Moringový olej

17:30

Kedysi dávno, keď som začala blogovať, v zime tri roky dozadu, som vyhrala jeden vynikajúci olej - moringový.  Tak, ako sa mi sprvu moc nepozdával, tak som si ho zamilovala a dnes mám už ďalšie balenia. Na prírodnej kozmetike je úžasné to, že keď si niečo obľúbite, s láskou sa k tomu vraciate a viete, že dávate svojej pokožke len to zdravé a dobré. Navyše, oleje sú podľa mňa jeden z najväčších pokladov pre pokožku celého tela i vlasy.




Takto vyzeralo moje úplne prvé balenie :)


A takto vyzerá teraz :) Zdroj

O moringovom oleji si môžete prečítať:

       "100%-tný moringový olej lisovaný za studena priamo z Indie
Moringový olej s vysokým obsahom antioxidantov a živín obmedzuje pôsobenie voľných radikálov na pokožku, čím má výrazný účinok proti jej starnutiu. Pokožku prirodzene hydratuje bez toho, aby ju zanechal mastnú, obnovuje vitalitu a pevnosť pleti. Ázijské ženy ho oddávna používajú na redukovanie vrások na tvári, krku a v očnom okolí. V indickej kultúre sa taktiež už stovky rokov používa na liečenie akné a rôznych pigmentácií na tvári.
Použitie:
Starostlivosť o pokožku tváre, krku i celého tela:
- na zrelú pleť,
- na akneóznu, podráždenú pleť.
Vôňa: veľmi špecifická zemito-živičnatá s jemným sviežo-ovocným nádychom na pozadí.
Moringový olej má tiež svoje využitie pri ochrane zdravia a sily vlasov a vlasovej pokožky. Dodáva vitalitu suchým, lámavým vlasom a pôsobí proti svrbeniu hlavy a tvorbe lupín.
Objem: 100 ml (dostupné aj v 24 ml balení)
Olej je v tmavej fľaštičke zabraňujúcej prenikaniu svetla, ktoré by pri dlhšom pôsobení mohlo znižovať jeho kvalitu. Fľaštička je vybavená praktickým kvapkátkom."

Kým môj prvý olej bol v šikovnom plastovom obale s otvorom, dnes ho kúpite v tmavej fľaši s kvapkátkom, čo značne uľahčuje používanie oleja. Normálne balenie má 100 ml, menšie cestovné 24 ml. O oleji som si prečítala, že ho milujú aziatky, pretože je jedným z kľúčov k ich bezchybnej mlado vyzerajúcej pokožke. Okrem pleti je to aj poklad pre vlasy, o čom si hneď za chvíľku povieme viac. Moje začiatky s olejom neboli celkom tak idylické, pretože mi celkom nevoňal. Vyznačuje sa trochu ťažšou zemitou vôňou, stále mi pripomínala oriešky. Napriek tomu som ale olej používala ďalej a zvykla som si. Nemožno povedať, že by bola nepríjemná, len je veľmi špecifická a tak to chce trochu zvyku. Aj tak si myslím, že nimbový olej nič neprekoná :) Olejček je hustejší, ale nie je až taký mastný.
Používam ho:
  • na pleť. Je problematická, zmiešaná, so sklonom k akné a pomaly, ako rôčky pribúdajú, sa už zaujímam aj o to, aby bola dostatočne hydratovaná a chránená. Olej sa vsiakne celkom dobre, ak  máte pocit, že pleť ostáva mastnejšia, olej nanášajte na vlhkú pleť a krúživými pohybmi ho vtierajte aj na krk a jemné očné okolie. Pre problematickú pleť sa odporúča pre jeho čistiace, antibakteriálne vlastnosti a taktiež preto, lebo neupcháva póry. Rýchlo sa vstrebáva a pleť nezostáva po jeho aplikácii mastná. Vďaka antioxidačným účinkom bojuje aj proti predčasnému starnutiu pleti a je účinnejší ako mnohé iné oleje s anti age efektom.
  • na vlasy. Teda, nielen vlasy, ale aj vlasová pokožka sa vám poďakujú. Ako už viete, už nekonečné roky ma trápi atopický ekzém vo vlasoch, ktorý reaguje na stres, moju histamínovú intoleranciu i chemické kozmetické produkty. Preto hľadám rôzne alternatívy a práve oleje sa mi dosť osvedčili, aby som uľavila mojej boľavej a vysušenej pokožke. Olej stačí vtrieť do pokožky a taktiež naniesť na vlasy (ideálny je na zábal - naneste olej, zabaľte do fólie a uteráčika na cca 30 minút a pokojne aj viac, vlasom neuškodí). Vlasy sa po používaní menej lámu, končeky sa neštiepia, lesknú sa a pôsobia bohatšie. Vlasovú pokožku hydratuje a zvláčňuje, menej svrbí a pomáha obmedziť tvorbu lupín. Pri umývaní vlasov sa dá dobre vyumývať, vlasy neostanú mastné.
Olej je jednoznačne jeden z tých najkvalitnejších, aké som mala. Nielenže hojí a upokojuje aknóznu pleť, ale tiež hydratuje a spevňuje, bojuje proti starnutiu a vlasom prinavracia zdravie a krásu. Je vysoko cenený pre jeho vynikajúce účinky. Keď som ho prvý raz vyhrala, ešte som netušila, že si kúpim ďalšie balenia. Lebo stojí za to!

Plusy:
  • obal s kvapkátkom, v tmavom obale
  • nie je veľmi mastný
  • vhodný na celé telo
  • na pleť - ľahko sa vsiakne bez mastného pocitu a upchávania pórov, má antibakteriálne účinky, spevňuje pokožku a zabraňuje predčasnému starnutiu
  • ideálny na vlasové zábaly - vlasy sú pevnejšie, nelámu sa, sú krajšie, vlasová pokožka je hydratovaná, bojuje aj s lupinami
Mínusy:
  • sprvu mi nevoňal, ale zvykla som si
Moringový olej nájdete v eshope Modrej púpavy, kde 100 ml balenie stojí 15,50 eur a menšie 24 ml balenie stojí 6,12 eur.

Poznáte tento olej? :)



You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe