Lepší vs. horší. Ktorý vyhral?

17:46

Od okamihu, ako som sa začala viac zaujímať o kozmetiku, som veľmi rada porovnávala rovnaké produkty rôznych značiek. Zistila som, že podobne vyzerajúce špirály sa môžu neskutočne odlišovať, že lacné môže byť kvalitnejšie ako drahé, že nie je všetko zlato, čo sa blyští a nie vždy treba dať na odporúčanie niekoho iného. Čím viac názorov, tým lepšie :) Minulý rok som nakupovala niekoľko produktov, ktoré sa doma minuli  a do oka mi padlo dvojbalenie odličovačov od Ziaji za cenu jedného. Boli rôzne, tak som sa rozhodla zistiť, ktorý z nich je lepší. Alebo že by boli aj rovnako dobré?













O jemnom odličovači si môžete prečítať:

     „Jemný odličovač očí. Oftalmologicky testovaný. Neparfumovaný. Môže sa používať aj pri nosení kontaktných šošoviek.
Návod na použitie: Na odlíčenie použite vatový tampón. Vyvarujte sa vniknutiu odličovača do očí.“

O dvojfázovom odličovači si môžete prečítať:

       „Dvojfázový odličovač očí. Je vhodný na odlíčenie vodeodolného mejkapu. Môže sa používať aj pri nosení kontaktných šošoviek.  Neparfumovaný. Oftalmologicky testovaný.
Návod na použitie: Pred použitím dôkladne pretrepať.  Na odlíčenie použite vatový tampón. Vyvarujte sa vniknutiu odličovača do očí.“

Je pravda, že nie vždy čítam pred kúpou popisy výrobku. Ak je niečo, čím ma zaujme na prvý pohľad, som ochotná risknúť to a kúpiť si ho. Podobný impulz bol aj pri týchto odličovačoch. Tešila som sa, že som celkom pekne ušetrila a bola som zvedavá, ako každý z nich obstojí.

Čo majú spoločné:
  • Objem a tvar obalu. Jednoduchý, pekný, 120 ml je tak akurát, aby sa mi zmestili aj do cestovnej tašky. Obaly sú priesvitné, preto pri jemnom vidieť naozaj jemnú modrú farbu a pri dvojfázovom dve zložky (po pretrepaní vznikne pekná modrá šmolková farba)
  • Oba sú neparfumované. Myslím si, že už som niekde spomenula, že hoci milujem všetko voňavé a všetko ovoniavam, v prípade odličovačov to až takú veľkú úlohu nezohráva.
  • Neštípu v očiach. Odličovač by sa do nich nemal dostať, ale ak sa tak aj náhodou stane, oči neštípu a neostávajú ani červené. Moje nie sú príliš citlivé, ale myslím si, že aj citlivé oči by ho zniesli bez väčších ťažkostí.
V čom sa odlišujú:
  •  Rozdiel medzi nimi je jeden fakt veľký. Kým jemný odličovač odličuje pomaly, líčenie rozmaže a niekedy mám pocit, že všetko ani nedokáže, dvojfázový odlíči rýchlo, ľahko, bezbolestne, bez machuliek a šmúh. Keď použijem jemný odličovač a mám aj pocit, že po dlhom boji všetko odstránil, ráno sa budím ako panda s čiernym fľakom pod očami. Pri dvojfázovom sa mi to nestalo ani raz.
  • Jemný odličovač je ako pleťová voda, dvojfázový je trošku mastnejší (čo je jasné, keďže obsahuje olejovú zložku). Jemný sa dá pokojne použiť na celú tvár (napríklad keď nie je po ruke micelárka alebo mlieko), dvojfázový celkom nie, lebo ostáva mastnejšia, no ľahko sa to zmyje.

Absolútne jednoznaným víťazom je u mňa dvojfázový odličovač, ktorý odlíči všetko (aj vodeodolnú riasenku a ceruzku) rýchlo, ľahko a bezbolestne. Jemný odličovač je pre mňa slabý a tak si opätovne kúpim ten dvojfázový.
Dvojfázový stojí 3,51 eur, jemný 2,65 eur a naozaj sa vyplatí priplatiť si pár centov navyše.


Skúsili ste niektorý z nich? Ako vám vyhovovali? 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Zkoušela jsem oba, a spíše mi vyhovoval ten dvoufázový. Ten jemný byl katastrofa. Ale stejně nedám dopustit na svůj velice oblíbený dvoufázový odličovač od Ryoru :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, ten jemný je dosť slabý. Mala som aj ten od Ryoru, ale najviac mi asi Manufactura a Pupa Milano vyhovovali :)

      Odstrániť
  2. Mala som oba a oba nič moc, ale dvojfázový aspoň čo to odlíčil :D Jemný hrôza, najhorší odličovač čo som mala :D Voda viac odlíči ako toto :D Aj keď dvojfázový bol lepší, nekúpila by som znova ani jeden.

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten dvojfázový som si kupovala tretí raz a kúpim si ho zas, veľmi som si ho obľúbila :) Ten jemný je krok vedľa.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe