Pena zo Sibíri

17:35

Mám rada čistiace peny. Aj hydratačné. Aj Naturu Sibericu.  Čiže čistiaca a hydratačná pena od Natura Siberica mala predpoklady stať sa obľúbeným produktom. Nemôžem povedať, že by nebola dobrá. Peny sú predsa len trochu iné ako gély alebo mliečka či mydlá. Je ľahšia, jemnejšia a niekedy to vyzerá ako penový obláčik :) Každopádne je to ale vždy zaujímavá skúsenosť.






O čistiacej pene si môžete prečítať:

      "Čistiaca hydratačná a harmonizujúca pena na mastnú a zmiešanú pleť: Jemná penová voda Natura Siberica na základe sofory japonskej, harmančeka a mydlicového koreňa účinne čistí, zároveň zachováva optimálnu úroveň vlhkosti a dopĺňa živiny. Extrakt zo sofory japonskej obsahuje až 30 % rutínu (vitamín P), vďaka čomu prispieva k posilneniu pokožky, urýchľuje regeneráciu, reguluje bilancie lipidov. Harmanček pleť upokojuje a chráni, má antibakteriálne účinky. Mydlicový koreň jemne čistí a osviežuje. Vhodná na každodenné použitie.
Spôsob použitia: Malé množstvo penovej vody naneste na navlhčenú pleť, chvíľu krúživými pohybmi jemne masírujte a opláchnite vodou.
Objem 150 ml
Zloženie: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Pineamidopropyl BetainePS, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl BetaineHR, Sophora Japonica Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Water*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Achillea Asiatica ExtractWH, Aquilegia Sibirica ExtractWH, Anemonoides Altaica ExtractWH, Hesperis Sibirica ExtractWH, Saponaria Officinalis Root Extract*, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Limonene**
(*) Issued from organic agriculture
(**) Natural components of essential oils
(WH) Wild harvested Siberian plants organic extracts
(PS) Siberian Pine Oil Derivative
(HR) Altai Oblepikha Oil Derivative"


Už dávnejšie som si kúpila niekoľko výrobkov pleťovej kozmetiky Natura Siberica. Najviac som sa tešila na peeling a na túto penu. Má 150 ml a je plastovom obale, na ktorom vidíte, koľko peny vám ostáva. Vo vnútri vidíte len množstvo tekutiny, na penu sa mení až potom, ako ju pumpička dostane von. Po stlačení vzniká ľahká pena, ktorá síce šľahačku konzistenciou nepripomína, ale stále je dosť bohatá. Vonia jemne, pekne, nevtieravo a tak... ťažko to definovať, niečo medzi bylinkami a kvetmi. Je to jedna z tých vôní, ktoré nie sú výrazné, a predsa si ich zapamätáte, je prirodzená, neumelá a neruší. Ako som už spomenula, vzniká ľahká nadýchaná pena, ktorá sa môže trochu roztiecť, ale celkovo drží tvar dobre. Na pleti neštípe a nevysušuje ju, naopak má opačný - hydratačný účinok. Treba ju rozotrieť krúživými pohybmi a opláchnuť. Tvár ostáva rozjasnená, svieža a matná. Odstraňuje zbytok make upu a zanecháva pleť čistú, aby mohla dýchať. Stále mám však pocit, akoby bola umytá len tak zľahka. Že to nie je také dôkladné ako pri pleťovom géle alebo mydle. Myslím si, že je to len o sile zvyku, lebo pleť vyzerá rovnako, je matná, čistá, nové nedokonalosti sa netvoria a vyzerá sviežo. Môžete ju používať aj každý deň, pleť nepodráždi, je k nej jemná.

Plusy:
  • balenie s pumpičkou
  • pekne vonia
  • ľahká pena
  • nedráždi a nevysušuje
  • pleť odlíči, čistí, zmatňuje a osviežuje
Mínusy:
  • pumpička sa dosť ťažko stláča
Penu som kúpila na internete, stojí 6,90.


Aký výrobok preferujete - penu, gél, mydlo či mlieko? :)


You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. Tak to někdy vyzkouším :)
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Používam ju vyše roka a je to môj obľúbený pomocník pri čistení pleti :) S používaním kozmetiky Natura Siberica sa mi upravila aknózna pleť a postupne sa mi vstrebávajú aj všetky jazvičky :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe