Ako som spoznala Babičku Agafu

17:45

Mydlá, ktoré sa dajú použiť na telo i na vlasy, som si v posledných rokoch veľmi obľúbila. Domov ich väčšinou nosí moja sestra, ktorá tiež hľadá zdravšie alternatívy a neraz zablúdi aj do krásneho obchodíka Herbatica, ktorý je u nás v Piešťanoch na pešej zóne. Ja som zatiaľ vždy pozerala len cez výklad dnu, ale už sa chystám ísť na nákup, najmä na pleťových masiek. Vďaka mydlám som už spoznala zaujímavé značky a dnes vám ukážem ďalšiu z nich. Babičku Agafu. Ako si prečítate na Herbatice: 
"Múdrosť v ňom rozhodne ukrytá je – konkrétne múdrosť a pokora ženy menom AGAFA JERMAKOVA. Jej znalosť bylín rastúcich v sibírskej oblasti, znalosť pôvodných receptúr liečivých odvarov, čajov, tinktúr a mastí je „know-how“, ktoré robí túto značku výnimočnou ( je málo podobných kozmetických radov)."

Babička Agafa Bylinkové mydlo

Babička Agafa

Babička Agafa Bylinkové mydlo zloženie

Babička Agafa Bylinkové mydlo zloženie


Bylinkové mydlo

O bylinkovom mydle si môžete prečítať:

      "Výrobca starostlivo vybral 37 sibírskych rastlín, ktorých výťažky, extrakty a oleje (lisované za studena) predstavujú aktívne zložky tohto unikátneho mydla. Na báze prírodných zložiek bola vytvorená ideálna formula pre starostlivosť o telo a vlasy. Výťažky zo sibírskych divorastúcich rastlín  dodávajú mydlu neopakovateľnú vôňu. Neobsahuje umelé farbivá a arómy. Obsah prírodných peniacich zložiek mu dodáva jemnosť. Má formu gélu. 
Zložky obsiahnuté v tomto produkte: Dvojzubec listnatý  má protizápalové a hojivé účinky. Rebríček je určený pre starostlivosť o citlivú pokožku. Žihľava dvojdomá je rekordérom z hľadiska obsahu vitamínov prospešných pre vlasy a pokožku. Harmanček  čistí, zmäkčuje a upokojuje pokožku. Šalvia  pôsobí na pokožku tonizujúco, vypína ju, zamedzuje vypadávaniu vlasov. Lastovičník väčší  má protizápalové účinky a zjemňuje podráždenia. Medovka vyživuje a tonizuje pokožku, dodáva jej zdravý vzhľad. Pľúcnik lekársky posilňuje vlasové korienky a borovicová živica má antiseptické a upokojujúce účinky pričom posilňuje pokožku hlavy a vlasy."

Tieto mydlá majú veľkú výhodu - majú až 500 ml a vďaka tomu vydržia veľmi dlho. Sú to mesiace a čo je skvelé, dajú sa použiť ako šampón, tak aj sprchový gél. Je to výhoda pre minimalistov, ktorí nepotrebujú mať vo svojej kúpeľni milión produktov. Nie ako niektoré blogerky (ja napríklad), ktoré si kozmetiku kupujú na každý deň inú :) Mám rada aj ich obaly. Sú to veľké plastové tégliky, ktoré sa uzatvárajú šraubovaním. Sú pevné, dajú sa na ne ukladať iné veci a keď sa mydlo minie, dajú sa využiť aj na odkladanie rôznych vecí. Mydlo je svojské, ale úžasné. Vyzerá síce ako nejaký žabí sliz, ale nedala som sa oklamať :) Je zelené a má vynikajúcu konzistenciu. Je to gél, ktorý ale vynikajúco pení a už malá trocha vytvorí bohatú penu.

Omnoho viac ma ale nadchla vôňa. Je absolútne dokonale bylinková, svieža a pripomína mi horskú lúku posiatu kvetmi. Pestrá zmes kvetov vytvára harmonickú vôňu, ktorá ulahodí nielen nosu, ale aj duši. Milujem všetko voňavé a toto je presne taký kúsok, ktoré sa neviem nabažiť. Mydlo je vhodné na telo i na vlasy, ale viac som si ho obľúbila ako klasický šampón. Dobre vlasy umyje, pričom mi nedráždi moju veľmi citlivú vlasovú pokožku. Ekzém ma po umytí svrbel menej a až na druhý deň po umytí som občas pocítila jemné svrbenie. Vlasy boli jemné, lesklé, mali svoj objem a pekne som si ich upravila podľa svojich predstáv. Nemastili sa a čo je podstatné, boli naozaj krásne. Ako mydlo je ideálne. Pení dobre, nevysušuje pokožku a jemne ju prevonia. Celkový dojem z tejto značky je vynikajúci a časom by som chcela skúsiť aj ďalšie produkty.

Plusy:
  • šikovný obal
  • veľké balenie, dlho vydrží
  • nádherná vôňa
  • gélová konzistencia
  • dobre pení
  • pekne umýva vlasy, sú jemné, nadýchané a pevné, nepodráždi pokožku, menej svrbí
  • ako mydlo prevonia pokožku, očistí ju a nevysušuje
Mínusy:
  • pár látok v zložení


Tento šikovný kúsok nájdete v obchodíku Herbatica za 10,10 eur.



Herbatica.sk - zdravie, krasa, priroda

Poznáte túto značku? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe