Neera detoxikačná kúra

17:23

Neera detoxikačná kúra ma zaujala minulý rok. Kvôli histamínovej intolerancii som sa bála do nej pustiť, lebo som nevedela, ako moje telo zareaguje na nápoj dochucovaný aj kajenským korením. Všetko sa ale zmenilo tento rok. Celkom nenápadne. Boli sme na výlete a v našej  hotelovej izbe boli dve veľké zrkadlá. Zrkadlá, ktoré odhalili, že ma je o kúsok viac ako pred rokom. Nebolo to markantné, stále som sa  vošla do väčšiny svojho oblečenia, ale videla som, že to nie je to, čo to bývalo. Ostala som veľmi nespokojná. Nerobím veci preto, lebo to odo mňa požaduje okolie alebo sa to patrí. Robím veci preto, lebo chcem alebo cítim, že ich je treba. Preto som sa rozhodla zmeniť svoj život od základov. Najskôr som si v obchode kúpila podložku na cvičenie a vygooglila videá s rôznymi cvikmi. Denne som  hodinu alebo hodinu a pol drela na podložke a rátala minúty, kedy to skončí. Bez kondičky som trpela a preklínala všetku čokoládu, ktorú som v zime spratala. Potom som zmenila jedálniček. Miesto objednávania obedu si doma viac varím, preferujem zeleninu a ovocie, vyhýbam sa cukru, na ktorom som asi naozaj bola závislá. No a potom prišla Neera. A tá dielo dokonala. Za posledný mesiac išlo dolu z pása asi 6 centimetrov.  Zvládam dve hodiny na stacionárnom bicykli alebo hodinu na podložke bez výraznejšieho zadýchania. A začínam sa cítiť skvele. Neera ma síce posledné dni priviedla do šialenstva, ale ukázala mi, že aj ja mám pevnú vôľu.








O detoxikačnej kúre si môžete prečítať:

      "Kľúčovou zložkou Madal Bal stromového sirupu je bohatý podiel esenciálnych minerálov. Javorový sirup je bohatý na horčík a zinok, dva prvky, ktoré v palmovom sirupe nie sú takmer vôbec zastúpené. Palmový sirup naopak obsahuje veľké množstvo draslíka a vápnika, dva prvky nevyhnutné pre správne fungovanie buniek, a preto dôležité pri prečisťovaní. Keď sú tieto dva sirupy zmiešané v správnom pomere, vznikne unikátny Madal Bal prírodný stromový sirup, ktorého zloženie je takmer dokonale vyvážené pre ľudský organizmus.
Príprava nápoja:
Na prípravu dennej dávky (2 litrov) nápoja potrebujete:
- 1,5 dl čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy (3-4 citróny)
- 1,5 dl prírodného stromového sirupu Neera
- cca 1/10 kávovej lyžičky kajenského korenia - na konček noža (prispôsobte podľa chuti)
- 1,7 l čistej vody
Na prípravu 3dl nápoja Neera potrebujete:
- 2 polievkové lyžice prírodného stromového sirupu Neera
- 2 polievkové lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- štipka kajenského korenia
- doliať vodu aby bol celkový objem nápoja 3dl"

Základnou úlohou tejto kúry je očista nášho organizmu. I keď sa telo dokáže očistiť aj samo, sme tým, čo jeme. A neraz sú to konzervanty, nasýtené mastné kyseliny, chemikálie a toxíny. Zaťažujú naše telo a ich obsah v ňom sa prejavuje rôzne: únava a pocity letargie, podráždenosť, nervozita, zažívacie problémy a zápcha, bolesti hlavy, časté nachladnutia a znížená imunita, nespavosť či rôzne kožné vyrážky. Nápoj sa pripravuje ľahko a tak som si povedala, že idem do toho. Kúpila som si ešte kajenské korenie, ktoré sme doma nemali  a niekoľko citrónov, aby som sa nemusela cez týždeň naháňať do obchodu len kvôli nim. Aby ma tam nič nelákalo jesť :) Lebo pri tejto kúre sa neje nič. Ak sa vám to zdá priveľmi drastické (ono to tak naozaj pôsobí, najmä posledné dva dni mi už voňalo všetko jedlo a mala som chuť na všetko), existujú aj iné varianty:
  • 3 dni
Základná verzia diéty. Jedno balenie sirupu Neera (500 ml) vydrží v priemere 3 dni.
  • 10 dní
Štandardná verzia, odporúčaná tvorcami diéty, ponecháva telo v očistnom režime dlhšiu dobu a prináša optimálny účinok.
  • Raz do týždňa
Výborná voľba, ak chcete svojmu tráviacemu traktu dopriať raz do týždňa odpočinok. Vyberte si ktorýkoľvek deň v týždni a v tento deň pite iba nápoj Neera. Vyskúšajte tento systém šesť týždňov alebo aj viac. Z dlhodobého pohľadu je to veľmi efektívny režim ako pre očistenie, tak aj pre dosiahnutie optimálnej váhy.
  • Relax
Nápojom Neera nahraďte jedno jedlo denne (potrebujete 0,3-0,5l nápoja Neera- viď "Príprava nápoja"), napr. večeru. Tento spôsob predĺži prirodzenú dobu na očistu – noc, kedy sú obličky a pečeň najaktívnejšie. Ak to budete robiť celý mesiac, dosiahnete značného prečistenia a obvykle tiež stredne veľkého zníženia váhy.
  • Neera Master Program
Ideálny detoxikačný program, kombinujúci verziu „Raz do týždňa“ s dvojitým opakovaním 10-dennej kúry za rok. Ľudia, ktorí kúru robia pravidelne a dlhšiu dobu, pociťujú zázračný účinok na svoje fyzické, mentálne a duševné zdravie.


Moja kúra trvala 7 dní. Celý dlhý týždeň. Ale pôjdem do toho zasa. Nebolo to vždy med lízať, ale po ukončení som sa cítila fantasticky. Ak by ste sa rozhodli ísť do toho, treba rátať s niekoľkými javmi:
  • Častejšie močenie - robíte vnútorné prepláchnutie tela, väčšina toxínov sa vylúči tým spôsobom.
  • Menej pravidelná stolica  - nejete žiadnu pevnú potravu, tak ju ani nevylučujete. Odporúča sa napríklad čaj s laxatívnymi účinkami, ale  nechala som tomu voľný priebeh
  • Kúra časom prestane chutiť – prvé dni som si pochvaľovala, aký osviežujúci jemne pikantný nápoj. Po 4 dňoch som ho už len premieľala v ústach, predposledný deň som mala všetkého po krk a posledný deň som sa nevedela dočkať toho, že to dopijem a už to neuvidím
  • Môže vás bolieť hlava – stalo sa mi to prvé dva dni. Telo v šoku, že neje, len pije. Zvýšila som príjem tekutín a vždy to poľavilo, ale prvý deň ma tá bolesť odrovnala.
  • Vzdať sa kávy bolo ťažké – ak ste kávičkár a neviete si predstaviť deň bez kávy, môže sa to zdať ťažké. Prvé dni aj bolo. Ale potom mi prestala chýbať. Teraz, pár týždňov po ukončení, mi stále nechýba a pijem jej omnoho menej
  • úžasne sa mi zlepšil stav pleti. Počas kúry som nebadala žiadne zhoršenie a po skončení bola krajšia ako kedykoľvek predtým. Občas sa síce objaví čierna bodka, ale žiadne vyrážky ani fľaky už pár týždňov nevidno. 

     Kúra pomáha aj tomu, aby ste pochopili, aká tenká hranica je medzi smädom a hladom a že nie každý pohyb v brušku hneď signalizuje hlad. Okrem dvoch litrov nápoja, ktorý nahradil stravu, treba zabezpečiť aj dostatočný prísun vody. Boli to minimálne dva litre minerálky, vody, prípadne nejakého nesladeného čaju.
     Priebeh kúry by som mohla zadeliť na etapy. Prvé dva dni ma síce bolela hlava a tak som si iné veci ani veľmi neuvedomovala, ale prekvapilo ma, ako ľahko to išlo. Začala som v pondelok. Všetko bolo úplne v pohode. Necítila som skoro žiadny hlad a ak sa aj ozval, tak som sa napila kúry. Boli to raňajky, desiata, obed, olovrant, večera a ak bolo treba, pár hltov aj medzi tým. Utorok i streda sa niesli v podobnom duchu. Všimla som si jedine to, ako mi chýba žutie :) A že všetko jedlo mi zrazu voňalo omnoho intenzívnejšie. Keď kolegyňa otvorila svoj obed, bola som ako stopovací pes. Menšia kríza prišla vo štvrtok, kedy sa hlad zintenzívnil a po kúre som siahala stále viac. V malých množstvách, ale častejšie. Aj v piatok. Našťastie, keď som bola v práci, nemala som príliš veľa času na to myslieť. Ani si uvedomovať, že by som niečo viac zjedla. Horšie bolo len to, že s piatkom prišli aj moje dni a s nimi neovládateľná chuť jesť. Slané, sladké, kyslé, všetko. Stálo ma to veľkú dávku sebazaprenia, aby som sa vyhla jedeniu, lebo so mnou hádzali chute a hormóny, ale odolala som. Možno si ani neviete predstaviť, akú hrdosť vyvolá ten pocit, že ste zvládli tak ťažkú situáciu. Najťažšími dňami boli sobota a nedeľa. Na záhrade sa už objavili prvé jahody, doma voňal koláč a ja som sa zavrela v izbe len s vodou, aby som sa jedlu vyhla. Nebudem tvrdiť, že to bolo celkom jednoduché. Nebolo. Dokonca miestami som mala čierne chvíle, že kašlem na to a idem do chladničky. Ale, ako som povedala, som hrdá, že som sa na to dala a že do toho pôjdem zasa.
      Prvé dni po ukončení kúry boli sladko trpké. Prechod z nejedenia na jedenie vôbec nebol taký úžasný, ako som si myslela, že bude. Kávu som nepila ešte celý ďalší týždeň a ani som si nevšimla, že ju ráno nerobím. Nechýbala mi a chutí mi menej ako kedysi. Raňajky som vymenila za smoothie a začala som si mixovať ovocie. Perfektne to nakopne deň, takmer do obeda nie som hladná a teším sa na ďalší deň, akú variáciu zasa vymyslím. Občas ich dochutím chia semienkami alebo agáve sirupom. Porcie som zmenšila asi o polovicu. Nezjem toľko, ako predtým a tie menšie porcie úplne postačujú. Prvé dni som jedla len polievky, pretože som žalúdok nechcela zaťažiť. Asi až po týždni som sa odhodlala na zapečené cestoviny s brokolicou. Telo si pýta jesť v zhruba pravidelných intervaloch, tak, ako som pila aj Neera kúru. Desiatou je ovocná šťava, olovrantom niečo drobné, večerou to, na čo mám ozaj chuť. Sladkosti som vymenila za oriešky, sušené ovocie, malé drobnosti z bio obchodíkov. Sledujem najmä obsah cukrov a tukov. Najväčšou zmenou je to, že takmer vôbec nemám chuť na sladké. Pár mesiacov dozadu som za deň zjedla skoro celú študentskú pečať a ešte som hľadala, čo by som zjedla. Prípadne som zjedla čokoládu, zajedla ju niečím slaným a vybrala som sa ešte pozrieť do chladničky. Bol to dôsledok stresu, ale aj toho, že som nejedla správne. Pol dňa málo a doma všetko. Najzaujímavejšie je, že keď som smutná, prípadne moc unavená, kúsok sladkého zjem, ale viac po ňom netúžim. Úplne som vylúčila chlebík a pečivo, jogurty i polotovary. Telo si to nepýta. Keďže pri kúre som denne cvičila, všetko išlo dolu samo. Niekoľko centimetrov z pásu, stehien i rúk som badala každým dňom. Dokonca som vytiahla aj obtiahnuté tielka, z ktorých som ešte pred pár týždňami kypela. A mala som odvahu kúpiť si aj krátke šaty. Možno to vyznieva, že som to robila pre to, aby som bola štíhlejšia. Skôr sa na to pozerám ako na súhrn zmien, ktoré viedli k môjmu spokojnejšiemu ja a Neera bola len časťou. Lebo bez cvičenia by som sa asi tak dobre necítila. A začalo ma to aj baviť.
Kúru na 7 dní som kúpila v eshope www.premiumshop.sk za 38,42 eur. Keď som si prirátala ešte kajenské korenie, citróny  a minerálky, ten týždeň ma stál asi 50 eur.

Skúsili ste túto kúru? Alebo sa na ňu chystáte?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Super, blahozelam. Znie to mega dobre :) A ako je to s ekzemom? Mala kura aj nan nejaky ucinok? Ja by som do toho velmi isla, ale teraz kojim, tak musim vydrzat

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, je to super a tento rok do toho pôjdem ešte raz :) Na ekzém to výraznejší účinok nemalo. Používala som prírodný tuhý šampón, ktorý mi ho nedráždi, ale výraznejšie zlepšenie nebolo.

      Odstrániť
  2. Ahojky, ja ji drzela 10 dni-ale ne Neera, ale master cleanse metodou. Mrkni ke mne na blog, psala jsem tam celych svych 10dni, pocity a tak;)...mej se krasne!

    Papa ByGabra
    www.bygabra.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe