Kúsky z Elfu - áno či nie?

17:52

Niekoľko rokov používania Elf kozmetiky ma naučili, že nie všetko je zlato, čo sa blyští a niečo dokáže neuveriteľne prekvapiť. Našla som kúsky, ktoré si kupujem opakovanie, lebo sú vynikajúce, ale aj také, ktoré som si mohla odpustiť a ušetrila by som. Dnes by som sa venovala produktom, ktoré vo mne vyvolali emócie - kladné i záporné. Sú medzi nimi tragédi aj šikovní pomocníci.





















O korektore a rozjasňovači si môžete prečítať:

        "Maskovanie kruhov pod očami a dosiahnutie efektu oddýchnutých očí nebolo jednoduchšie!
Vyskúšajte tento super-praktický výrobok s korektorom na jednej, a rozjasňujúcou emulziou na druhom konci! Obsahuje vitamíny A a E, výťažok z harmančeka, kofeínu a čajovníka pre hydratáciu citlivého očného okolia. Hnedú stranu používajte na maskovanie tmavých kruhov, opuchov a drobných vrások. Priehľadná emulzia obsahuje svetlo odrážajúce pigmenty, takže nádherne rozjasní a omladí oči. Môžete ju nanášať na horné viečko, na očné okolie, dokonca aj ako podklad pod tiene.
Zloženie produktu Under Eye Concealer Ingredients: Water (Aqua), Isododecane, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Caprylic/Capric Triglyceride, Propylene Glycol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Synthetic Beeswax, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl Dimethicone, Sodium Chloride, Green Tea Extract, Caffeine, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)
Highlighter Ingredients: Water (Aqua), Caprylic/Capric Triglyceride, Phenyl Trimethicone, Cyclomethicone, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Sodium Acrylate/Acryldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Behenyl Alcohol, Mica, Dimethicone, Potassium Cetyl Phosphate, Xanthan Gum, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone May Contain: Manganese Violet (CI 77742), Titanium Dioxide (CI 77891)"
       
Tento korektor je na jednej strane celkom dobrý, na strane druhej ale má svoje muchy. Korektor sa dá vybrať v troch odtieňoch. Najsvetlejší mi vyhovuje skoro celý rok, len keď som opálená, mám stredný odtieň. Biela časť je na rozjasnenie, môže byť aj ako podklad pod očné tiene. Tú veľmi nepoužívam, príde mi trochu zbytočná. Ako podkladová báza veľmi dobrá nie je  a na rozjasnenie mám radšej tieň. Hnedá časť je ale o inom, korektor sa dobre rozotiera a pekne kryje kruhy aj fliačiky. Pôsobí prirodzene. Nepáči sa mi zloženie a tiež nemôžem povedať, že vždy na 100% prekryje to, čo by mal. Väčšinou mi ale vyhovuje. Stojí 5,18.
Verdikt? Nabudúce už nie.

O minerálnom pleťovom čističi si môžete prečítať:

        "K dokonalému vzhľadu patrí aj zdravá a žiarivá pleť, ktorá môže byť Vaša pomocou jedinečného minerálneho čistiaceho prípravku na tvár od elf. Má konzistenciu prášku, ktorý sa v reakcii s vodou mení na jemnú penu. Tá hĺbkovo čistí a osviežuje pleť, pričom ju nevysušuje. Vďaka obsahu aloe, výťažku z čajovníka, jojoby, avokáda a vitamínu E pôsobí na pleť blahodárne a zanechá ju čistú, hebkú a pružnú.
Zloženie produktu: Zea mays (Corn) Starch, Sodium Lauroyl Glutamate, Corn Starch Modified, Microcrystalline Cellulose, Tocopheryl Acetate (Ve), Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Extract, Sambucus Nigra (Sambucus) Flower Extract, Camelia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Heliantus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Coco Nucifera (Coconut) Oil, aniba rosaeodora (rosewood) oil, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavendar) Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Avena Sativa (Oat) Kernal Flour, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol"
Tento čistič som si kúpila už niekoľkokrát. V bielej tube sa nachádza biely prášok, ktorý nemá nijakú výraznejšiu vôňu. Pokožku nedráždi. Použitie je veľmi jednoduché. Na kefku na čistenie pleti si nanesiem trošičku (fakt stačí málo) prášku, pridám trochu vody a napením. Vzniká jemná pena, ktorá je hustá a krémová. Šetrne, ale dôkladne čistí pokožku a pomáha dosť výrazne predchádzať vzniku nových nedokonalostí. Umýva jemne, pokožku nevysušuje, pomáha upokojiť a hojiť akné. Pleť je po použití jemná, svieža a viditeľne čistá, aj niektoré póry môžu opäť voľne dýchať. Prášok sa mi po prvých použitiach naozaj zapáčil, preto som si ho kúpila opäť. Teraz už stojí cez 10 eur, ale vzhľadom na to, že dlho vydrží, to nie je až taká hrozná cena.
Verdikt: Áno, ale len v akcii.

O leskoch na pery si môžete prečítať:

      "Lesk na pery Hypershine pomocou unikátnej technológie "mirror shine" odráža svetlo a vytvára dojem extra lesklých, šťavnatých pier. Môžete ho používať samostatne aj v kombinácii s rúžom.
Zloženie produktu
Paraffinium Liquidum (Mineral Oil), Polyisobutene, Silica, Fragrance(Aroma), Methylparaben, Propylparaben, Titanium Dioxide(CI 77891), BHT, Iron Oxides (CI 77491 , CI 77492 , CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Red No.6 Lake (CI 15850), Red No.7 Lake (CI 15850), Red No.28 Lake (CI 45410), Blue No.1 Lake (CI 42090), Yellow No.5 Lake (CI 19140), Yellow No.6 Lake (CI 15985)"
Tieto lesky som prvý raz kúpila dávno,  v akcii po eure. Padli mi do oka, lebo v ponuke boli pekné farbičky a tiež sa mi páčilo, že má štetec a nie je šikmý aplikátor. Pekne vyzerali, len čo je pravda. Boli voňavé, boli chutné, ale... lepili. Sú to také tie sladké lepidielka na pery, ktoré vyzerajú pekne len na chvíľu. Teraz by som si ich určite nevzala, stoja 2,29.
Verdikt: Určite nie.
O hydratačnej tyčinke si môžete prečítať:
      "Tento univerzálny hydratačný balzam je ideálnym spoločníkom na zimu, keď je naša pleť vysušená, podráždená a napnutá. Kedykoľvek a kdekoľvek si ošetrite suché pery, okolie pier, líčka, alebo hoci aj lakte touto perfektnou a praktickou tyčinkou. Obsahuje zvláčňujúce výťažky z hrozna, kakaa, shea maslo, avokádo, makadámiu, aloe a harmanček. Hydratuje a chráni do hĺbky a dlhodobo!
Zloženie produktu:
Water (Aqua), Sodium Stearate, Propylene Glycol, Glycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, PEG-150 Distearate, Sodium Chloride, Menthol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Mica, Silica, Phenoxyethanol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Tocopherol, Butyrospermum Parkll (Shea) Butter, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Undaria Pinnatifida Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Chamaemelum Nobile (Chamomile) Extract, BHA, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben."

Dnes fakt premýšľam nad tým, aký diabol ma posadol, keď som sa rozhodla pre kúpu tohto balzamu. Mal by byť hydratačný a vhodný nielen na pery, ale aj na suché miesta ako nos, líčka, lakte. Je relatívne veľká, priesvitná (nefarbí pery ani pokožku). Má zaujímavú vôňu, ale nie až takú príjemnú chuť. Čo sa hydratačných schopností týka, sú pre mňa len priemerné, nebola som až taká spokojná. Po relatívne krátkom čase (asi po 10 - 11 mesiacoch) som ho vyhodila, pretože konzistencia sa síce nezmenila, ale balzam začal smrdieť. Nielen slabšie hydratoval, ale mal aj tragické zloženie. Nekupovala som ho v akcii, asi aj preto ma mrzelo, že skončil v koši a nebola som s ním spokojná. Bez akcie stojí 9,19.
Verdikt: Určite nie.
O farbe na obočie si môžete prečítať:
      "Túto duo farbu na obočie ocenia dámy, ktoré majú redšie obočie. Gélovou farbou ho vytvarujete a krásne upravíte, púdrovou farbou ho dofarbíte. Obočie bude pôsobiť po celý deň maximálne upravene, ale pritom prirodzene!
Balené so špeciálnym aplikátorom.
Zloženie:
Brow Gel Ingredient:Paraffinium Liquidum (Mineral Oil) , Ricinus Comunis (Castor) Seed Oil , Talc , Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax , Ozokerite , Methylisothiazolinone , Caprylyl glycol
May Contain:Iron Oxides(CI 77491 CI 77492 CI 77499) , Titanium Dioxide (CI 77891)
Brow Powder Ingredient:Talc , Mica , Caprylic/Caprictriglycerides , Hydrogenated Polyisobutene , Sodium Dehydroacetate May Contain: Iron Oxide(CI 77491 CI 77492 CI 77499) "
Túto sadu na obočie som si veľmi obľúbila. Teraz však môžem povedať, že viac si ju asi kupovať nebudem. Odradzuje ma jednaj zloženie a jednak rastúca cena, keďže zo 4 eur sa stalo 5,18. Kúpite ju v 4 odtieňoch. Skladá sa z gélovej časti, ktorou si vytvarujete obočie a tieňom, ktorým ho dofarbíte. Na aplikáciu slúži malý obojstranný štetec, s ktorým sa pracuje dobre a je pevný, nevypadávajú z neho štetinky. Sada je super, ako ju ráno na seba nanesiete, v takom stave ju večer odlíčite. Mne celkom vyhovuje len nanesenie gélovej časti, pekne učeše a zafarbí obočie, nepotrebujem ani ddruhú časť. Ako som už spomenula stojí 5,18.
Verdikt: Áno, ale len v akcii.
O ošetrujúcom balzame na pery si môžete prečítať:
      "Vynikajúci balzam na pery s obsahom vitamínov A, E a shea maslom.
Hodí sa predovšetkým na zimu, keď pery potrebujú ochrániť pred zimou, respektíve na jar a jeseň, keď potrebujú pery ochrániť pred vetrom a náhlymi zmenami počasia.
Je krásne krémový, stačí jedna vrstva, aby Vám dokonale vyhladil a vyživil pery. Môžete ho používať aj na noc ako intenzívnu starostlivosť.
Jeho odtiene sú jemné, nenápadné, líši sa predovšetkým krásnymi vôňami jahody, pomaranča, vanilky, či černice.
Zloženie produktu:
Paraffinium Liquidum (Mineral Oil), Polyisobutene, Silica, Synthetic Beeswax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Tocopheryl Acetate (VE), Retinyl Palmitate (VA), Fragrance(Aroma), Methylparaben, Propylparaben, Iron Oxides (CI 77491 , CI 77492 , CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Red No.6 Lake (CI 15850), Red No.7 Lake (CI 15850), Red No.28 Lake (CI 45410), Blue No.1 Lake (CI 42090), Yellow No.5 Lake (CI 19140), Yellow No.6 Lake (CI 15985)"
Tieto  balzamy sú v ponuke 3 a mala som ich všetky. Balzam je tenučký a menší, super aj do malej kabelky. Príjemne voňajú a sú krémové. Ružový jemne farbí pery do ružova, vanilkový necháva na perách biely povlak, preto ho najčastejšie používam len na noc, prípadne len keď som doma a biele pery mi až tak neprekážajú. Blackberry je fialkový, perám dodá len jemný farebný nádych. Plusy sú jasné - pekne voňajú, fajn chutia, sú malé a skladné a celkom dobre hydratujú. K mínusom patrí vanilkový, ktorý farbí na bielo a zloženie, ktoré je dosť škaredé. Balzamy stoja 2,20.
Verdikt: Nie.
Máte svojho favorita v ELF kozmetike? :)

You Might Also Like

13 Vaše komentáre

  1. Pekný článok... pár vecí od Elfu som mala kedysi, keď ešte len prišli na slovenský trh, ale neosvedčili sa mi...

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zbožňujem mineral booster, fantastický púder, asi najlepší, aký mám a dokonca má aj fajn zloženie :) Ale niektoré veci je lepšie zahodiť.

      Odstrániť
  2. Od Elfu som zatiaľ ešte žiadnu kozmetiku neskúšala :)
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám rada len bázu pod očné tiene, potom som mala ešte veľkú paletku (okolo 70 tieňov) tá je nič moc a špirálu. Tá bola príšerná :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som od Elf nikdy nič neskúšala, ale ani ma to neláka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Má niekoľko fantastických produktov, ktoré sú lepšie ako niektoré drahšie a značkové a rovnako má niekoľko nepodarkov :)

      Odstrániť
  5. Já jsem sice nic od této značky nezkoušela, ale ani mě to nijak neláká, nevím proč. Jinak moc pěkný článek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som rada, že pomaly skúšam tie veci, sú medzi nimi fajn kúsky :)

      Odstrániť
  6. nič som nemala tejto značky ani ma nejako neláka, ale na tejto stránke majú dosť produktov http://www.iherb.com/search?kw=e.l.f pri prvom nákupe je zľava tuším 4,43eur a najlacnejšie poštovné je 3,60 čo vôbec nie je zlé :) ... možno to tam nie je vôbec výhodné kupovať, neviem aké sú ceny na iných eshopoch, ale ak chceš pozri :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nakupujem len v akciách, ale viem, že iherb nieltorékúsky má, tie s krajším zložením :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe