Ako som zasa skúsila Himalayu

16:23

Himalaya Herbals má v ponuke pár produktov, ktoré som si veľmi obľúbila a domov sa kupujú s určitou pravidelnosťou. Je to najmä Rumalaya masť, ktorá je vynikajúca vtedy, ak vás bolia napríklad kĺby, svaly, preťažené ruky a podobne. Má hrejivý účinok, uvoľňuje bolesť a pomáha k zlepšeniu celkového stavu. Obľúbila si ju celá rodina a vždy musí byť doma aspoň jedno balenie. Z pleťovej kozmetiky si pochvaľujem najmä Neem masku, ktorá krásne vyčistí aj čierne bodky. Po dlhej dobe som sa opäť rozhodla niečo z jej ponuky skúsiť, lebo je to jedna z tých dostupnejších značiek za prijateľné ceny. Voľba padla na dva produkty, o ktorých si dnes prečítate :)















O marhuľovom peelingu si môžete prečítať:

       "Hĺbkovo čistí pokožku tváre.  Odstraňuje odumreté bunky a stimuluje rast nových. Odstraňuje čierne bodky. Účinné látky pleť hydratujú a udržujú ju jemnú a žiarivú
Použitie:  Krúživými pohybmi jemne vmasírujte končekmi prstov na vlhkú tvár. Zmyte a osušte. Používajte 2-3x týždenne.Zabráňte kontaktu s očami
Vhodný na normálnu, suchú a citlivú pleť
Účinné látky:
Plané jablko (Pyrus malus) - chráni pleť pred starnutím
Pšeničné klíčky (Triticum sativum) - odstraňuje odumreté bunky a čierne bodky
Marhuľa (Prunus armeniaca) - pleť hydratuje a vyživuje
Himalaya Herbals je rada prírodných, efektívných a bezpečných produktov, ktoré používajú vzácne byliny starostlivo vybrané s podhoria Himalájí. Kombináciou s tradičnou medicínou ajurvéda a dlhoročným vedeckým výskumom tieto výrobky účinne obnovujú vašej pleti jej prirodzené zdravie a vitalitu.
Zbavuje pokožku všetkých odumretých kožných buniek a čiernych bodiek.
Nadrtené marhuľové jadrá jemným peelingom odstraňujú nečistoti a hĺbkovo čistia póry. Znižuje nadmerné vytváranie kožného mazu, odstraňuje odumreté kožné bunky a rozjasňuje pokožku. Pôsobí preventívne proti vzniku nedokonalostí pleti. Olej s pšeničných klíčkov, bohatý na vitamín E, hydratuje pokožku. Výťažky z planého jablka chránia pleť pred starnutím.
Varovanie: Udržujte v suchu a chlade. Len na vonkajšie použitie. Dermatologicky testované. Hypoalergénne. Účinnosť klinicky preukázaná."

Kedysi som si od Himalaye pravidelne kupovala orechový peeling, ktorý ma milo prekvapil účinkami. Vďaka nemu som si postupne kupovala aj  ďalšie produkty pleťovej kozmetiky a spoznala tak dobré i horšie produkty. Tento peeling sa radí k tým lepším. V 75 ml tube sa nachádza šikovný pomocník. Obal je jednoduchý, biely,  vzadu nájdete zloženie i slovenský popis výrobku. Tuba je mäkká, plastová, ľahko sa z nej obsah dostanete von. Vrchnáčik na nej pevne drží a potešilo ma, že drží aj po niekoľkých pádoch z umývadla :) Masa je taká, hm, bledohnedá? Vonia jemne a ťažko povedať, čo mi pripomína.  Peelingovými čiastočkami sú v tomto prípade drtené marhuľové jadrá. Viaceré kvalitné peelingy obsahujú škrupinky orechov, preto som vedela, že aj marhuľové jadrá budú veľmi prospešné. Nemýlila som sa. Čiastočky sú výraznejšie, ale stále jemné, preto sa použitia netreba obávať. Vôbec nie je drsný a použitie je príjemné. Je veľmi hustý, ale presne taký mi vyhovuje. Nemám veľmi rada tekuté prípravky, ktoré sa roztekajú a radšej siaham po takýchto hustejších produktoch. Odporúčam používať ho podľa typu pokožky, na mastnú 2 aj tri razy týždenne, na ostatné raz. Pleť čistí veľmi dobre, odstraňuje aj čierne bodky. Dokonca aj na nose ich ubúda. Pekne odstraňuje odumreté bunky, i suchšiu pokožku či šupinky, ktoré sa tiež môžu tvoriť na mastnej pleti. Nevysušuje, naopak, dokáže hydratovať, zjemniť a rozjasniť pleť. Pleť zostáva matná a žiarivá. Odhliadnuc od pár látok v zložení je to vydarený produkt.
Jeho cena je 3,90 eur za 75 ml.

Druhým dnešným produktom je zubá pasta Complete Care, o ktorej si môžete prečítať:

                "Všetky zubné pasty Himalaya Herbals majú vďaka výťažkom z rastliny Meswak (Salvadore Persica) astrigentné (sťahovacie) účinky. Zabezpečia zdravé, silné a nekrvácajúce ďasná . Poskytujú 12 hodinovú ochranu pred baktériami spôsobujúcimi zubné kazy, dlhotrvajúci svieži dych a odstránenie povlaku
Pomáhajú tiež predchádzať zubným kazom, bolesti zubov, krvácajúcim a zapáleným ďasnám. Potláčajú príznaky paradentózy.  Neobsahujú parabény !
4 druhy zubných pást Himalaya Herbals – Kompletná starostlivosť, Bieliace účinky, Citlivé zuby a ďasná, Svieži dych
Zubná pasta – Kompletná starostlivosť Bylinné zloženie, ktoré zabezpečí zdravé ďasná, silné zuby a svieži dych. Nimbovník ma prírodné antibakteriálne účinky a bojuje proti škodlivým baktériám. Granátové jablko je silný antioxidant a zabezpečí zdravé ďasná."

Už dávnejšie som sa vyjadrila dosť pozitívne o zubných pastách tejto značky. Domov sme istú dobu kupovali pastu na citlivé zuby a tá bola naozaj vynikajúca. Potom som ju nahradila inými, aby som spoznala aj ďalšie, ale rada som sa k nej občas vrátila. Complete Care je pasta určená pre zdravé zuby a ďasná, preto som sa rozhodla skúsiť ju. Má 75 ml a je v pekne plastovej tube. Na krabičke nájdete zloženie i ďalšie potrebné informácie. Ako prvé ma zaujala farba. Pasta má taký sivo zelený nádych, čo je oproti väčšine bielych pást menší šok. Vonia ale veľmi príjemne, sviežo, preto som sa nad farbou dlho nepozastavovala. Chutí príjemne. Mentolovo, výraznejšie, dobre. Presne tak, ako od zubnej pasty očakávam. Vytvára bohatú penu. Myslím, že som si ju obľúbila rovnako rýchlo ako jej verziu pre citlivé zuby. Výborne čistí a osviežuje dych. Zuby sú o niečo menej citlivé a čo je podstatné – je skvelá na ďasná. Nielenže mi nekrvácajú, ale majú aj peknú zdravú ružovú farbu a menej sa zapaľujú. Tiež ešte musím dodať, že povlak na zuboch sa počas dňa vyskytuje menej, čo je potešujúca informácia. Celkovo som s pastou veľmi spokojná a asi časom skúsim ďalšiu. Opäť môžem vytknúť len pár látok v zložení.
Cena pasty je 2,80 eur a oba produkty nájdete v eshope www.tany.sk.


Máte svojho obľúbenca od Himalaye? 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Od téhle značky jsem si koupila jelení lůj a byla jsem moc spokojená. Byl čistě přírodní, tudíž jsem si myslela, že i jiné produkt od této značky budou. Omyl, koupila jsem si pleťovou masku a doma po rozboru složení mě málem trefilo. Ale stejně mé pleti nesedí. Jak ja na problematickou pleť, tak mě pálí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jednu zlú masku od nich som mala, takú ovocnú. A s tým zložením súhlasím, niektoré produkty majú veľa chémie v sebe.

      Odstrániť
  2. Tento peeling som používala aj ja a vyhovoval. Mám suchú pleť s čiernymi bodkami a žiadne podráždenie nebolo. Teraz používam od Avonu a ten je tiež super. Samozrejme, že doma vlastním aj Neem masku, ktorej mám už 3 balenie a som veľmi spokojná. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe