Materina dúška v pleťovej vode

17:26

Sú bylinky, ktoré  sa mi spájajú s krásnymi spomienkami. Letá strávené v prírode sa podpísali po to, že milujem všetko živé a zelené a nemám najmenší problém ľahnúť si na lúku a vdychovať všetky jej vône. Pár rokov dozadu som tak ležala medzi materinou dúškou, lozilo po mne plno hávede (neľahneš si do mraveniska, keď môžeš?) a bola som úplne spokojná. Ten pokoj a ticho človek do seba nasaje  a nedá sa opísať radosť v duši. Odvtedy vôňu materiny dúšky milujem. Je opojná, sladká a prináša úľavu od každodenných starostí. Keď som objavila pleťovú vodu s jej obsahom, okamžite skončila v košíku. Bolo to v marci. Dnes, v auguste, jej už takmer niet.







O pleťovej vode si môžete prečítať:

      "Pleťová voda na každodenné čistenie mastnej, zmiešanej pleti a pleti s kamedónmi. Vďaka etérickým olejom má schopnosť odstrániť z pleti toxické látky. Požíva sa na masáž vlasovej pokožky, proti mastnote vlasov a na ich posilnenie, ako obklad na spánky a zátylok pri bolestiach hlavy. Časom môže pleťová voda mierne zmeniť sfarbenie vďaka obsahu prírodných látok alebo pôsobením svetla. Táto zmena sfarbenia nemá negatívny vplyv na používanie výrobku.
Pre čistenie pleti aplikujte pleťovú vodu na kozmetický tampón a pleť dôkladne vyčistite. Pre použitie na vlasovú pokožku aplikujte vodu na pokožku hlavy po umytí vlasov. Aplikácia je možná aj bez umytia vlasov.
Krajina pôvodu: Česká Republika
Zloženie: Aqua, Glycerin, Panthenol, Thymus Serpillum Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Linalool*, Limonene*. * - z prírodných éterických olejov.
Konzervované: Sodium Benzoate, Potassium Sorbate."

Sú vône, ktorých sa nenabažím nikdy. Taký orgován, to je láska na celý život. V okamihu, ako sa vzduch presýti jeho vôňou, sa neviem dočkať chvíle, kedy vybehnem von a zhlboka sa nadýchnem. Je to najkrajšia časť roka a ten krásne prevoňaný deň prináša viac radosti ako starosti. Aj materina dúška je taká. Nežná, krehká, voňavá. Preto som si pleťovú vodu kúpila s obrovským nadšením. A nevedela som sa dočkať toho, ako ju začnem používať. Môžete si vybrať z 200, 500 a 1000 ml balenia. Vzala som si dve menšie, ale nabudúce už siaham len po litrových baleniach. Jednak preto, lebo sú lacnejšie a jednak preto, lebo Nobilis Tilia sa začína drať na prvé priečky obľúbenosti. Za pár týždňov som si ju nesmierne obľúbila a pomaly spisujem wishlist, čo ďalšie vyskúšam. A poviem vám, začína sa toho kopiť :) Pleťová voda materina dúška je v plastovom obale, nie veľmi veľkom, šikovnom a ľahšom. Neobsahuje alkohol a jej zloženie je sympatické. Vonia krásne. Sviežo, ako lúka posiata materinou dúškou. Predstavte si ráno, ešte rosu a lúku, ktorá začína rozvoniavať. Raj na zemi! Ak sa na niečo teším, tak na používanie kozmetiky, ktorá vonia ako príroda. Ten pocit sviežosti a náznak nevinnej čistoty je v tomto hnusnom umelom svete ako dar z nebies. Doslova. Keď som sa začala viac zaujímať o prírodnú kozmetiku, svet olejov a byliniek, tušila som, že môj život sa zmení k lepšiemu. A voňavejšiemu :) Mala som pravdu a som šťastná, že pomaly sa mi darí nahrádzať bežnú kozmetiku tou prírodnou. Vodu môžete použiť na čistenie, zmatnenie a upokojenie pleti. Úžasná je do prachových masiek, pretože ich úžasne prevonia. Možno ju používať na vlasovú pokožku, pretože tak, ako sa postará o mastnú pleť, tak pomôže aj mastným vláskom. Materina dúška celkovo navodí príjemný pocit, upokojí a môže pomôcť aj zmierniť bolesť hlavy. Už teraz si brúsim zuby na levanduľovú, ružovú  a klinčekovú vodu :)
Plusy:
  • ľahký plastový obal
  • bez alkoholu
  • príjemná vôňa
  • neštípe na pokožke
  • vhodná na čistenie, zmatnenie a upokojenie pleti, do prachových masiek, na mastné vlasy

Mínusy:
  • nenašla som
Pleťovú vodu som kúpila v eshope www.naureus.sk, kde stojí 5,62 eur.

Aká bylinková vôňa sa vám v kozmetike veľmi páči? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Aj ja milujem materinu dusku,aj v nedelu som ju bola zbierat v lese...ususim na cajik.Nikdy som nepocula o pl.vode z materinej dusky,preto ma zaujala tato recenzia.A prave pred 2 dnami som v tomto obchode nakupovala levandulovy masazny olej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja v ňom nakupujem veľmi rada, najmä v čase výpredajov :)

      Odstrániť
  2. Vypadá moc dobře, s takovým produktem ještě zkušenost nemám :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuto pleťovou vodu jsem nikdy nezkoušela a vidím jí poprvé. Musím říct, že mě zaujala :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe