Zdravé okienko - Hyalurmed

15:59

O tom, že prípravky proti vráskam obsahujú kyselinu hyalurónovú, vie mnoho z nás. Úlohou týchto prípravkov je zamedziť starnutiu pleti a vyplniť existujúce vrásky. Tak laicky povedané, lebo ten proces je predsalen o niečo zložitejší. Kyselina hyalurónová sa dá použiť aj inak. Dozvedela som sa o tom, keď som od ortopéda počula o možnosti injekčnej aplikácie do kĺbu, napríklad pri problémoch s kolenami. Tú bolesť poznám, lebo kým ja som rástla, moje chrupavky nestíhali. Sú suché a tak mi vŕzgajú kolená. Keď mám horší deň, nevládzem vstať. Preto si tie lepšie dni užívam plnými dúškami :) Rozhodla som sa vyskúšať číru kyselinu hyalurónovú, aby som zistila, či mojim kolenám (a samozrejme, aj pleti), dokáže pomôcť.










Čo vlastne kyselina hyalurónová je?

V prvom rade si treba uvedomiť, že ju produkuje naše telo a jej úlohou je viazať vodu. Vďaka tomu hydratuje našu  pokožku a vlasy, jej vo výplni očnej gule, v ďasnách, je  súčasťou nosovej sliznice, nachádza sa v horných dýchacích cestách a v močovom mechúre a v našich  kĺboch, kde tlmí nárazy a nevŕzgame. A nebolí to. Podieľa sa aj na tvorbe nových buniek. Časom jej produkcia začne klesať, čo prispieva k tvorbe liniek, vrások, pokožka prestáva byť pružná. Prípravkov, ktoré ju obsahujú, je v dnešnej dobe naozaj požehnane - gély, krémy, séra, ampulky, injekcie, výživové doplnky. Kyselina preniká pokožkou a zanecháva pokožku jemnejšiu, hydratovanú, vyhladenú. Toto sú moje poznatky, ktoré som si načítala vo viacerých článkoch a letákoch, ktoré si občas čmajznem z lekárne, lebo ich rada čítam.

Hyalurmed

Z jedného takého som sa dozvedela aj o Hyalurmede a jeho čírej kyseline hyalurónovej, ktorá sa užíva vnútorne. Nevedela som, či by mohla byť naozaj účinná, ale pýtala som sa na ňu aj v lekárni, aj u maminy v robote a stretla som sa s pozitívnymi reakciami. Tak som si povedala, že skúsim. Ublížiť si neublížim a možno konečne prestanem vŕzgať. Keď som ju našla aj v prírodnej lekárni, nebolo o čom a skončila u mňa. Hyalurmed je unikátny patentovaný tekutý produkt vyrobený z čírej kyseliny hyalurónovej s multimolekulárnou hmotnosťou. Výhodou je, že telo ho dokáže vstrebať rýchlo a ľahko. Jeho úlohou je zvýšiť hydratáciu, pružnosť a silu pokožky, zvlhčuje z vnútra von a zabezpečuje normálnu funkciu kĺbov. Svaly a chrupavky sú tak chránené pred poškodením a predčasným starnutím. Účinkov na pleť má mnoho:

  • Odstránenie vrások
  • Odstránenie jaziev
  • Odstránenie akné
  • Odstránenie pieh
  • Zvýšenie objemu kože
  • Obnovenie farby a lesku tenkej a matnej pokožky
Nezaostáva ani pri kĺboch, lebo zabezpečuje lepšiu výživu chrupavky, zlepšuje funkciu kĺbov a obmedzuje bolestivé príznaky. Má analgetické a protizápalové vlastnosti.

Pekné modré

Keď som ho vybalila z krabičky, potešila som sa, lebo som zbadala kvapátko a vedela som, že aplikácia tak bude o niečo jednoduchšia. Prekvapila ma olejová konzistencia. Alebo skôr gélová? Je hustá a nabrať ju do kvapátka bol sprvu boj, ale mamina ma ako skúsený laborant rýchlo naučila, že ono to nie je až také ťažké, ako som sa tvárila. Užívam ho raz denne, najlepšie ráno, ak nestíham, tak po návrate z práce. Do pohára so studenou vodou kvapnem 1 ml kyseliny, že vraj je to 12 kvapiek, ale to mi nejde, takže sa riadim len odmerkou. Vo vode vidno, že je tam mastnejšia zložka, ale keď to rozmiešam, ani si to nevšimne. Nemá žiadnu chuť, mám pocit, akoby som pila len obyčajnú vodu.

Účinky

V prípade diagnostikovanej bolestivej osteoartritídy a výraznými pohybovými ťažkosťami môžete zvýšiť dennú dávku na 3 ml prvý mesiac, 2 ml druhý mesiac a nakoniec 1 ml tretí mesiac. Denná dávka sa nesmie prekračovať a nie je to náhrada pestrej stravy, len doplnok výživy. Hlad nezaženie :) Vedľajšie účinky som nespozorovala žiadne, dokonca som mala pocit, že mám viac energie a cítila som sa lepšie. Čo sa pleti týka, moja linka na čele, ktorá je tam furt, je jemnejšia a pleť pôsobí zdravšie a odolnejšie voči stresu a únave. Nebadať nové nedokonalosti a vyrovnáva sa tón pleti. Kolená bolia menej. Vŕzgajú, ale uľavilo sa od bolesti a ľahšie zvládam pre mňa bolestivé úkony ako chodenie po schodoch či vstávanie z drepu. Keď miniem prvé balenie, dám si pauzu a kúpim si ďalšie balenie. Hyalurmed nájdete v lekárňach, ako v internetových, tak aj v kamenných. Ak vás produkt zaujal, na stránkeHyalurmed nájdete viac nielen o kyseline hyalurónovej a jej účinkoch, ale aj o konkrétnom produkte. 100 ml balenie stojí okolo 45 eur a vydrží asi 3 mesiace. Verím, že mi pomôže, lebo po tabletkách, ktoré mi zaťažili žalúdok a kolenám moc nepomohli, je to príjemná zmena.


Obsahuje vaša kozmetika aj kozmetiku hyalurónovú?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe