Pleťová maska pre citlivú pleť aneb famóznosť v tube

17:36


Pleťovú masku používam minimálne dva razy týždenne. Už si bez nej neviem predstaviť svoje večerné kozmetické rituály. Kedysi boli všetky moje masky čistiace. Dnes sa medzi nimi nájdu hydratačné, osviežujúce i pre citlivú pleť. Nie je to nič nezvyčajné, s pribúdajúcim vekom sa nároky pokožky menia a moja nie je výnimka. Je o niečo citlivejšia, háklivejšia na zmeny počasia i kozmetiku, potrebuje viac hydratácie. Na druhej strane ale musím povedať, že je čoraz krajšia a už sa nehanbím za pehy, fliačiky a jazvy, ktoré sú pozostatkami z puberty. Ku krásnemu vzhľadu mi momentálne dosť pomáha maska od mojej milovanej Dulcie.




O pleťovej maske pre suchú a citlivú pleť si môžete prečítať:

      
        "Maska je uvoľňujúca a upokojuje. Intenzívne sa stará o dehydratovanú pokožku. Čistí a rozjasňuje nečistú pleť. Pôsobí proti vráskam, vyhladzuje mimické vrásky. Banán, ktorý je bohatý na draslík a vitamín A, pomáha v obnovení elasticity kože a krásne pokožku rozvonia. Kozie mlieko svojimi hydratačnými schopnosťami dodáva pleti potrebnú vlhkosť a navyše pleť čistí, osvieži, sťahuje póry, hydratuje. Ovsený proteín sa postará o správnu reguláciu mazu v pokožke a dodá jej mäkký hladký pocit.Svojím spektrom pôsobnosti na pleť je táto maska naozaj jedinečná.
Zloženie: biely íl, banánový prášok, malinový prášok, kozie mlieko, medový prášok, jogurtový prášok
Masku môžete zmiešať:
1 diel masky s 1 dielom výživnej čistiacej emulzie
1 diel masky s 1 dielom kvetinovej vody (hydrolátu) alebo vlažnej vody
1 diel masky s 1 dielom teplého mlieka
1 diel masky s 1 dielom bieleho jogurtu
1 diel masky s 1 dielom aloe vera šťavy
1 diel masky s 1 dielom kvalitnej ovocnej šťavy
Vyberte si tekutú zložku a vymiešajte masku do hladkej pasty. Naneste na pleť, počkajte 15-20 minút a opláchnite.
Po zmiešaní s tekutinou, maska ​musí byť použitá do 4 hodín."
Prášková maska od Dulcie pre mastnú pleť bola vynikajúca. Bola ako mliečna kaša a výborne vplývala na všetky nedokonalosti. Mala som dve balenia a zakaždým som sa rozplývala, aká skvelá je. Pravdu povediac, od masky na citlivú pleť som nič iné nečakala. Dúfala som, že bude rovnako super, ak nie aj lepšia. Maska má 50 g a je v tube, čo je trochu nezvyčajné. Teda, aspoň zo začiatku. Keď som si nasýpala masku do misky a bolo jej menej, tak úplne zo zvyku  som tubu stlačila. Maska síce vybehla, ale vzduch mi rozvíril tú v miske a bola všade:) Preto som sa musela učiť opatrne dávkovať, aby som masku zbytočne nezlikvidovala. Po niekoľkých pokusoch to už šlo, ale treba si dať pozor, je veľká škoda, keď ju vysypem. Obsahuje ovocné prášky, medový a jogurtový, vďaka čomu vonia ako malinový  jogurt. Sladká lahodná vôňa ma chvíľku lákala ochutnať, lebo po zmiešaní s vodou vznikla ružová pasta a vyzerala ako krém na tortu :) Na nanášanie je potrebný štetec, pretože redšiu pastu je ťažšie dostať prstami na pleť. Rada ju miešam s kvetovou vodou alebo aloe vera gélom. Nanášam ju na dôkladne vyčistenú pleť na asi 20 minút. Masku  na pleti ani necítim, neštípe, nedráždi, len jemne vonia. Umývam ju hubkou, ale ľahko to ide aj bez nej. Nebudem klamať - výsledok bol výborný hneď po prvom použití. Ako prvé som si všimla vyhladené linky a hydratovanú, pevnejšiu pleť. Je svieža a rozjasnená, ako po kvalitnom spánku. Taktiež je omnoho čistejšia.     T zóna je zbavená aj niektorých čiernych bodiek a ostane matná. Maska prinavracia pleti rovnováhu a vďaka tomu pôsobí zdravo. Moje červené žilky na nose a okolo očí sú jemnejšie a nepribúdajú. Maska je namixovaná veľmi dobre, pretože dokáže splniť vrtochy ako mastnej/zmiešanej pleti, tak aj suchej/citlivej. K jej nesporným plusom patrí aj to, že z jednej masky môžete mať niekoľko úžasných kozmetických zážitkov - podľa toho, či použijete vodu, gél, mlieko. Možností sa rysuje veľa a zakaždým je výsledok veľmi preveľmi dobrý.
Plusy:
  • iný obal, pekný, len si treba dať pozor
  • prášok sa dá miešať s viacerými ingredienciami
  • zaujímavá ovocná vôňa
  • pasta sa dobre nanáša so štetcom
  • na pleti nedráždi ani neštípe
  • hydratuje a vyhladzuje pleť, upokojuje začervenanie, hĺbkovo čistí a zmatňuje, vyrovnáva rovnováhu, rozjasňuje
Mínusy:
  • nenašla som
Masku kúpite za 10,50 v eshope Dulcie alebo v partnerských predajniach.

Skúsili ste niektorú masku od Dulcie? :) 

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Páni, tahle maska vypadá skvěle a ještě k tomu má samá pozitiva, takový produkt jsem dlouho neviděla :) A dávám odběr, kdyby tě také můj blog zaujal, budu ráda, když mě budeš sledovat také :)

    BLOND SITE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuto masku vůbec neznám, musí být příjemná :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Maska vyzerá skvelo. Ja momentálne používam masku od Nip+Fab s včelím jedom, no keď ju dopoužívam, tak sa poobhliadnem aj po tejto. Od značky Dulcia som navyše ešte nikdy žiaden produkt nevyskúšala, no mám zálusk na ich očný krém proti opuchom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Očný krém som mala a doteraz ho považujem za jeden z najlepších mojich očných krémov :)

      Odstrániť
  4. To je poprvé, co vidím masku v prášku, hodně zajímavé :) Určitě by mě bavilo zkoušet všechny kombinace.

    MY COZY CORNER

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tuto masku mam a je skvela, at ji smichas s cimkoliv👍👍👍

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe