Jedným slovom - wau!

18:09

Dnes mám pre vás recenziu na úplnú lakocinku! Ono je to tak, som balzamofil už niekoľko rokov a doma som vždy mala desiatky balzamov. A všetky som ich aj poctivo minula. Nestáva sa mi, že by som ho hodila do koša alebo by som ho len tak niekomu dala (azda len Richardovi, ten si už zvykol, že mu je u mňa lepšie ako v obchode a keď sa mu niečo zapáči, tak si to vezme). Mám ich v kuchyni, obývačke, izbe,na pracovnom stole, v kúpeľni. Musím mať na výber, lebo zakaždým mám chuť na niečo iné! A nesmiem zabúdať ani  na fakt, že každý balzam má iné vlastnosti a len ťažko ich možno občas porovnávať. To, čo prinieslo Ponio, sa nedá nazvať inak ako dokonalosť v tyčinke.





O balzame na pery Mäta & Pomaranč si môžete prečítať:

      "Tyčinka na rty s veganským složením v ekologickém kompostovatelném obalu vyživí, regeneruje a zároveň ochrání Vaše rty. Tyčinka má příjemnou, sladce svěží a šťavnatou vůni máty kučeravé a pomeranče. Po použití nezanechává žádný lesklý film anebo lepkavý pocit, naopak rty zůstanou hydratované, chráněné před vysoušením a sametově matné.Obsahuje bohaté množství rostlinných olejů, másel a vosků, přičemž 85 % těchto složek je lokálního evropského původu. Za studena lisovaný konopný olej, který má uklidňující účinky na podrážděnou a sluncem opálenou pokožku, působí regeneračně a protizánětlivě. Kakaové a bambucké máslo spolu s olivovým a slunečnicovým voskem zanechají na rtech ochranný film proti působení horkého počasí i mrazu. Silice aromatické máty a pomeranče jsou frakcionované, nezpůsobují tak fototoxicitu a tyčinku lze proto používat i během slunečného léta. Tyčinka neobsahuje žádná přidaná sladidla, takže i když voní lahodně, neláká Vás po natření si rty olizovat.
Olea Europaea Fruit Oil, Olea Europaea Fruit Oil and Hydrogenated Vegetable Oil**, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydrogenated Cetyl Olive Oil Esters**, Theobroma Cacao Seed Butter, Helianthus Annuus Wax**, Cannabis Sativa Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Mentha Spicata Leaf Oil, Limonene*, Linalool*, Citral* 
*přirozeně se vyskytující v silicích, **Ecocert"

Nuž, nie nadarmo hovorím, že Ponio je jedna z tých najúžasnejších značiek, aké na Slovensku máme. Trvám na tom, že jej tuhé šampóny šampúchy sú najlepšie, aké som zatiaľ mala a tieto balzamy sú len ďalším majstrovským dielom hodným medaily. Zlatej, prirodzene. Okrem božskej mätovej je v ponuke aj melón (ten chcem!), mango zázvor a vanilka kokos. Sú to všeobecne obľúbené vône a príchute a okrem zázvorového by som brala všetky. 

Ako prvé zaujmú balzamy neštandardným obalom. Je na 100% z papiera a teda je recyklovateľný a kompostovateľný. Keď balzam miniete, nevzniká tak takmer žiadny odpad a ak máte doma svoj vlastný kompost, problém je vyriešený :) Ak kompost nemáte, pokojne ho môžete dať do koša na papier. Balzamy sú vysúvacie. Lucka, hrdinka, si ani neprečítala návod a hŕŕŕŕ používať ho. Najprv mi nešiel vytlačiť, tak som zabrala...a zrazu bola vonku polovica balzamu. Vedela som, že zatlačiť nemôžem, lebo ho rozpučím, tak som si konečne išla prečítať popis. Už som videla katastrofické scenáre, že sa mi zlomí, roztopí a ja nad ním budem plakať ako malé decko. Neplakala som! Balzam stačí pár razy  poklepať po stole/inom pevnom povrchu a pekne sa zasa zasunie späť. Hm, objavila som Ameriku, keď sa mi to naozaj podarilo. 

Vonia božsky. Ako mäta a pomaranč. Sviežo  a okúzľujúco. V popise sa uvádza, tyčinka neobsahuje žiadne pridané sladidlá, takže aj keď vonia chutne, neláka vás po natretí ju z pier zlízavať. Omyl! Ja sa toho balzamu neviem dojesť! Je tak chutný, že len čo ucítim jeho vôňu, musím ho koštovať :) Chuť je niečo ako pomarančovo mentolová žuvačka a neviem si pomôcť, musím ho oblizovať :) Mňam. No a o účinkoch by sa tiež dala pokojne napísať jedna báseň. Vynikajúco hydratuje, vyživuje, chráni pred chladným aj veterným počasím, pomáha ich hojiť, ak sú popraskané alebo ste na nich mali opar. Neviem, čo na ňom zbožňujem viac, ale kombinácia mäta a pomaranč je neopísateľná.

Plusy:
  • kompostovateľný obal
  • zaujímavé príchute
  • krásne vonia po mäte
  • úžasne chutí
  • vynikajúco hydratuje, ochraňuje pred vysušením, hojí a zjemňuje
Mínusy:
  • nenašla som
Za 7 eur ho nájdete v eshope Krásná každý den.

Ktorú príchuť by ste si vybrali? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe