Lacné zmatňujúce sérum - hop alebo trop?

14:51

Tento rok v januári som výpredaje brala omnoho skromnejšie ako kedysi. Neviem, či som zostarla alebo som len viac pragmatická, ale už si uvedomujem, koľko vecí naozaj potrebujem a koľko nie. Aj do môjho kozmetického sveta sa vkráda trochu viac skromnosti. Sú výrobky, ktorým som už niekoľko rokov verná a potom sú tu nové kúsky, ktoré mám vo wishliste a chcem ich kúpiť. Pomedzi to sa občas prepletie kúsok, ktorý som nemala v pláne kúpiť, ale niečím si ma získal. Napríklad toto zmatňujúce sérum od Dr. Konopka´s som kúpila za pár eur! Hnala ma zvedavosť, lebo túto značku mám celkom rada. 





Dr.Konopka´S - Zmatňujúca esencia na tvár

Táto estónska značka má roztomilé obaly a už niekoľkokrát ma presvedčila o tom, že sa ju oplatí skúsiť. Dr.Konopka´S - Zmatňujúca esencia na tvár na mňa vyskočila v jednom z výpredajov a tak som sa na ňu išla mrknúť trošku lepšie. Nakoniec som si povedala, že za 1,50 eur skúsim a v najhoršom z toho bude aspoň fľaštička s kvapkadlom. Nuž, v konečnom dôsledku môžem povedať, že to nebola moja najhoršia skúsenosť, ale ten obal je katastrofa. 

Začnime tým, že balenie vyzerá pekne. Krabička ozdobená kvetom ukrýva tmavý sklený obal s kvapkadlo, ktorý tiež vyzeral rozkošne. Dojem bol dobrý a vydržal mi presne tri minúty, kým som to neotvorila. Sérum je krémové, čo by mi vôbec neprekážalo, keby sa aspoň trocha dá nabrať kvapkadlom. Môžem ho stláčať koľko len chcem, nenaberiem ani mililiter. Nuž, predo mnou sa natískala otázka, ako pokračovať. Vzala som teda kvapkadlo z iného obalu a skúsila som to zasa, ale dokopy nič sa mi nabrať nepodarilo. Vyriešila som to špachtľou, s ktorou naberiem sérum a je to. Nie že by to bolo super, ale lepšie ako nič.

Sérum má, ako som už povedala, krémovejšiu konzistenciu, avšak je veľmi ľahké a rýchlo sa vsiakne do pleti. Nezaťaží ju, môže pekne dýchať a neostáva lepkavá. Čo vône týka, je nenápadná, ľahká a ani si ju počas aplikácie neuvedomujem. Ako majiteľka zmiešanej pleti so sklonom k akné som zmatňujúcu esenciu zaradila do svojho ranného beauty rituálu. Po vyčistení použijem esenciu, denný krém a ešte nasleduje očný (a na krk už mám jeden tiež, hold, nemladnem).

Esencia prekvapivo nie je vôbec zlá. Zázraky som nečakala, ale dokázala zaujať a pokojne šupne do vrecka aj omnoho drahšie pleťové séra. Krémová konzistencia je iná, ale keďže esencia sa dobre vsiakne a nestáva po nej žiaden film, neprekáža mi. Keď sa vsiakne, pleť ostáva krásne matná, jemná a hladká, po chvíli môžem naniesť krém. Výsledkom je matná pleť po dlhé hodiny a je to ešte lepšie ako hocijaká zmatňujúca podkladová báza pod make up (make up vydrží omnoho dlhšie). Pleť nevydrží matná celý deň, ale to som ani neočakávala. Napriek nie veľmi vydarenému kvapkadlu považujem toto sérum za kvalitné a keď som ho hľadala teraz na internete, dá sa kúpiť v cene okolo 5 eur, čo je tiež super cena za 30 ml.

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • jemne vonia
  • zaujímavá krémová konzistencia
  • rýchlo sa vsiakne
  • neostáva po ňom žiaden nepríjemný film
  • pleť ostáva matná dlhé hodiny, je jemná, esencia ju nezaťažuje
Mínusy:
  • esencia sa nedá nabrať kvapkadlom
Tam, kde som ho nakupovala, ho už nemajú, ale môžete ho kúpiť napríklad v eshope Bio obchodík alebo Prírodno


Aká lacnejšia kozmetika vás naposledy prekvapila?

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe