Čokoládové pery v levanduľovom kúpeli

18:18

V dnešnom článku sa pozrieme na dva zaujímavé kúsky, ktoré mám už doma viac ako rok. Teda, ten balzam som mala doma viac ako rok, lebo levanduľový kúpeľ miniem vždy skoro hneď, ako si ho kúpim :) Značku Mydlo z Farmy vám na mojom blogu nemusím nijako špeciálne predstavovať, získala si ma už dávno a moja kozmetická láska k nej sa len prehlbuje. Druhou značkou je Grešík, ktorý má nielen úžasné čaje a tinktúry, ale aj takéto levanduľové mňamky. 










O balzame na pery Čokoládové pery si môžete prečítať:

     "Výživný a hojivý balzam na pery v biokvalite.  Základom Čokoládového balzamu je organické kakaové maslo.
Kakaové maslo - Theobroma v preklade znamená "jedlo bohov". Po stáročia sa používalo na ochranou a regeneráciu pokožky poškodenej slnkom a vetrom. Obsahuje prírodné antioxidanty, je bohaté na vitamíny a minerály. Pomáha pokožku upokojiť, hydratovať a hojiť poranenia.
Vaše pery môžu byť chránené aj hydratované za každého počasia.
Zloženie: Kakaové maslo, Včelý vosk, Vitamín E, Čokoládový extrakt.
Objem 15 ml."
Každý balzamomaniak by mal mať vo svojej zbierke aspoň jeden balzam v biokvalite. Zamilovala som sa do prírodných balzamov na pery, nielen pre úžasné účinky, ale aj pre ich zloženie, ktoré je, ako by som to povedala, rozprávkové. Dávate si na seba úplne zdravotne nezávadné kúsky, ktoré sú naozaj kvalitné a aj chutné :) Čokoládové pery sú v peknom kovovom obale, ktorý sa naozaj dobre zatvára a tak je obsah dobre chránený. Vonia ako kakao. Nie ako také Granko, ale ako skutočné nefalšované kakao. Chuť je už menej kakaová, je nevýrazná, nezanecháva v ústach nepríjemnú chuť a nemám ani potrebu ho stále ujedať. Má tuhú konzistenciu, ktorá sa ale pri dotyku s pokožkou mení, topí sa a pekne kĺže po perách. V lete sa mu ale stali osudné horúčavy. Balzam sa roztopil na olej. Vtedy mi to veľmi vyhovovalo, lebo stačilo namočiť prst a prejsť po perách. Rýchlo, ľahko, bez čakania. Keď ale balzam stuhol, troška sa mu zmenila konzistencia a ostali akoby hrudky, ktoré sa nedali rozotrieť. Balzam som síce minula, ale nie raz som si pofrflala, že to nejde. Nevadí, budem múdrejšia a keď bude tento rok zasa veľmi teplo, budem si podobné balzamy schovávať v komore, kde je z celého domu aspoň trochu znesiteľne. Balzam vynikajúco hydratoval pery, zjemnil ich, zabraňoval vysušovaniu a hojil ich ak už boli popraskané, mala som opar a tak). Malý miláčik si ma získal a je skvelým spoločníkom na zimné prechádzky, lebo výborne chráni pery.
15 ml balzam stojí 4 eurá  a môžete si vybrať niekoľko príchutí a balenie buď v tube, alebo cool kovovom obale.
O levanduľovom kúpeli si môžete prečítať:
      "Pôsobí priaznivo pri stavoch vyčerpanosti, úzkosti a psychickom napätí. Príprava: Kúpeľové vrecko vložíme do vane s teplou vodou príjemnej vášmu telu a necháme 10 minút vylúhovať. Kúpeľové vrecko môžeme vylúhovať aj v nádobe s teplou vodou a potom obsah nádoby vliať do vane.
Zloženie: levanduľa.
Hmotnosť: 20g"

Mám veľa úchyliek a levanduľa je jednou z nich. Ale to už viete. Preto som musela mať ten levanduľový kúpeľ doma. Lebo levandule skrátka nie je nikdy dosť. Jej vôňa je moje antidepresívum a zlepšuje mi dni. Keď sa na ne pozriem, ako mi zdobia šálku, košík či stenu, všetko je hneď trochu lepšie. Tento kúpeľ sa používa jednoducho. Prekrásne voňajúce vrecko si hoďte do kúpeľa ako keď si robíte čaj a nechajte ho vylúhovať. Vzduch sa zaplní jemnou levanduľovou vôňou, nie veľmi intenzívnou a výraznou, ale citeľnou, upokojujúcou. Upokojuje myseľ a po pár minútach sa cítim ako iný človek. Dobre sa po ňom zaspáva a cítim sa spokojnejšie :)
Vrecko stojí okolo 1,50 a kúpite ho na internete.
Ktorý kúsok vás zaujal a prečo? :)


    

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. ten balzám vyzerá veľmi lákavo, škoda, že v lete sa mu teda nedarilo veľmi dobre:(

    http://theemthusiast.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa môže stať mnohým balzamom, ktoré tvoria najmä oleje :)

      Odstrániť
  2. V levanduľovej závislosti ti úplne rozumiem <3 :D inak skús aj levanduľové mlieko. :) Ja som ho mala prvý krát u nás v čajovni, najprv mi veľmi nechutilo ale potom bolo fajn...:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som si zvykla na levanduľový čaj, možno by som skúsila aj mlieko :)

      Odstrániť
    2. levanduľový čaj som ešte nevidela :( nemáš nejaký tip kde by som ho zohnala?:)

      Odstrániť
    3. Čajík som našla v čajovni, ale aj Klember ho má :) A aj na stránkach s čajíkmi by si ho mala bez problémov nájsť :)

      Odstrániť
  3. och, levanduľa! presne túto som mala :) úžasne vonia!

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe