Soľný levanduľový peeling, ktorý neomrzí

19:12

Levanduľa je jedna z mojich najobľúbenejších rastlín aj vôní. To ste si už asi všimli :) Mala som ju rada vždy, ale pred rokmi som sa do nej zbláznila úplne. Vymaľovala som izby na fialovo, nezabudla na biely nábytok a levanduľové doplnky. Je to moja oáza pokoja, Richardovi neprekáža a tiež mi rád niečo levanduľové kúpi, aby mi urobil radosť. Podobne ju mám veľmi rada aj v kozmetike. Iste, je viacero vôní, ktoré zlepšia náladu - jazmín, káva, mäta, citrusy alebo vanilka. Ale levanduľa má trochu navrch a nikdy neodmietnem nový kúsok v mojej zbierke. Dnes to bude o telovom peelingu, ktorý som si kúpila už tretí raz a kúpim si ho zasa. 

Savon Levanduľový soľný peeling


Savon Levanduľový soľný peeling zloženie

savon peeling zloženie
Zloženie: Himalájska soľ, Mandľový olej, Marhuľový olej, Hroznový olej, Kukuiový olej, Vitamín E, Extrakt z levanduľe lekárskej, Esenciálny olej levanduľa, pačuli, geránium, Levanduľa lekárska.

levanduľový peeling


Levanduľový soľný peeling

Telové peelingy používam celoročne. V lete o niečo viac, aby bola pokožka v šatičkách jemná, žiarivá a bez zarastených chĺpkov. V zime trochu menej, ale nezabúdam na ne. Sú to veľkí pomocníci a vždy ich mám doma niekoľko, pretože každý je iný. Tento je jemnozrnný soľný, teda soľ ucítite, ale nie je drsná ani nepríjemná. Naopak, levanduľový soľný peeling od Savon si vás získa svojou jemnosťou. Navyše je aj výborne balený - sklený obal sa dá recyklovať a spolu s kovovým vrchnáčikom je rozkošný. 

Tento peeling obsahuje ako exfoliačnú časť soľ, zvyšok tvorí olejová časť, v ktorej nájdete maškrty ako kukui, mandľový, hroznový, marhuľový olej. Postarajú sa o to, aby bola pokožka hydratovaná, vyživená a jemná bez mastného pocitu. Extrakt z levandule a jej sušené kvety mu dodávajú neopísateľnú a krásnu vôňu. Takú, pri ktorej spokojne zavriem oči a na malý okamih si predstavujem, že som niekde ďaleko vo Francúzsku a užívam si čarovnú atmosféru. Je to príjemný relax, pri ktorom neoddychuje len telo, ale aj myseľ. Pred spaním ma pripraví na pokojnejšie sny a zaspím o niečo ľahšie a rýchlejšie. 

Krúživými pohybmi ho vmasírujem do pokožky celého tela. Odporúča sa aj na veľmi suché kolená alebo lakte, ktoré potrebujú zvýšenú pozornosť, aby boli zasa jemné a krásne. Po použití ostane na pokožke taký príjemný nemastný olejový film, preto vtedy nepoužívam telový krém, stačí až na ďalší deň. Peeling odstraňuje odumreté kožné bunky, preto je pokožka jemná, vyhladená a ľahšie sa do nej vsiakne krém alebo olej. Ako som spomenula, je tiež hydratovaná a postupne sa vyhladzujú aj kolená a lakte, takže na dotyk nie sú drsné. Ďalšou výhodou je, že zabraňuje zarastaniu chĺpkov a nevznikajú tak červené vyrážky alebo bodky. Vzhľadom na to, že s tým bojujem neustále, je peeling nevyhnutnosť a bez neho si neviem predstaviť existenciu.

Levanduľový soľný peeling je dokonalý. Obmedzenie je tu však iba jedno. Nemal by sa používať krátko po holení, opaľovaní alebo pri poškodenej pokožke. V rankách môže štípať a nie je to príjemný pocit. Je lepšie počkať, kým sa pokožka zahojí a upokojí. Používať sa môže 1 - 2 razy týždenne (podľa typu pokožky) a netreba ho použiť veľa. 

Plusy:
  • pekný obal
  • krásna vôňa
  • soľný peeling s olejmi má dobrú, nie riedku konzistenciu
  • zanecháva nemastný film, ktorý pokožku hydratuje a zjemňuje
  • odstraňuje odumreté kožné bunky, pokožka je potom celkom jemná, vyhladená, zlepšuje sa aj vzhľad celulitídy, lepšie sa vstrebú kozmetické produkty
Mínusy:
  • výhrady nemám žiadne, môže však štípať na pokožke, ak je po holení alebo nejako poškodená
Krásne 200 ml balenie stojí 9,90 eur a nájdete ho v eshope Savon.

Používate soľné peeliny? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe