Ako som si zamilovala slivkový olej

19:02

Spomínam si na svoje prvé skúsenosti s pleťovými olejmi. Bolo to na vysokej škole a kúpila som si ich na odporúčanie spolužiačky, ktorá ich používala už mesiace. Šla som do jedného obchodíka, poradila sa s predavačkou a domov som si niesla svoje prvé dva oleje. Najskôr som mala problémy s mastnou pleťou, ale rýchlo som sa naučila, že olej musí ísť na navlhčenú pleť - vyhovovali mi pleťové vody aj ľahké séra. Rokmi som si vycibrila cit na výber týchto pokladov z prírody a doma mi niektoré nesmú chýbať. Láskou je jednoznačne arganový olej, ale pridali sa aj ďalšie - neem, mandľový, konopný. Teraz som skúsila aj slivkový a teda, to je paráda.

Akamuti slivkový olej
Akamuti slivkový olej zloženie

slivkový olej

Akamuti slivkový olej

Slivkový olej od Akamuti som si vzala vo veľkosti 10 ml. Malý tmavý obal, fialová etiketa, kvapkátko - bol malý, rozkošný a nevedela som sa naň vynadívať. Povedala som si, že ak bude dobrý, rada skúsim aj iný olej od Akamuti, lebo táto značka je pre mňa stelesnením prírody a vždy sa teším z každého nového kúsku. Jej pleťové vody sú pohladením zmyslov a ani ma neprekvapuje, že je bežne vypredaná. Stále však hovorím, že na dobré sa oplatí čakať a striehnem, kedy sa čo naskladní.

Tento slivkový olej vonia neskutočne. Dobre, povedzme si úprimne, čakala som slivkovú vôňu. Aj napriek tomu, že olej sa nerobí z ovocia. Ako milovníčka kozmetiky ale vždy tipujem, ako by daný produkt mohol voňať. Vôňa však predčila moje očakávania a musela som sa jej zhlboka nadýchnuť. Pripomína mi marcipán, ktorý milujem a spomínam si, ako som sa ho nevedela dojesť. Ani teraz, po rokoch, mi neprestal chutiť a občas si ho musím dopriať. 

Olej nie je veľmi mastný a používam ho na noc miesto krému. Dôležité je neaplikovať ho na úplne suchú tvár, najmä ak máte zmiešanú a normálnu pleť. Potom môže ostať mastnejšia a to rozhodne nie je príjemné. Riešenie je jednoduché - buď si na pleť rozprášte kvetovú vodu (preferujem ružovú, levanduľovú alebo harmančekovú), alebo redšie sérum. Olej sa vďaka nim lepšie vstrebáva a neostáva po ňom mastný film. Ak ho použijem viac, po chvíli si len jemne priložím papierový obrúsok, ktorý prebytočnú mastnotu jednoducho vsiakne. Nie je komedogénny, preto sa stav čiernych bodiek nemení.

Na deň preferujem krémy, na noc oleje, pretože ráno sa budím s pleťou jemnou ako porcelánová bábika. Inak tomu nie je ani v prípade slivkového oleja. Ten má však hneď niekoľko superschopností, ktoré ocenia najmä dámy. Pomáha spevňovať pleť, vyhladzovať linky a vrásky a zabraňovať predčasnému starnutiu pleti. Stručne jasne povedané, nahradí vám omladzujúce krémy, krásne vonia a tvár je jemná, hydratovaná a žiarivá. Dá sa kúpiť v malom skúšobnom balení, no myslím si, že ak ho skúsite, neobanujete. Ja si nabudúce beriem to väčšie, lebo niekedy si ním natieram aj suché kolená alebo lakte a teším sa z toho ako malé decko.

Plusy:
  • milo vyzerá
  • tmavé sklo a kvapkátko
  • krásne vonia
  • nie je mastný ani komedogénny
  • nahradí nočný krém
  • pleť vypína, vyhladzuje, spevňuje, hydratuje, zjemňuje
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Bionatural za 6,47 eur.



Máte doma nejaký dobrý pleťový olej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe