Úžasná novinka v mojej kozmetickej poličke

17:17

Čistenie pleti je mojím každovečerným rituálom. Bez toho spať nejdem a hoci niekedy nevládzem držať oči otvorené, dodržím každý jeden krok. Niekedy, keď sa mi nechce, si poviem, že ak sa chcem ráno pozrieť spokojne do zrkadla, nemala by som na nič zabúdať. Pravdou ale je, že ak ma kozmetika baví, na použitie sa teším. A neviem sa jej nabažiť. Pri prírodnej kozmetike sa mi to stáva dosť často. Antibakteriálny čistiaci gél pre mastnú a problematickú pleť od Navie sa radí k prípravkom, do ktorých som sa zaľúbila na prvé použitie.


Antibakteriálny čistiaci gél pre mastnú a problematickú pleť od Navie

Antibakteriálny čistiaci gél pre mastnú a problematickú pleť od Navie  zloženie

Antibakteriálny čistiaci gél pre mastnú a problematickú pleť

Antibakteriálny čistiaci gél pre
       "Zloženie: Cannabis Sativa Seed Oil (konopný olej – organický, nerafinovaný), Corylus Avellana Seed Oil (olej z lieskových orieškov), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandľový olej), Glycerin (glycerín), Sucrose Laurate (laurát sacharózy získaný z cukrovej trstiny a rastlinného oleja), Aurantium Dulcis Fruit Water (kvetinová voda Neroli), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (esenciálny olej Čajovník), Cymbopogon Flexuosus Oil (esenciálny olej Lemongrass), Mentha Piperita Oil (esenciálny olej Mäta), Tocopherol (prírodný Vitamín E), *Citral, *Geraniol, *Linalool, *Limonene
*vyskytujúce sa prirodzene v siliciach


Antibakteriálny čistiaci gél pre mastnú a problematickú pleť od Navie

Naviu obľubujem už nejaký ten piatok. Čistiaci gél Čistá pleť som zaregistrovala hneď, keď sa objavil, ale dopriala som si ho až teraz. Nevadí. Na dobré sa čakať oplatí. Hoci je menší a má len 30 ml, vydržal dosť dlho (asi 2 mesiace, používala som ho minimálne raz denne) a prináša veľa radosti.

Obal ma zaujal nielen pekným vzhľadom, ale aj aplikátorom. Navia používa airless dávkovače, ktoré sú prešpekulované a fungujú na princípe podtlaku. Ako sa gél míňa, dno postupuje nahor a v tube tak neostávajú zvyšky produktu.  Airless dávkovače bránia kontaktu výrobku alebo s rukami a tým zabraňujú kontaminácii výrobku baktériami a plesňami. Podobné dávkovače som si obľúbila už dávnejšie pri iných značkách a očarili ma. Vďaka nim je aplikácia rýchla, ľahká, žiaden produkt neostáva navnivoč, minie sa celý. A obsah je dobre chránený pred vonkajšími vplyvmi.

Tento dávkovač je pri géle potrebný aj preto, lebo gél sa nesmie dostať do kontaktu s vodou. V okamihu, ako sa k nemu dostane, sa mení na olejovú emulziu. Neskutočne voňavú emulziu. Cítim v nej citrónovú trávu a mätu. Je to svieža, lahodná vôňa, ktorá energizuje pleť i ducha. Ona bola jedným z prvých dôvodov, pre ktoré som sa neskutočne tešila na každé jedno použitie.

Keď vytlačíte gél z tuby, vyzerá ako gél. Hustý, žltý, voňavý- nič zvláštne. Keď sa spojí s vodou, vzniká tekutina, biela ako mlieko, redšia, voňavá. Akurát si treba dať pozor, aby sa nedostala do očí, pretože jednak štípe a jednak vytvorí film aj na oku, vďaka čomu mám pocit, akoby som sa pozerala cez nejaký závoj. Zmena gélu na mlieko je veľmi pútavá a hoci nepení, je zaujímavý.

Po použití  gélu vznikne na pokožke akýsi ochranný film, ktorý zabraňuje vysúšaniu pokožky. Vyhovuje mi na deň i na večer, ale ráno mám menej času, vtedy mi stačí len pleťové mlieko a trochu kvetovej vody. Večer si ho vychutnávam podstatne viac a používam ho v spojení s hubkou alebo kefkou. Gél vynikajúco pokožku čistí, bez vysušenia, podráždenia, začervenania. Pomáha regulovať tvorbu kožného mazu a pleť ostane matná. A aj jemná, žiarivá a krásna na dotyk.

Plusy:
  • iný, preto vynikajúci
  • pekný obal
  • šikovná pumpička na dávkovanie
  • krásna vôňa
  • zaujímavá konzistencia - gél sa po kontakte s vodou mení na olejovú emulziu
  • nedráždi pokožku
  • výborne ju čistí, zjemňuje, zmatňuje
Mínusy:
  • treba sa vyhnúť očiam, veľmi v nich štípe
Gél od Navie mám z eshopu Krásna každý den za 8,90 eur.


Mali ste už podobný gél?



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ano mám ho taky, je velmi příjemný. Jediné, co mi trochu vrtá hlavou, je ten ochranný film, který po něm zůstává. Nejsem si jistá, jestli se přes něj dostanou vodová séra a další péče. Já gel používám většinou večer a po něm dávám olejové sérum a krém taky od Navie. Tak nějak doufám, že budou tyto produkty působit v symbióze a ochranný film, který zůstává po použití gelu, nezabrání dalším pěčujícím lítkám proniknout do pokožky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež používam teraz celú radu od Navie a skôr si myslím, že pod tým ochranným filmom sa rozumie, že zabráni vysušovaniu, ale nie tomu, aby pokožka prijala všetky mňamky pre zdravie a krásu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe