Najkávovejší kávový balzam

20:20

Dnes bude reč o neskutočne kávovom kúsku, po ktorého použití dostávam neodolateľnú chuť na kávu. Kúsok tak kávový, že jeho vôňa omamuje zmysly ako dokonale uvarená Arabica s čerstvým koláčikom. Som nadšenec asi každej kávy. Ráno sa neviem dočkať jej vône a pozdávajú sa mi rôzne milé vyjadrenia k tomuto životabudiču. Ako že nechoďte za mnou skôr, ako nevypijem rannú kávu a podobne. Faktom je, že bez kávy si svoj deň predstaviť neviem a rada navštevujem kaviarne, ktoré hodnotím podľa kávy, ktorú mi naservírujú. Lebo to o nich vypovie viac ako luxusný interiér alebo drahý čajový servis. Kávovú kozmetiku používam menej, ale ak ju mám, o to viac si ju užívam. Napríklad nočný očný kofeínový krém či maslo s kávou proti celulitíde. No dnes, dnes je to ako poézia pre všetky zmysly.





O balzame na pery Káva si môžete prečítať:

        "Balzam na pery zo 100% prírodných zložiek ošetruje a zároveň chráni jemnú pokožku pier pred vonkajšími vplyvmi.
Hlavnou zložkou balzamu je organický (BIO), vysoko kvalitný panenský mandľový olej bohatý na vitamíny A, E, B a D. Obsahuje minerály draslík, horčík a vápnik, pozostáva z množstva olejov, ktoré majú pozitívny účinok na pokožku. Kyselina olejová, ktorá je obsiahnutá v 86% mandľového oleja, preniká hlboko do pokožky a vytvára pocit jemnej kože. Kyselina linolová zvlhčuje pokožku a chráni ju pred UV žiarením.
Ďalšou zložkou prírodného balzamu na pery je BIO včelí vosk, ktorý sa už od nepamäti používal na liečbu kožných ochorení. Jeho antibakteriálne a protizápalové účinky spolu s množstvom vitamínu A, pôsobia na pokožku regeneratívne , ozdravujúco, podnecujú produkciu nových kožných buniek a udržiavajú kožu mladú a pružnú. Včelí vosk je priepustný pre vzduch, nezakrýva póry a má schopnosť absorbovať molekuly vody zo vzduchu. Pokožka môže dýchať a ostáva naďalej hydratovaná.
100% prírodná slica káva dáva balzamu veľmi jemný nádych kávovej plantáže.
INGREDIENTS: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cera alba, Coffea Arabica Seed Oil." 

Kávový balzam na pery

I keď primárne sa jedná o balzam  na  pery, pokojne ho môžete používať aj na suché miesta rúk, nechtovú kožtičku či kdekoľvek inde, kde vás trápi veľmi suchá pokožka. Toľko na úvod, aby ste vedeli, že v tomto balzame na pery dostanete vynikajúco pomocníka na mnoho ďalších problémov. Vždy ma poteší univerzálny produkt, ktorý využije celá rodina a navyše ho možno použiť na celé telo. 

Je krásny a má super zloženie

V sklenom poháriku s kovovým vrchnáčikom nájdete až 20 ml balzamu, ktorý obsahuje lahôdky ako mandľový olej a včelí vosk. Vegánov som asi nepotešila, ja sa z ne ho nedokážem prestať vytešovať. Toto je jedna báseň. O okamihu, ako som sa naň prvý pozrela, doteraz. Mandľový olej milujem. Má vynikajúce upokojujúce a regeneračné účinky. Rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva mastný film a môže sa používať na všetky typy pokožky. Včelí vosk pôsobí antibakteriálne, na pokožke vytvára ochranný film a pomáha ju hojiť a regenerovať. Hĺbkovo ju hydratuje a vyživuje. 

Káva, všade samá káva

Niekedy cez deň si ho len tak ovoniam, keď idem okolo, lebo toto je proste pán balzam. Nie je krásny len obalovo, ale hlavne obsahovo. Ako som načrtla (nie raz), pre tú jeho vôňu dostávam akútnu chuť na kávu a okamžite si predstavujem sama seba niekde v Chorvátsku na pláži so šálkou v ruke a užívam si vietor vo vlasoch. Veľmi mi pripomína Zadar, kde som kávičkovala aj tri štyri razy denne a užívala som si pokoj a krásu toho všetkého okolo mňa. Prirástol mi k srdcu a verím, že sa tam ešte vrátim. Keď spoznám iný kus sveta. On nielen takto famózne vonia, ale aj dobre chutí a neostáva po ňom v ústach žiadna pachuť. Je to niečo fantastické  a každý milovník kávy určite zajasá, keď sa začuchá do tejto vône. 

Milý balzam Ťuli a Ťuli

Konzistencia mi veľmi vyhovuje. Je to ako tuhšie maslo, ktoré sa ale pri kontakte s pokožkou topí a tak sa ľahko kĺže po perách. Alebo kdekoľvek, kde to práve treba. Je bez farby, vhodné pre celú rodinu a jeho účinky zbožňujem. V priebehu noci dokáže popraskané a šupinkaté pery dokonale hydratovať a zahojiť tak, že sú úplne jemné, vláčne a krásne. Chráni ich pred vetrom a chladom, zabraňuje vysušovaniu, podráždeniu pokožky okolo pier a urýchľuje hojenie oparov. Skvelo vyživuje pokožku, veľmi mi pomohol aj pri záderoch a suchých miestach na rukách. Mám nespočetné množstvo balzamov na pery a veľa ich ešte mať budem. Ale toto.... toto je podľa mňa dokonalosť. 

Plusy:
  • Väčší balzam
  • pekný obal
  • Krásna kávová vôňa
  • Hustejší, ľahko kĺže po perách
  • Vynikajúco hydratuje, hojí a regeneruje pery, zabraňuje vysušovaniu
  • Dobre chutí a nezanecháva v ústach žiadnu pachuť
  • vhodný aj na nechtovú kožtičku i pokožku celého tela

Mínusy:
  • Nenašla som

Nájdete v eshope Ťuli a Ťuli za 4,50 eur.

Aký je váš vzťah ku kávovej kozmetike? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. oooo kavový??? tak ten vyzera super kavu mam rada a balzam kavovy som teda ešte nemala♥ ozaj nevedela by si mi poradiť nejaky bananovy? ja už dlho hladam taky a kedysi keď som bola malá pamatam ako som bananovy balzam na pery mala ale teraz nie a nie taký nájsť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ banánový nepoznám :) ale aj nájdem, určite ho šupnem na blog :)

      Odstrániť
  2. Tak ten musí být pecka!! Kávu miluji, ten by byl jako pro mě dělaný.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe