Zinkový korektor

17:02

Zinková mastička patrí už roky k domácim must have. Musí byť  v lekárničke, pretože jej liečivá sila je obrovská a využije ju celú rodina. Tieto mastičky zvyčajne bývajú v kelímkoch, mištičkách či iných nádobkách a na postihnuté miesta sa obyčajne nanáša prstom. Veď logika, viem. Priznám sa ale, že tento spôsob nie vždy celkom obľubujem, a preto, keď som videla zinkový korektor, ktorý je v tube, potešila som sa silno moc.










O zinkovom korektore s konopným a jojobovým olejom si môžete prečítať:

       "Zinkový korektor s obsahom konopného a jojobového oleja s kakaovým maslom,extraktom nechtíka a rumančeka je vhodný na preliečenie ľahšej formy akné, štipancov od hmyzu, ochrana pred slnkom.
Základom a hlavnou účinnou zložkou tohto balzamu je zinok, ktorý má antibakteriálne a antimykotické vlastnosti, zabraňuje rastu kvasiniek a baktérií na koži.Tvorí na koži nepriehľadný film, ktorý odráža UV. Po lokálnom potretí na vyrážku pomôže vyhnisať, presuší mokvanie, prelieči a úplne zahojí.
Balzam je umocnený éterickými olejmi z levandule, čajovníka, palmovej ruže ktoré zvyšujú svojimi antibakteriálnymi a protizápalovými vlastnosťami jeho účinok. Je zahustený candelilským voskom, takže je úplne bez živočíšnych zložiek.
Napriek tomu, že balzam má olejový základ pokožku nemastí, ideálne a účinné využitie je, keď sa aplikuje na postihnuté miesta na noc, stačí tenká vrstva.
Zinkový korektor neprekrýva akné tak ako make up a podobné korekčné tyčinky na baze syntetiky. 
Je vhodný pre vegánov nakoľko neobsahuje živočíšne zložky.
zloženie:Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Calendula Officinalis Extract, Chamo-milla Recutita Flower extract,Zinc Oxide, Candelila Wax, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil,Mortmorillonite, Lavandula Angustifolia, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil,Cybopogon Martini, *geraniol, *linalool.          
*prirodzene sa vyskytujúci v siliciach
balené vo vysúvacej tube 15g"

         Zinkovú mastičku odporúčam mať doma každému. A myslím si, že ani tento korektor sa nestratí. Ako som už spomenula, je trochu iný. Tuba mi pripomína lepidlo :) Keď som sa naň pri rozbaľovaní pozrela prvý raz, pripomenulo mi to základnú školu, keď sme na výtvarnej lepidlo museli mať vo svojej krabici. Nikdy som v tomto predmete neexcelovala a myslím si, už sa mi to ani nepodarí zmeniť, ale spomienky mi na to ostali veľmi pekné a vždy sa v obchode rada zastavím v uličke s potrebami do školy. Korektor sa vysúva von a našťastie, ani po týždňoch používania sa nezasekáva a nič sa mu nestalo (to už je pri mojej šikovnosti čo povedať). Vonia jemne, nie výrazne, v pozadí je cítiť nejaké bylinky, ktoré mu dodávajú nádych prírody. Korektor sa nanáša lokálne a v tenučkej vrstve. Je tuhý, ale ľahko kĺže po pokožke. Nie je veľmi mastný, napriek obsahu liečivých olejov. Preto sa nemusíte báť nanášať ho aj na mastnú či zmiešanú pleť. Používam ho najmä na noc, lebo hoci sa dá pekne a takmer celkom nenápadne vtrieť do pokožky, radšej ho nechám pôsobiť v tej tenučkej vrstve.

Použiť ho môžete na:
  • na opar. Už viac razy som spomínala, že mastička s obsahom zinku vplýva priaznivo na hojenie. Ideálne je použiť ho hneď, keď sa opar tvorí, lebo je schopný spomaliť a zastaviť rast malých pľuzgierikov. Má antibakteriálne vlastnosti, ranu po opare upokojuje a uľavuje jej od bolesti. Pomáha predchádzať aj vzniku jazvičiek. V zimných mesiacoch ma opar potrápi zhruba raz za tri týždne, prípadne vždy, keď ma veľmi striasa zima, takže musím mať vždy kúpený  krém/masť/tinktúru na opary a korektor sa tak stal jedným z vyhľadávaných pomocníkov
  • Na akné. A to odporúčam aj vtedy, ak máte fliačiky po zahojenom akné, lebo korektor prispieva k hojeniu fliačikov. Uľaví od bolesti, začervenania, urýchli hojenie. Na podkožné akné veľmi nie je, ale s ostatným si poradí. Dá sa aplikovať aj cez deň pod make up, nezanecháva výraznú farebnú stopu ani mastný film
  • Možno ho použiť aj na drobné ranky, škrabance, zádery, zabráni preniknutiu baktérií do rany a následnému zapáleniu.

Aj keď sa volá korektor, nie je ním v pravom slova zmysle. Nezakryje vyrážku, len ju potiahne bielou vrstvou.

Plusy:
  • Veľmi šikovný obal
  • Jemná vôňa
  • tuhý, ale dobre sa nanáša
  • nemastný
  • vhodný na akné, fliačiky, opary a drobné ranky
  • upokojuje, zjemňuje začervenanie, urýchľuje hojenie, zabraňuje vzniku zápalu či infekcie


Mínusy:
  •  nenašla som

Korektor som kúpila v eshope www.krasnakazdyden.cz za 5,80 eur, všetky informácie o tejto slovenskej značke nájdete priamo na stránke my-sys kozmetiky.


Používate zinkovú mastičku? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Korektor mně nezaujal...a zinkovou mast nepoužívám...ale na e-shopu KrasnaKazdyDen.cz moc ráda nakupuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tam pravidelne nakupujem :) Niekedy sú tam lepšie ceny ako u nás, tak aj nákupov v Česku ušetrím :)

      Odstrániť
  2. Pouzivam zinkovu masticku od Dulcie, ale aj tento korektor vyzera velmi dobre, paci sa mi hlavne to prakticke balenie aj ked akoby inspirovane Prittom :D.

    Girl Goes Bio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si vystihla s tým Prittom! :) Aj ja mám mastičku od Dulcie, ale s týmto korektorom sa dobre cestuje :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe