O vášni pre módu a iné ozdoby môjho sveta

18:43

Občas sa stretnem s ľuďmi, ktorí vedia, že blogujem. Jednou z častých otázok je, či ma zaujíma aj niečo iné ako kozmetika. Nie je to nezvyčajné, proste prevláda názor, že keď milujem kozmetiku a líčenie, nič iné v mojom živote nie je. To je ale omyl! Teším sa na dlhé večery pri knihe so šálkou horúceho čaju. Som kočkomil, ktorý neváha vziať mačku z ulice, aby sa jej nič zlé nestalo. Obľubujem misku popcornu pri seriáloch ako Priatelia, Ako som spoznal vašu mamu alebo Frasier. Túžim po lete a dlhých prechádzkach pri vode. Dnes vám ukážem ešte jednu moju vášeň, ktorá patrí do ženského sveta. Som ženou, ktorá ráno nestojí pred zrkadlom so slovami, že si nemá čo obliecť alebo neviem veci skombinovať.

beauty bloggerka
Na základnej ani na strednej škole som oblečenie a trendy nijak zvlášť neriešila. Rovnako ako ani líčenie. K životu som potrebovala knihy, pokojný kútik v záhrade a kávu. S každým pribúdajúcim rokom sa ale cibril môj cit pre výber vhodného oblečenia. V dnešnom článku sa s vami podelím o tipy na kúsky, ktoré by v ženskej skrini nemali chýbať. 


spoločenské šaty

spoločenské šaty

Neviem, kedy presne sa to stalo a ako sa to stalo, ale zbožňujem šaty. Pred rokmi mi v skrini bez povšimnutia viseli jedny. Dnes ich rátam na desiatky a vždy, keď objavím nový zaujímavý kúsok, kúpim si ich. Do základnej výbavy rátam:
  • malé čierne, priam ikonický kúsok, ktorý nikdy nesklame. Či idete do divadla, spoločnosti, na oslavu alebo večierok, urobia z vás femme fatale. Stačí k nim mať len bolerko alebo štólu, ak nechcete odhalené plecia a môžete vyraziť. Čiernych šiat mám doma najviac. Dlhé, mini, na ramienka, s dlhým rukávom. Zachránia naozaj každú situáciu a hodia sa všade. Ako teenagerka som sa v čiernych šatách chcela aj vydávať :) Richard zvykne vravievať, na čo mi je toľko čiernych šiat. Ani jedny nie sú rovnaké a vďaka tomu sú naozaj na rôzne príležitosti. Farba jedna, ale možností nespočetne veľa. Netreba sa báť, že by boli nudné. Kupujem si k nim rôzne vzorované pančuchy, niektoré sú sexi, lebo vyzerajú ako podväzky, iné sú roztomilé s bodkami a mačkami. Nie je to len o vzoroch, ale aj mnohých farbách. 
  • dlhé spoločenské šaty, ktoré sú na svadbu alebo ples. Obľubujem kombinácie s krajkou alebo tylom, sú nežné, rafinované a romantické zároveň. Momentálne mám takých v skrini päť a stále mám pár vysnívaných značiek, ktoré budú moje
  • letné maxišaty, ktoré vejú vo vánku, kým ja sa smejem na západ slnka pri mori. V lete sa nohavíc ani šortiek nechytím, sprevádzajú ma len šaty a sukne. Nebojte sa experimentovať s rôznymi farbami a štýlmi, práve leto praje tej krásnej odvahe a voľnosti
  • pri kúpe sa riadim základným pravidlom - ak sú kratšie, nemali by mať veľký výstrih a naopak. Pôsobí to lacno, niekedy až vulgárne a hoci sa nemám za čo hanbiť, preferujem elegantnejší štýl





Ako vidno, moje šaty obľubuje aj moja malá láska Majka :) Neodkladám ich ani v zime, preto je v mojej zbierke aj veľké množstvo svetrov, kardigánov a nechýba ani sako, blejzer alebo bolero. Výhodou čiernych šiat je, že sa môžu skombinovať s akoukoľvek inou farbou. Najradšej s červenou alebo bordovou, aby vznikol výrazný dojem. Hrubé svetre nielen zahrejú, ale aj veľmi dobre vyzerajú a dnes nie je problém vybrať si aj z rôznych zdobených flitrami, kamienkami, stužkami alebo kvetmi. Najbližšie si chcem moju zbierku rozšíriť o šaty v štýle kroja, ktoré som našla na Otto. 

Orsay

Mohito

Okrem šiat a svetrov najčastejšie kupujem sukne. Prevládajú pastelové, červené a ružové. Neviem odolať vyšívaným a kvetinovým. Tie nájdem v Mohite, odkiaľ mám už štyri. V jednej som bola aj na svadbe a pripomínala som vílu obsypanú ružami. Základom šatníka je ale rozhodne puzdrová sukňa. Mám k nim niekoľko bielych, čiernych, ružových a modrých topov a blúzok. Dajú sa ľubovoľne kombinovať na deň v práci i večer v divadle. Široké tylové, áčkové alebo žakárové sukne sú dokonalé aj na významnejšie udalosti. Vyhýbam sa len minisukniam, na ktoré sa cítim už stará. 

Orsay

Na jar a v lete mi na šaty postačujú svetríky, ale v chladnejšom počasí treba predsa len niečo teplejšie. Minulý rok som si doplnila šatník o niekoľko nevyhnutností, ktoré z módy nevyjdú:
  • rifľová bunda je legenda a minulý rok leteli tie vyšívané. V Orsay som si našla jednu dokonalú, ktorá so mnou cestovala po Chorvátsku, Prahe a po Slovensku. Skvelé je, že sa dajú kúpiť v rôznych dĺžkach a môžete si ju obliecť k džínsom aj tylovej sukni.
  • trenčkot, ktorý som dlho obchádzala. Dnes mám tri a božsky vyzerá na rifliach i šatách. 
  • vlnený kabát, ktorý je elegantný  a teplý
  • zimný kabát s umelou kožušinou, keď je zima dlhá a nekonečná
  • športové bunky na turistiku a dlhé prechádzky
Skriňu síce ledva zavriem, ale na nový kabátik je čas vždy. Najnovším cieľom je kúpiť si elegantný červený s veľkými gombíkmi. A pokojne v ňom môžem vyzerať ako Červená čiapočka.

krásna bižutéria

bižutéria

Ani jeden môj outfit by nebol dokonalý bez šperkov. Preferujem strieborné a bižutériu. Práve tú kupujem pravidelne. Objednávam z rôznych stránok, navštevujem aj kamenné predajne v obchodných centrách či zahraničné stránky. Nevýhodou je, že časom sa ošúcha alebo zájde, ale to je obyčajne dôvod kúpiť si novú :) Mojou slabosťou sú veľké prstene a náramky, ale z domu nevyjdem ani bez náušníc a retiazky. Ak ich nemám, cítim sa ako nahá a som nesvoja, lebo mi to stále chodí po rozume.






Nuž, ďalšou závislosťou sú kabelky. Všetky veľkosti, tvary, farby. Opäť sa ukazuje, že muži tomu veľmi nerozumejú, lebo keď vidia ďalšiu kabelku, len zodvihnú obočie (teda, môj muž to robí). To nevedia pochopiť, že ani jedna nie je rovnaká? 



To najlepšie nakoniec! Som nadšenec, fanúšik, obdivovateľ topánok. Podstatné je, aby mali vyšší opätok a je jedno, či sú to lodičky, sandáliky alebo čižmy. Táto mánia začala na strednej, lebo som maličká. Mám len 160 cm a tak som bola väčšinou všade najmenšia. Môj prvý chlapec sa musel vždy zohnúť, keď mi chcel dať pusu :) Vysoké topánky som začala nakupovať veľmi dávno a dnes mám desiatky párov tých najrôznejších topánok. Mám niekoľko obľúbených značiek, ku ktorým sa vraciam stále a nikdy ma neomrzia. Tenisky mám jedny, ale čiernych lodičiek niekoľkonásobne viac :)

Každá sme iná a každá z nás je krásna. Jednej stačia džínsy a tričko, ja potrebujem svoje malé módne kráľovstvo. Baví ma byť každý deň iná. Baví ma vyzerať raz ako dáma, inokedy ako víla, potom ako turista v Tatrách. Obliekam sa tak, ako sa cítim. Dopĺňam svoje outfity šperkami, opaskami, čelenkami alebo kvetmi vo vlasoch. A neprestáva ma to baviť.

Aké sú vaše obľúbené kúsky v šatníku?

Tento článok ma neuveriteľne bavil a vznikol v rámci spolupráce ako sponzorovaný obsah.




You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. parádní kousky, ale ty modré šaty ti nesmírně sluší. :-) :-) moc moc pěkné :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si milá, ďakujem :) Tie šaty mám veľmi rada, lebo zakryjú bruško, čo mám :) V Orsay ich nakupujem veľmi rada, sú kvalitne ušité a veľmi pekné na rôzne príležitosti.

      Odstrániť
  2. Wow, v těch šatech jsi kočka!! Obrovská kočka :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe