Jeden prekrásny

18:06

Rokmi som sa naučila používať očný krém pravidelne. Najskôr každý večer, teraz už aj ráno. Kedysi mi to bolo v podstate jedno, aký si kúpim. Hustý, riedky, gélový, mastný. Bolo to len na večer a občas aj tak skončil na vankúši, keď som rýchlo zaspala. Teraz si ich vyberám s rozvahou a iný mám na deň, iný mám na večer. Na deň je ľahký, taký, ktorý sa rýchlo vstrebe, aby som si mohla naniesť make up. Večer môže byť hustejší, hutnejší a výživný, aby dokonale hydratoval jemné očné okolie. Uchvátil ma očný krém so siedmimi bylinkami od Modrej púpavy. Je pravda, že na deň sa mi neosvedčil, ale na noc? To už je úplne iná káva.

 







O očnom balzame Sedem byliniek si môžete prečítať:

       "Bohatý a pritom jemný balzam s extraktmi zo siedmych byliniek (celkovo so 17-timi aktívnymi rastlinnými zložkami) pre krásnu, hladkú a žiarivú pokožku očného okolia. Jeho zložky boli starostlivo vybrané tak, aby významne napomáhali eliminovať jemné vrásky, opuchy a tmavé kruhy pod očami. Očný balzam je jemný a pre oči nedráždivý.
Zloženie: 
Základ očného balzamu tvoria vysokokvalitné bambucké maslo (bio, nerafinované) a za studena lisované nerafinované oleje: arganový, borákový, hroznový a orechový. Tieto zložky vo vzájomnej súhre dodávajú balzamu intenzívny anti-aging efekt (vysoký podiel antioxidantov), ako aj hydratačné, zvláčňujúce, vyhladzujúce, hojivé a regeneračné účinky.
Sedem bylinných extraktov (maceráty v mandľovom oleji, ktorý má aj sám o sebe ošetrujúce a regeneračné vlastnosti):
- harmanček pravý: všeobecne známe sú jeho protizápalové i vyhladzujúce účinky, pomoc pri obnove buniek, zvyšovanie elasticity pokožky 
- očianka rostkovova: pripisuje sa jej antioxidačný účinok na pokožku, známa je tým, že upokojuje a rozjasňuje oči 
- kostihoj lekársky: prispieva k tvorbe nových kožných buniek, napomáha zdravej pokožke bez zápalov 
- nechtík lekársky: všeobecne známe sú jeho regeneračné, hojivé, zmäkčujúce a ukľudňujúce účinky na pokožku 
- čučoriedka obyčajná (plody): pripisuje sa jej schopnosť vyhladzovať jemné linky a vrásky, zmierňovať prejavy starnutia, ako aj posilňovať krvné cievy a kapiláry 
- žihľava dvojdomá: napomáha redukovať vrásky, pripisujú sa jej tiež hojivé a upokojuje účinky 
- sladovka hladkoplodá: pripisujú sa jej upokojujúce, vyhladzujúce, zosvetľujúce a rozjasňujúce účinky na pokožku
Objem: 13 ml"

Očný krém musí byť účinný, pretože jemná pokožka okolo očí je citlivejšia, ľahšie sa môžu tvoriť vrásky a  tak. Navyše, kruhy pod očami, opuchy, linky, to všetko nás vie nepekne potrápiť. Veľmi sa mi osvedčil kofeínový krém, ale občas hľadám zmenu. Tá prišla v podobe očného balzamu so siedmimi bylinkami. Bola to láska na prvý pohľad. Už krabička je čarovná. Taká stará, taká retro, taká krásna. Ukrýva malý milý kovový obal, v ktorom nájdete 13 ml očného balzamu. Celkový dojem z balenia bol vynikajúci a je vidieť, že značke na malých detailoch záležía vytvára tak výrobky s dušou. Je jedno, či si vyberiete olej, dezodorant alebo telový krém, každý kúsok má v sebe niečo okúzľujúce. Obyčajne to je láska na prvý pohľad a uznávam, že niečo tak krásne som dávno nevidela. Malý obal je ľahko skladný a bol so mnou aj Banskej Štiavnici na výlete, lebo v kozmetickej taštičke ho ani nebolo vidno. Vonia bylinkovo a veľmi pekne. Je to vôňa, ktorá nadchne každého, kto preferuje voňavé výroky. Úplne ako jar na lúke. Hustejší balzam sa dobre nanáša, lebo pri kontakte s pokožkou sa topí. Je ideálny na večerné používanie, lebo pokožku premastí a ak sa nanesie v trošku hrubšej vrstve, je mastnejší. Na deň ho preto nepoužívam, lebo sa mi naň nedá aplikovať make up. Vôbec nedráždi oči, čo bola ďalšia z vlastností, na ktoré som bola zvedavá. Nie je nič horšie, ako keď použijete krém a začnú vám z neho slziť oči. Výsledky je vidno už po niekoľkých večeroch. Očné okolie je napnuté, vyhladené a jemnejšie. Linky i jemné vrásky sa strácajú a pokožka tak vyzerá mladšie, sviežejšie. Reguluje opuchy a kruhy pod očami, preto niekedy ani nepotrebujem korektor, aby som ich zamaskovala. Celkovo hodnotím balzam ako fantastický od A po Z. Nie je to len o krásnom a premyslenom obale, ale aj o úžasnom obsahu. Je síce mastnejší a na deň ho používať nemôžem, ale v noci dokáže bojovať s vráskami, opuchmi a kruhmi. Pokožka je ráno rozjasnená a úplne jemná, vyzerá odpočinuto aj v prípade, keď som toho veľa nenaspala. Vrelo odporúčam a robím si nový wishlist :) Lebo toho chcem moc. 

Plusy:
  • krásny obal
  • milý malý kovový obal
  • šikovná veľkosť
  • krásne vonia
  • hustý, dobre sa rozotiera, ni môže byť mastnejší
  • vhodnejší skôr na noc ako na deň
  • hydratuje, vypína pokožku, vyhladzuje ju, upokojuje, zmierňuje kruhy a opuchy, pokožka je jasnejšia a žiarivá
Mínusy:
  • nenašla som
Za 11,16 eur kúpite očný balzam Sedem byliniek v eshope Modrá púpava.

Aký očný krém je váš obľúbený? 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Môj obľúbenec je CLINIQUE All About Eyes™ Rich. Už ma čaká dom druhé balenie. Či je leto alebo zima je tento krém dokonalý a presne ako píšeš, i ked veľa nenaspím, kruhy pod očami nemám lebo to krémik vyrieši :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa viacej lákajú prírodné kúsky či už slovenské, alebo české, ale nikdy nehovor nikdy, možno raz skúsim :)

      Odstrániť
  2. Modra pupava patri medzi moje oblubene znacky a mam aj tento balzamik. Na kruhy pod ocami som sice nejaky vyraznejsi efekt nezaznamenala, ale inak je velmi prijemny a tiez ho pouzivam vramci vecernej starostlivosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na kruhy pomáha nie každý krém, ale tento ich zjemňuje :) Už dlhšie si spokojne poviem, že ani korektor mi netreba, ale kedysi som sa bez neho z domu nepohla.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe