pohorel. Nevadí. Aj tak je to super bilancia.















O olivovom balzame si môžete prečítať:


     "Dokonale zvlhčuje pokožku. Zabraňuje vysušeniu a popraskaniu pier. Dodáva lesk a jemne premasťuje. Neobsahuje konzervanty. 
Použitie: Balzam naneste priamo na pery. Uľahčuje nanášanie rúžu.
Základné zložky: lanolín, olej canola, olivový olej, vitamín A, vitamín E
Objem: 10 ml"

O pomarančovom balzame si môžete prečítať:

     "Obsahuje pomarančové maslo, olivový olej, trigliceridy a vitamín E. Dokonale hydratuje  pery a prechádza ich vysušeniu. Jemne premasťuje a dodáva perám lesk. Neobsahuje konzervačné látky.

Spôsob použitia
Naniesť balzam na pery, niekoľkokrát denne, podľa potreby."

O kokosovom balzame si môžete prečítať:

     "Dokonale hydratuje pery a zabraňuje ich vysychaniu.
Znižuje sklon k praskaniu, najmä v kútikoch.
Dodáva lesk, jemne premasťuje a účinne zabraňuje vysušeniu.
Použitie: Naniesť balzam priamo na pery. Uľahčuje nanášanie rúžu.
Hlavné zložky: kokosové lipidy, lanolín, olej canola, vitamín A, vitamín E."

O balzame s kakaovým maslom si môžete prečítať:

      "Dokonale hydratuje a zabraňuje nadmernému vysúšaniu. Znižuje náchylnosť k popraskaniu, predovšetkým v kútikoch úst. Dodáva perám lesk, jemne ich premasťuje a účinne zabraňuje praskaniu.
čokoládová receptúra, čokoládová liporegenerácia
  • kakaové maslo– zaisťuje vysokú biologickú kompatibilitu s pokožkou, pôsobí premasťujúco, dokonale vyživuje a účinne zabraňuje vysúšaniu pokožky pier.
  • olej Canola– bohatý na fytosteroly a tokoferoly, vyživuje a zjemňuje pokožku, pôsobí ako prírodný antioxidant, neutralizuje voľné radikály, chráni pred škodlivým vplyvom UV žiarenia a účinne upokojuje podráždenia.
  • lanolín– premasťuje a výrazne zmäkčuje pokožku, dokonale sa vstrebáva, zabraňuje strate vody a znižuje drsnosť pokožky.
Použitie:Balzam aplikujte priamo na pery. Uľahčuje nanášanie rúžu.
Základné zložky: lanolín, kakaové maslo, olej canola, vitamín E
Objem:10 ml"

Čo majú balzamy spoločné:

  • obaly - Balzamy majú po 10 ml a sú v tube, ktorá je dostatočne šikovná na to, aby ste mohli mať tohto pomocníka neustále pri sebe. Šikmo skosený aplikátor uľahčuje nanášanie.
  • zloženie - iste, sú tu určité odlišnosti, ale aj zhoda. Je pravda, že pár látok v ňom by nemuselo byť.
  • pomáhajú predchádzať vysúšaniu pier, dobre ich chránia pred vetrom,chladom a sú tak vhodnými pomocníkmi do jesenného i zimného počasia. Pery intenzívne hydratujú, zjemňujú a ak sú vysušené, pomáhajú im regenerovať sa. 
  • príjemne voňajú, okrem kokosového aj chutia
Čo majú rozdielne, sú vôňa a chuť :) To celkom zaváži, preto som urobila rebríček obľúbenosti. Začnem prvým, skončím tretím miestom:

  1. na prvom mieste je jednoznačne olivový balzam. Ten ma uchvátil zo všetkých najviac. Jemne vonia, dobre chutí- nezanecháva v ústach zlú chuť. Hydratuje, zjemňuje a chráni pery, používam ho najviac.
  2. na druhom mieste je kakaové maslo a pomarančové maslo. Nemôžem povedať, že by boli horšie ako olivový balzam, len ten sa mi zapáčil najviac. Ich príjemná vôňa nie je rušivá, dobre chutia a pekne sa starajú o pery.
  3. na treťom mieste je kokosový balzam. Pre mňa je úplne najhorší. Vôňa by ešte celkom ušla, je kokosová a sladká. Chuť je už ale horšia a zanecháva v ústach takú umelú pachuť, ktorá mi prekáža. Tiež je krémový biely (kým ostatné tri sú priehľadné, krajšie sa prispôsobia perám a nie je ich vidno) a pery môžu ostať trošku biele. Preto ho mám len na doma, kde mi neprekáža, ak behám s bielymi perami.
Sedí mi olivový, kakaový a pomarančový balzam - krásne voňajú, dobre chutia, sú priehľadné a nenápadné, pery zjemnia, hydratujú a ochránia.
Nesedí mi kokosový - pekne vonia, ale nechutí, zanecháva pachuť, je biely a krémový, na perách ho vidno a zachádza do vrások. Pery hydratuje, zjemňuje a chráni.

Ceny balzamov:
  • oliva - 2,18
  • pomarančové maslo - 2,84
  • kokosový- 2,84
  • kakaové maslo - 2,27
Mali ste niektorý balzam? Ako ste boli spokojné? :)




You Might Also Like

15 Vaše komentáre

  1. Ziaja zboznujem, ale balzam som este nemala.Najviac ma laka kakaove :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám doma kakaový balzám na pery, ale ešte som sa nedostala k jeho vyskúšaniu. No po tvojej recenzii to čím skôr napravím. :) Pekne napísané. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. škoda, že všetky majú také zlé zloženie, všade na prvých miestach parafin :(, takže nič pre mňa...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Balzámy jsem ještě nezkoušela, nejvíc mě zaujal kakaový. Už jich mám ale tolik, že by asi jen smutně ležel v koutě.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vôbec neviem, že má Ziaja balzamy na pery, ešte som ich nikde nevidela.
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V obchodoch bežne zrejme nie sú, len v špecializovaných ZIAJA predajniach /KE, PP, od utorka aj TT/ alebo v eshope dobrakozmetika.sk ;)
      saveonbeauty

      Odstrániť
    2. Stačí pozrieť na internet, nájdeš ich tam všetky :)

      Odstrániť
  6. Skúšala som všetky, jeden som už aj minula, druhý mi tesne pred spotrebovaním padol do záchoda :D a jeden som dala nakoniec mame.
    Pre mňa osobne bol najlepší pomarančový a tesne za ním kakao. Kokos je mne osobne ale veľmi príjemný, aj keď s tou bielou farbou súhlasím. Našťastie sa mi celkom rýchlo vstrebe.
    Olivu som nakoniec dala mame, po čase mi začala prekážať tá intenzívnejšia vôňa a tiež trošku mastnejšia konzistencia...
    O všetkých som samozrejme písala na blogu... niekde :D
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ich mám všetky na poličke,pekne vedľa seba a striedam ich :)

      Odstrániť
  7. Túta značku veľmi dobre poznám, je super, veľmi mi vyhovuje:)))))

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe