Amla olej na vlasy - alebo ako som šliapla vedľa. Už zasa.

18:42

Ajurvéda ako taká sa dostáva do popredia čoraz viac a nájdeme veľa kozmetických výrobkov, ktoré s ňou súvisia. Jej filozofia, bylinky aj výrobky ma zaujímali, tak som si o nej čo to načítala. V jednom bioobchode som sa rozhodla kúpiť si Brahmi amla vlasový olej, ktorý sľuboval, že vlasy prestanú padať a vlasy budú krajšie a zdravšie. Zloženie som nenašla, ale ani neriešila, keďže to predával bio obchod. Mala som sa oň zaujímať trochu viac.









O Brahmi amla vlasovom oleji si môžete prečítať:

      "Indický regeneračný vlasový olej proti vypadávaniu vlasov s prírodným výťažkom z byliny Brahmi, ktorá má upokojujúci účinok, a indického egreša Amly, ktorá naopak pôsobí oživujúco. Ďalej obsahuje kokosový a ricínový olej i dalšie druhy indických rastlín a olejov.
Brahmi sa považuje za výživu pre mozog a v ajurvéde sa používa na upokojenie mysle. Počas tisícročí sa táto bylina používala ako prírodný prostriedok na omladenie a skrášlenie vlasov a tiež na podporu pamäti. Brahmi Amla vlasový olej má prirodzene sladkú vôňu a používa sa ako bylinné tonikum pre vlasovú pokožku.
Použitie: Jemne vmasírujte olej do suchých vlasov a do pokožky hlavy krúživými pohybmi, aby sa čo najviac vstrebal. Nechajte pôsobiť minimálne 1 hodinu a umyte. Ak je to možné, nechajte olej pôsobiť cez noc a ráno vlasy umyte.
Zloženie:  Vegetable Oil, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Centella Asiatica (Brahmi) Extract, Ricinus Communis (Castor) Oil, Phyllanthus Emblica (Amla) Extract, Parfum, Isopropyl Myristate, Evolvulus Alsinoides (Shankapushpi) Extract, Celastrus Paniculata (Malakanguni) Extract, Vitex Negundo (Nirgundi) Extract, Acorus Calamus (Godavaj) Extract, Cyclomethicone, Ethylhexyl (Octyl) Methoxycinnamate, BHT, CI 47000, CI61565, CI 26100
Balenie: 200 ml"
V okamihu, ako sa naň pozriete, vidíte, že máte v rukách niečo indické. Už na obale to vidno. Ten kúsok Indie sa nezaprie. Obal je plastový, priesvitný a vidno v nom zelenkavý olej. Je taký zvláštny. Pripomína mi žabí sliz Majstra N a vonia mi horko, nie sladko. Neviem, či horká vôňa pramení z byliniek alebo Amly (tú som ale jedla a nepríde mi horká, naopak, chutí lahodne a skôr sladko ako trpko).  Je zvláštna, nevšedná a neviem, či som sa s ňou stotožnila, ale ku koncu som si na ňu zvykla. Obsah ricínového a kokosového oleja pôsobil lákavo, keďže oboje sú podľa mňa kozmetické skvosty. Horšie je ale je, že som si vtedy neprečítala zloženie. Vediac, že obsahuje napríklad minerálny olej, silikóny alebo BHT, nekupujem ho. Tváriť sa prírodne a byť umelý - nie nie, to nie je moja šálka kávy. Práve preto si myslím, že každý eshop by mal zverejniť zloženie toho, čo predáva - spotrebiteľ má právo vedieť, čo kupuje. Olej je redší a ak mi stiekol na tielko, hneď som mala zelený mastný fľak, preto som sa snažila malé množstvá poriadne vmasírovať do vlasov aj pokožky, aby som sa potom nejedovala, že stiekol a zamastil, čo sa dalo. Vlasy ostali mastné, preto som sa nikde neopierala a ani neležala, lebo všetko ostatné by ostalo mastné. Nechávala som ho pôsobiť niekoľko hodín, kým som ho umyla. Nebolo ťažké ho z vlasov vyumývať, ale niekedy bolo potrebné vlasy umyť aj dva razy a ešte pridať aj balzam alebo masku, pretože inak som sa bála mastných vlasov. Pravdou je, že menej nepadali, aj keď to olej sľúbil. Ani na atopický ekzém mi nepomohol, pokožka ma svrbela rovnako a suché miesta boli stále po celej hlave. Vlasy boli pevnejšie, pekne sa leskli aj bez použitia kondicionéru a zdalo sa mi, že končeky nie sú také rozštiepené. Olej som už minula a neplánujem jeho opätovnú kúpu. Bola som z neho trochu sklamaná a hoci nebol najhorší, nestal sa ani obľúbencom.
Plusy:
  • pútavé balenie
  • šikovný plastový obal
  • zaujímavé zloženie
  • vlasy boli pevnejšie, lesklé, menej sa štiepili končeky

Mínusy:
  • kúpený v obchode s prírodnou kozmetikou, ale zloženie tomu nezodpovedá
  • nepomohol mi s atopickým ekzémom, vlasy nepadali menej

Olej zoženiete na internete a stojí do 6 eur.

Chutnali ste niekedy indický egreš? Mali ste kozmetiku s jeho obsahom? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Je teda zvláštní, že se prodává v bio obchodech.. :/ Jinak je to teda vážně škoda, mohl být dobrý.. :)

    Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Často sa to stáva, ale už sa snažím dávať si pozor :)

      Odstrániť
  2. Tiez som si ten olek kupila a pouzivam ho este len druhi krat ale podla toho co sa tu pise sa mi zda ze tiez mi vlasi menj padaju sôr naopak paju mi viac asi ho pouzivat nebudem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak máte poučení, že nemáte kupovat takové shity a místo toho si koupit čistou amlu v prášku, pár lžic zalít vodou, udělat z toho kasicku a s trochou oleje napatlat na hlavu. Nechat aspoň hodinu, ovšem ideální je přes noc. A je to levnější a funguje to. Já už na vlasy chemii vůbec nepoužívám a vyrostly mi a zhoustly. S chemii jsem se nemohla celý život dostat přes hranici ramen, ale teď už mi konečně narostly. A bohužel, takto namichany sampon je vždy chemie. Třeba i low poo, ale pořád je.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A oleje vždy kupovat čisté, jednodruhove, v bio kvalitě. Na vlasy je asi nejlepší argan, avokadovy, nimbovy, makadamiovy. A pozor!!!! Olej vždy používáme na MOKRÉ vlasy!!! Jinak naopak vysusuje. Po působení smyjeme. Pokud používáte sampon, tak holt samponem, ale lepší službu prokáže nekolik zloutku, které napenite. Odmastuji výborně, ale ne brutálně jako sampon. Hlavně ne příliš teplou, nebo budete mít na hlavě michanici😁😁

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe