Svet je krajší, keď vonia

16:46

Ako som už ukázala na Instagrame i Facebooku, nakúpila som si Caltha kozmetiku. Je to prírodná kozmetika zo srdca Moravy a vyzerá naozaj krásne. Vybrala som si niekoľko krásnych kúskov a musím povedať, že len jeden z nich mi nesadol. Preto som sa rozhodla postupne písať o mojich skúsenostiach s touto značkou a to najhoršie nechám na koniec :) V ponuke nájdete krémiky na tvár, mydlá, šampóny tuhé i tekuté, dezodoranty, balzamy na pery či rôzne voňavé drobnosti. V dnešnom článku sa zameriam práve na to voňavé, úžasné a vynikajúce, čo zlepšuje náladu už len tým, že to vonia. Priznám sa, nečakala som toľkú spokojnosť.










O mydlových hoblinách medovka si môžete prečítať:

       "Mydlá CALTHA sú bez chémie a neobsahujú palmový olej. Špecialitou je dizajn, ktorému sa starostlivo venujeme pri každej pripravovanej dávky. Vedú nás k tomu dva dôvody: chceme, aby ste mali doma v kúpeľni kúsok niečoho pekného a nás by ani výroba nebavila, keby sme vytvárali stále to isté bez nápadu a fantázie. Takto sa vždy tešíme na krájanie mydla a je vždy prekvapením, aký vzor vyšiel. Preto sa mydlá CALTHA, ktoré si zakúpite, budú mierne líšiť od tých tu vyobrazených. Podobne pristupujeme aj k tuhým šampónom, nezabudnite sa na ne pozrieť a vybrať si ten, ktorý Vám vyhovuje úplne najviac ...
Mydlové hobliny sú určené pre mydlovou relaxačný kúpeľ. Balíček obsahuje mydlové hobliny z ručne vyrábaného mydla s medovkovým esenciálnym olejom.
Návod: Do horúcej vody dajte 2 - 3 lyžice hoblín a môžete si užiť príjemnú kúpeľ.
O zložení sa dočítate pri produkte Mydlo-MEDOVKA, CHLORELLA A SPIRULINA"

Najskôr začnem hoblinami, lebo tie si ma neskutočne získali. Už na pohľad je to nezvyčajný kúsok. V trojuholníkovom obale sú pestrofarebné hoblinky, ktoré mi pripomínajú sladkosti. Sú zviazané šnúrkou a pôsobia naozaj krehko a krásne. Doma recyklujeme a odpad delíme do príslušných košov, preto tento končí v plastoch. Po otvorení vás ovanie neskutočná vôňa medovky. Milujem levanduľu, ale táto vôňa jej neskutočne šliape na päty! Má veľký dar – upokojuje a prináša mysli veľký pokoj. V tej chvíli sa stačí ponoriť do vody a svet okolo prestáva existovať. Balenie má 100 gramov a na jedno použitie postačujú 2 – 3 lyžice hoblín. Keď ich ponoríte do vody, začnú sa pomaly topiť, zaplaví vás vôňa medovky a voda sa začne zafarbovať. Ostane ako mlieko, ktoré vonia medovkou :) Už dlho som nemala tak výnimočný produkt do kúpeľa. Iste, vždy mám doma nejakú šumivú bombu, ale toto predčilo všetko ostatné. Nešumia, ale aj tak sú úplne úžasné. Hoblinky vydržia pár minút, než sa úplne rozpustia a voda tak vonia dlhšie. Za 100 gramový balíček mydlových hoblín zaplatíte 2,60 eur.

O levanduľovom vrecku si môžete prečítať:

        "Vrecko plné voňavej slovenskej levandule je ideálne do skríň, šatníkov, zásuviek, auta či na nočný stolík. Levanduľová vôňa má protimoľové účiny, pomáha organizmu upokojiť sa, odbúrava stres, migrény a dokáže navodiť ideálnu atmosféru pre zdravý spánok. Levanduľu je vhodné občas mierne pomrviť aby sa jej vôňa obnovila. Veľkosť vrecka je 8x8cm, je naplnené sušeným kvetom levandule. Vrecko nie je zdobené.
ODKIAĽ PRIŠLA ?
Za levanduľovými poliami sa obvykle chodí do Francúzska a na chorvátsky ostrov Hvar. Avšak veľký kus atmosféry týchto miest máme aj na Slovensku. Pestovaniu levandule sa venuje Ľubomír Grznár, ktorý prevzal „štafetu“ po Tiborovi Petrovi, ktorý je jeho svokrom a pestovaniu levandule sa aj s manželkou venoval vyše 50 rokov. Levanduľové polia sa nachádzajú v blízkosti Šale v celkovej rozlohe 40 árov pri brehu rieky Váh.
Kedysi bol pán Petro najväčším pestovateľom levandule na Slovensku a jeho produkciu využívali farmaceutické spoločnosti. Dnes pán Grznár ponúka sadenice a sušený kvet levandule lekárskej všetkým záujemcom.
Levanduľa je liečivá rastlina a pôsobí upokojujúco. Jej účinky využívali už naše prastaré a staré mamy. Jej vôňa odpudzuje mole zo skríň, šatníkov, kožuchov. Okrem toho je levanduľa účinná aj pri bolestiach hlavy, migrénach, únave a vyčerpanom organizme a samozrejme aj na celkové uvoľnenie a relaxáciu."

Toto je kúsok, ktorý asi netreba veľmi špeciálne predstavovať. Sušené vrecká levandule používali aj staré mamy, dávali sa do skríň s oblečením, aby tam neboli mole a vôňa sa šírila celou izbou, keď sa skrine otvorili. Rovnako sa dávali pod vankúš alebo blízko hlavy, aby prišiel pokojný spánok. Toto vrecúško je malým antidepresívom, ktoré som si nechala vo fialovom košíku v izbe a keď treba, privoniam si. Upokojuje, zmierňuje prejavy stresu, migrény a ľahšie zaspávam. Kedysi som skúsila aj podobné sáčiky hádzať do kúpeľa. Výsledok je podobný ako pri hoblinkách, šíri sa okolo vás omamná vôňa a svet je krajší. Za 95 centov sa to opláca :)

Posledným produktom, ktorý som  s radosťou zaradila do voňavého článku, je vzorka citrusového krému na môj typ pleti. Je fantastický, voňavý a tak neuveriteľne ľahký, až sa mi nechce veriť, keď ho použijem. Rozhodne bude môj aj v plnom balení.

Všetky produkty nájdete v eshope Calha.sk, ktorý je určený pre slovenských fanúšikov.


Skúsili ste už niečo od tejto značky?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe