Prevoňajte si domácnosť eukalyptom - sprej, ktorý mi pomáha prežiť zimu

17:26

Spomínam si, že keď som bola malé dievčatko, mali sme doma modrý mentolový krém. Bol prvou pomocou v čase chorôb, kedy sa natieral na hrudník alebo pod nos pre uľahčenie dýchania. Pomohol však aj pri bolesti hlavy a jeho vôňa zlepšovala náladu. Tento rok som ho znova objavila v lekárni a hneď som ho kúpila. Pre istotu. V decembri sme ochoreli ja aj Richard a nebolo to nič príjemné. Našťastie som mala pomocníka, ktorý je na zimné obdobie ako stvorený a už ho z ruky nedám.

Saloos - Eukalyptus airspray



Saloos - Eukalyptus airspray  zloženie

Saloos - Eukalyptus airspray  ingredients

eukalyptový sprej

Saloos  Eukalyptus airspray 

Na prvý pohľad vyzerá ako obyčajný bytový sprej. V skutočnosti sa v peknom matnom sklenom obale s rozprašovačom ukrýva podstatne viac. Bytové spreje domov kupujem pár rokov. Dlho sa mi zdali zbytočné, ale keď som zistila, ako krásne prevoňajú priestor a pohltia prípadné pachy v domácnosti. Eukalyptový sprej som vzala domov na zimu. Na poličke sa krásne vyníma vedľa môjho levanduľového a jazmínového. Teraz po ňom siaham najčastejšie. 

Sprej má naozaj nádhernú nefalšovanú vôňu eukalyptu. Je jednoducho dokonalá, prirodzená a nekonečne svieža. Sprej má 50 ml, ale aj pri takmer dennom použití mám po skoro dvoch mesiacoch ešte tretinu. Stojí necelých 5 eur, takže je to vynikajúca investícia. Dokáže vytvoriť pravú zimnú atmosféru a stále mi pripomína kúsok Vianoc.

Ako som povedala, považujem to za must have kúsok najmä teraz v zime, keď všade naokolo zúria choroby a bacily. Pomôže totiž hneď niekoľkokrát:
  • pomáha uvoľňovať dýchacie cesty a zľahčiť dýchanie. Keď som bola chorá a nemohla som dýchať nosom, pravidelne som ho strekla do priestoru a zhlboka dýchala. Uľavilo sa mi a mala som pocit, že sa to zlepšovalo rýchlejšie. Odpozeral to aj Richard a sprej si bral, keď som sa nepozerala :) Môže sa používať pri nachladnutí, chrípke či iných ochoreniach dýchacích ciest
  • pomáha ničiť choroboplodné zárodky vo vzduchu. Ak okolo vás v kancelárii alebo v izbe niekto kašle, soplí a kýcha, nastriekajte sprej okolo seba preventívne. Priestor dezinfikuje a zníži šancu na nákazu
  • Vzduch je čistejší a sviežejší
  • Priestor príjemne vonia po eukalypte a ako som už spomenula, po prípadných pachoch niet ani stopy
Mínusy som v podstate nenašla, ale aj tu platí, že ho naraz nesmiete nastriekať priveľa. Jednak bude štekliť v nose a jednak vtedy nevonia, skôr je vôňa ťaživá. Úplne postačia dve - tri streknutia do vzduchu a voňavý zážitok je zaručený. 

Bytové spreje som používala len na prevoňanie priestoru a pohltenie pachov či už z kuchyne alebo kúpeľne. Až teraz, pri tomto eukalyptovom spreji som prišla na to, že môže pomôcť aj pri nádche a prechladnutí. 

Sprej kúpite za necelých 5 eur v eshope Saloos.sk.

Kupujete si bytové spreje? :)

















You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe