Malý zázrak. Teda, šípkový zázrak

19:28

Stalo  sa vám, že ste sa niečomu vyhýbali, lebo ste mali predsudky a potom, keď ste to skúsili, ste ostali milo prekvapení? Mne sa to stalo pri pleťových olejoch a sérach, ktoré oleje obsahujú. Keď som trpela akné a pleť sa mi leskla ako diskoguľa, veľmi som sa bála všetkého mastnejšieho, pretože v tom okamihu som mala nové vyrážky a čierne bodky. Hovorila som si, že oleje by pre mňa nič dobré neveštili. Juj, ako som sa len mýlila! Oleje sú pre pleť hotovým pokladom a podstatné je, aby ste si našli ten, ktorý je určený pre váš typ pleti. Sú rôzne mastné, rôzne sa vstrebávajú, a preto treba vedieť, aký by bol ten naj. Už som ich skúsila veľa, k niektorým sa stále vraciam (arganový, neem), iné mi raz stačia a hľadám nové. Milujem ich na tvár, telo i vlasy a keby som mohla, venovala by som im celú poličku v kúpeľni :) Dnes si ale povieme o kúsku, ktorý v tej poličke bude mať svoje pravidelné miesto – o šípkovom zázraku od Balm Balm.

Balm Balm šípkové sérum Malý zázrak

Balm Balm šípkové sérum Malý zázrak zloženie

Balm Balm

šípkové sérum Malý zázrak

O šípkovom sére Malý zázrak si môžete prečítať:

       "Sérum je vyrobeno za použití luxusních a kvalitních organických olejů, jejichž složení zajišťuje úplné vstřebání do pokožky, bez zanechání pocitu mastnoty. Jedná se o bohatou směs šípkového, jojobového a brutnákového oleje, doplněnou o kadidlový, pelargoniový, palmarosový, jalovcový a mandarinkový éterický olej. Pleťové sérum poskytuje hloubkovou hydrataci a výživu pleti. Podporuje regeneraci pokožky, omlazuje a vyhlazuje její texturu.
Rosa Canina (Rosehip), Simmondsia Chinensis (Jojoba), Borago Officinalis (Borage), Boswellia Neglecta (Frankincense), Pelagonium Graveolens (Rose Geranium), Cymbopogon Martini (Palmarosa), Juniperus Communis (Juniper Berry), Citrus Nobilis (Mandarin)"

Začalo to šípkovým olejom

Šípkový olej mám vo wishliste už veľmi dlho. Nejako som si vždy kúpila iný a šípkový ostával len na papieri. A pritom je to taká škoda! Tento olej býva označovaný ako suchý olej. Znamená to, že sa rýchlo vsiakne do pokožky bez toho, aby na nej nechal mastný film. Vďaka tomu je vhodný pre všetky typy pokožky. K jeho prednostiam patria aj účinky - omladzujúce, ošetrujúce, hojivé a  regeneračné. Je jedným z najznámejších olejov, ktoré pomáhajú pokožku regenerovať, hojiť jazvy, fliačiky, zlepšuje stav pigmentových škvŕn a má výrazný anti age účinok. Už by som si ho mala konečne kúpiť!

Šípkové sérum Malý zázrak

Keď som zbadala v ponuke Balm Balm šípkové sérum Malý zázrak, rozhodla som sa preň okamžite. Na sérach je veľká výhoda to, že sa môžu používať samostatne, ale aj s hydratačnými krémami, keď treba ešte účinnejšiu starostlivosť o pleť. Olejové séra sú skvelou alternatívou ku krémom, keď som doma, sú aj dennými krémami. Navyše, značka Balm Balm ponúka samé skvosty prírodnej kozmetiky. Úžasným bonusom sú mušelínové uteráčiky,

Aké je balenie?

Sérum má 30 ml a je v tmavej sklenej fľaštičke s kvapkátkom na dávkovanie. Tmavé sklo chráni sérum pred znehodnotením a kvapkátko milujem. Vďaka nemu si dám na tvár a krk asi 4 - 5 kvapiek a neminiem ho viac ako treba. Veľkosť je dosť veľká a míňa sa pomalšie, takže vydrží niekoľko mesiacov. Ku koncu ale treba rátať s tým, že kvapkátko nedosiahne celkom na dno a bude treba zvyšok jednoducho vyliať do dlane.

Obsahuje samé dobré oleje

Sérum je zmes šípkového, jojobového a borákového oleja, ktoré ešte dochucujú éterické oleje. Sú to oleje, ktoré pokožku hydratujú a regenerujú, borákový olej je jeden z najlepších na atopický ekzém. Šípkové sérum je proste malý zázrak, ktorý oceníte v každom ročnom období.

Ako dve slniečka

Balenie je skvelé a vďaka žltému šatu je v mojej poličke neprehliadnuteľný. Spolu s ibištekovou maskou sú ako dve slniečka, ktoré rozžiaria deň. Kým maska pleť nádherne vyčistí a ošetrí, sérum ju hydratuje a rozjasňuje. Ale nepredbiehajme :)

Vonia? Vonia!

Keď som ho išla ovoňať, čakala som šípky. Ako šípkový čajík, no nie je to celkom tak. Vôňa tohto milého kúsku je veľmi príjemná.  Svieža, ľahká, nerušivá. Mám pocit, že najviac mi asi dominuje borievka, no spolu s ňou aj citrus. Taký mandarínkový závan. 

Konzistencia

Sérum nie je veľmi husté a postačuje zopár kvapiek na to, aby som ho aplikovala na celú tvár a dekolt. Nie je ani veľmi mastné a ak sa mi stane, že sa nevsiakne úplne,  pleť zľahka pretriem obrúskom. Na noc mi to ale neprekáža, lebo nie je komedogénne a pleť sa nehorší, naopak.

Ako sa pleťové sérum používa?

Na umytú a navlhčenú pleť (nastriekam na ňu kvetovú vodu) nakvapkám 4 -5 kvapiek, na krk ešte jednu-dve a zľahka vtriem. Vsiakne sa za pár minút a  ako som spomenula, neostáva nepríjemný mastný pocit. Je skvelou náhradou pleťového krému a vyhovoval mi v lete aj teraz.

Výsledky

Oleje vynikajúco vyživujú a pokožka ostáva hydratovaná, pružná a krásne jemná. Pomáha predchádzať starnutiu pleti, regeneruje ju a ostáva jemná a pevná. Som z neho nadšená a hoci po šípkovom oleji veľmi túžim, takto namixovaná zmes mi nesmierne vyhovuje. Používam ho večer a ma deň mám zase zmatňujúce krémy. Vďaka tomu je moja pleť v dobrom stave a vždy ma poteší, keď mi ľudia povedia, že vyzerám ako školáčka :)

Plusy:
  • Pekné balenie
  • Praktické kvapkátko
  • Príjemná vôňa
  • Ľahko sa vstrebáva bez mastného filmu
  • Vynikajúco hydratuje, regeneruje, zjemňuje pleť
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 22 eur ho nájdete v eshope Krásná každý den.

Je šípkový olej stálica vo vašej kúpeľni? :)

     

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe