Prečo by ste mali vyskúšať zelený íl?

16:29

V balíčku plnom úžasných kúskov od Argital som našla aj zelený íl v menšej verzii. Potešila ma, lebo je to jeden z mojich obľúbených ílov, ktoré dávam do prachových masiek. Táto značka sa preslávila tým, že používa zelený íl a kúpiť si ho môžete v kilovom alebo dva a pol kilovom balení. Väčšie by som určite odporučila tým, ktorí si z neho chcú robiť aj telové zábaly alebo ho pridávajú do kúpeľa. Dá sa s ním čarovať na mnoho spôsobov a myslím si, že kto raz spozná jeho silu, nebude sa ho chcieť vzdať. 

zelený íl Argital
zelený íl Argital popis

zelený íl

Zelený íl Argital

Prírodný Zelený íl vysušený slnkom od talianskej značky Argital je morského pôvodu, a preto obsahuje prvky prítomné v morskej vode. Pochádza z čistej oblasti na južnom pobreží Sicílie. Je bohatý na cenné minerálne látky a stopové prvky. Ako som spomenula, je veľa možností, ako ho používať. Niektoré som už vyskúšala a prinášam vám svoje tipy:
  • zelený íl a pleťová maska - ako už o mne viete, milujem prachové masky, ktoré si miešam podľa toho, čo pleť potrebuje. Vymiešam si z nich hladkú pastu, ktorú poľahky nanesiem štetcom na tvár. Občas sa môže stať, že potom je mierne červená, ale to je prirodzená reakcia a rýchlo ustúpi. Zelený íl môžete miešať s vodou, kvetovou vodou, zeleným čajom, mliekom, dokonca som skúšala aj biely jogurt. Na ochutenie môžete pridať ovocné prášky, neem prášok, esenciálne oleje (pozor na dávkovanie, jedna - dve kvapky stačia) alebo klasické oleje, ktoré tomu celému dodajú šmrnc. Takéto masky majú veľa pozitívnych účinkov na pleť - detoxikujú ju, hĺbkovo čistia, odstraňujú čierne bodky, hydratujú ju, spevňujú a zanechávajú zdravšiu a krajšiu. Rozhodne ich odporúčam na problematickú pleť so sklonom k akné, lebo bude ako vymenená.
  • zelený íl sa odporúča aj na telové zábaly, lebo je účinný proti celulitíde. Pokožka je pevnejšia, pružnejšia, celulitída menej výrazná a pomáha aj na strie. Zmiešajte íl s vodou a pokojne pridajte aj esenciálne oleje ako pomaranč, grapefruit, levanduľa alebo rozmarín. Potom si zabaľte pokožku napríklad do fólie, nechajte okolo 20 minút pôsobiť a umyte. Zmeny neprídu zo dňa na deň, ale postupne si ich všimnete.
  • zelený íl ako maska na vlasy - keďže už dlhšie si kupujem práškový šampón, zábal z ílu ma nijak zvlášť neprekvapil. Ideálne je, aby bola maska redšia, lebo sa ľahšie aplikuje aj umýva. Stačí vám základ z ílu a vody, pomôžete tak nielen vlasom, ale aj pokožke. Vlasy budú lesklé, pevné a zdravé, atopická/suchá pokožka vyživená.
  • obľubujem aj kúpeľ, kedy si namiesto soli pridám do vane trochu zeleného ílu. Postačia vám 3 - 4 lyžice, íl vo vani rozptýľte a chvíľu si užívajte pokoj. Vaňu potom ľahko opláchnete a pokožka bude jemnejšia, pevnejšia a pružnejšia.
Zelený íl jednoducho treba vyskúšať a hľadať svoj obľúbený recept. Platí, že fantázii sa medze nekladú a spojiť môžete rôzne ingrediencie. Výsledok stojí za to a doma si môžete urobiť svoje malé kúpele. Zelený íl Argital nájdete na Cosmetica Natura, kilo stojí 270 Kč.


Skúšali ste ílové masky? Alebo využívate íly inak? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe