Ako som sa zoznámila s Milvou

19:08

Vždy, keď sa povedalo slovo Milva, napadla mi len vlasová kozmetika. Na tú som videla veľa recenzií, čítala som samé chvály a pozerala si fotky, ktoré pridávali nadšené zákazníčky. Tak nejak som sa zžila s predstavou, že je to vec vlasovej starostlivosti a bolo. Pred časom som ale zistila, že Milva nie sú len šampóny alebo vodičky proti vypadávaniu vlasov, ale aj pleťová kozmetika. Prezrela som si jej ponuku a celkom sa mi zapáčili pleťové vody. Keďže ich miniem naozaj veľa, rozhodla som sa, že nejakú skúsim. Voľba padla na sympaticky vyzerajúcu oranžovú fľaštičku, ktorá bola žiarivá a nedala sa prehliadnuť. Možno by sa mi vedela páčiť aj taká zelená, ale dala som prednosť tomu výraznejšiemu.







O pleťovej vode proti akné s nechtíkom si môžete prečítať:

         "Pleťová vodička obsahuje extrakt z nechtíku a kyselinu salicylovú. Táto kombinácia pôsobí dezinfekčne a antibakteriálne na vašu pokožku. Je veľmi účinná na akné
je určená:
•Vynikajúca na  citlivú mastnú pleť so sklonom vzniku akné.
•Efektívne čistí vašu tvár
•Sťahuje póry a nedovoľuje ich upchatiu.
•Čistiaca vodička obsahuje antibakteriálne zložky a úspešne reguluje zvýšenú mazovú sekréciu.
•Zabraňuje vzniku vyrážok
Aplikácia:  
Vodu nanášajte tampónom na problematické miesta raz denne. Vyhýbať sa okrajom očí. Po očistení je dôležité použiť vhodný krém aby sme sa vyhli vysúšaniu pokožke.
Uchovať v pôvodnom obale na miestach neprístupných deťom pri 5-25°C.
Zloženie:
Aethylicus (70%), Acidum Salicilum, Resorcin, Calendula Officinalis"


Netušila som, čo ma bude čakať. Bola som zvedavá a povedala som si, že keď skúsim pleťovú kozmetiku, mala by som sa už pozrieť aj po tej vlasovej. Možno to naozaj urobím. Vodička má 100 ml a je v plastovom obale, ktorý je potiahnutý tým oranžovým obalom, v podstate by sa dalo povedať, že to celé, čo vidíme, je etiketa. Pri otváraní som ju natrhla, ale nevadí, nie je to ani vidno. Obsahuje alkohol, kyselinu salicylovú a výťažok z nechtíka. To, že obsahuje alkohol, viem od prvého ovoňania. Nie je cítiť nič, len alkohol. Trochu ma to prekvapilo,  ale nakoniec to nie je až také zlé, ako som sa bála. Kyselina salicylová sa používa v kozmetike určenej na akné a dopĺňa ju výťažok z nechtíka, čo je v podstate celkom použiteľná kombinácia. Odporúčam ju používať len raz denne, lebo trochu vysušuje pokožku. Dlho som tento pocit nezažila, ale pri alkoholovej vode to nie je prekvapivé. Treba sa vyhnúť aj očiam, k nim sa stačí len priblížiť a už štípu. Rovnako tak vlastne štípe celá tvár, najmä na vyrážkach a na nose. Vysušovanie je viditeľné a citeľné, preto okamžite po použití siaham po výživnom pleťovom kréme, aby sa stratil pocit pnutia. Napriek tomu ale musím povedať, že voda je je účinná na problematickú pokožku. Zmatňuje a reguluje tvorbu mazu. Stiahne póry a tie sa tak neupchávajú, vďaka čomu nevznikajú nové nedokonalosti. Pleť dočistí a zanechá ju pripravenú na posledný krok, ktorým je krém. Pokožka sa síce vysušuje, ale vysušuje aj vyrážky, takže sa lepšie a rýchlejšie hoja. Pocity z vodičky boli sprvu zmiešané, lebo všetko smrdelo alkoholom a pleť štípala, ale musím uznať, že aj napriek tomu je účinná a pleť je krajšia.

Plusy:
  • Balenie nie je veľké, fajn aj na cesty
  • Obsah alkoholu vysušuje vyrážky, zabraňuje vzniku nových
  • Sťahuje zápal
  • Neupchávajú sa póry
  • Akné sa lepšie hojí

Mínusy:
  • Nevhodná pre citlivejšiu pleť, štípe a trochu vysušuje

Pleťovú vodu kúpite v eshope Bioruža, kde stojí 4,40 eur za 100 ml.


Aké máte skúsenosti s Milvou?

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe