V modro zelených tónoch

17:10

Doma si robím také ostrovčeky kozmetiky. Na jednom konci vane sú šampóny, na opačnom sprchové gély a peelingy, v košíku oleje a krémy, na poličke čistiaca kozmetika, v šuflíku pleťové masky. A tak. Vždy hneď viem, že sa niečo minulo, lebo potom ostane prázdne miesto a viem, že sa musím vybrať na nákupy, aby som ho zaplnila. Tak som sa vybrala na nákupy do DM-ky a neostalo to len pri tom, čo som potrebovala :)

DM drogéria

alverde maslo na nohy limetka

alverde maslo na nohy limetka zloženie

alverde maslo na nohy

O masle na nohy si môžete prečítať:

        Maslo na chodidlá od alverde udržuje pomocou shorea a bambuckého masla suché a drsné chodidlá mäkké a hladké. Kombinácia oleja z hroznových jadier a bio extrakty z limety a echinacei rozmaznávajú a revitalizujú namáhanú pokožku. So sviežou vôňou limety, citrónovej trávy a kvetinovo-bylinných elementov poskytuje starostlivosť o nohy pre príjemné osvieženie a energiu.
Aqua, Alcohol*, Myristyl Myristate, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Glycine Soja Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Vitis Vinifera Seed OIl, Cetearyl Alcohol, Shorea Robusta Seed Butter, Betaine, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Echinacea Purpurea Extract*, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Disodium Cocoyl Glutamate, p - Anisic Acid, Alcohol, Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**, Limonene**, Citral**

* Suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
*** Z prírodných esenciálnych olejov.

Maslá na nohy od Alverde sú jednoducho božské. Mala som ich niekoľko a zakaždým som bola nadšená. Sú to voňavé a účinné kúsky, ktoré sú lacné a dlho vydržia. V peknom modrom plastovom kelímku je až 200 ml masla, ktoré stojí necelé dve eurá! Keď som si ho porovnala s niektorými krémami, ktoré som si kúpila, boli menšie, drahšie a také skvelé výsledky som po nich rozhodne nevidela. Vonia limetkovo sviežo, ovocne a nevtieravo. Hustý biely krém sa javí byť hutný, no perfektne sa nanáša a rozotiera sa. Okamžite sa okolo mňa rozleje ovocná vôňa a neviem sa jej dočuchať :) Rýchlo sa vsakuje do pokožky a neostáva mastný, ale taký vláčny pocit. Pre ešte lepší výsledok si na noc dávam aj bavlnené ponožky. Pokožka je ráno úplne jemná, hladučká a úžasné je, že s trochou starostlivosti mi zmizla zhrubnutá koža na pätách. Skvelý krém odporúčam všetkými desiatimi! Keď sa mi minie, skúsim ďalší.

Balea Fuss peeling na nohy

Balea Fuss peeling na nohy popis

Balea Fuss peeling na nohy zloženie

peeling na nohy

O peelingu na nohy si môžete prečítať:

       Balea Fuss peeling na nohy s prírodným pemzovým granulátom jemne odstraňuje odumretú kožu na nohách a zanecháva ich hebkejšie a vláčnejšie. Intenzívne vyživuje vďaka výťažkom z jojobového oleja, pagaštanu konského, urey a vitamínu E.
Aqua, Glycerin, Pumice, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Kaolin, Persea Gratissima Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sodium Stearoyl Lactylate, Urea, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Allantoin, Phytosterols, Sorbitan Oleate, Olea Europaea Fruit Oil, Titanium Dioxide, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Parfum

Dobrý peeling potrebujú aj nožičky, aby vyzerali  pekne. Moje úplne prvé peelingy na nohy boli pred mnohými rokmi z Avonu  a vtedy som sa naučila pravidelne ich používať. Avonové boli vždy voňavé, veľmi pekné a účinné, no postupne som prešla na iné značky. Sprvu zo zvedavosti, potom ma lákali lepšie zloženia.  A tiež si myslím, že vtedy u mňa zavážila aj ľahšia dostupnosť. Do DM-ky môžem zbehnúť kedykoľvek, mám to od domu len kúsok a vždy kúpim aj to, čo celkom nepotrebujem, ale veľmi sa mi to páči. Peeling v tube je krémový a voňavý. Neviem, čo mi pripomína, ale je to taká krémová konzistencia. Obsahuje citeľné peelingové čiastočky, ktoré obrusujú chodidlá a aj veľmi suchú pokožku na prstoch a pätách. Nohy sú jemnejšie, vláčne a lepšie sa do nich vstrebáva aj krém na nohy. Jeden z produktov, ktoré doma musím mať, aj keby čo bolo. 100 ml stojí 1,49 eur.


balea Olejový peeling so soľou z Mŕtveho mora

 balea Olejový peeling so soľou z Mŕtveho mora zloženie

Olejový peeling so soľou z Mŕtveho mora

O telovom olejovom peelinu s citrónovou trávou si môžete prečítať:

          Olejový peeling so soľou z Mŕtveho mora zlepšuje a vyhladzuje pokožku vďaka účinným látkam ako olivový-, jojóbový a slnečnicový olej, ako aj kofeín. Urea, zinok a magnézium vyživujú obzvlášť citlivú a namáhanú pokožku.
Maris Sal, Helianthus Annuus Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Magnesium Carbonate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Caffeine, Urea, Tocopherol, Parfum, Aqua, Zinc Oxide, Linalool, CI 47005, CI 42090

Telový peeling je jedným z mojich najobľúbenejších kúskov, ktoré používam niekoľkokrát týždenne. Vlastne si už ani neviem predstaviť, ako som mohla fungovať predtým, ako som ich začala používať. Musím ich mať niekoľko a vyberiem si ten, na ktorý mám zrovna chuť. Preferujem olejové a tuhé, ale mám ich viacero a každý je niečím iný a výnimočný. Na peeling s citrónovou trávou som sa neskutočne tešila, lebo vôňa citrónovej trávy je podľa mňa jednou z najosviežujúcich vôní, aké poznám. Rovnako čaj z nej je lahôdka, ktorá v zime zahreje a v lete schladí. Peeling je v pevnom plastovom obale, pekne zeleno ladenom. Objem 250 ml je šikovný a nezaberá veľa miesta. Peeling obsahuje soľ a olejovú zložku tvoria olivový, jojobový a slnečnicový olej. Po  zmiešaní vznikne dobrá konzistencia, ani riedka, ani hustá.

Vôňa je, no... o ničom. Vonia mi ako saponát na umývanie riadu a keď sa umývam, snažím sa ho neovoniavať. Čakala som niečo celkom iné, niečo voňavé, jemne citrusové. Žiaľ, toto nie je ani jedno z toho. Peeling so soľou môže trochu potrápiť pokožku, ak je spálená, po holení alebo inak poranená. Vtedy je lepšie nedráždiť ju, lebo štípanie a začervenanie príjemné rozhodne nie je. Umývanie s ním, odhliadnuc od vône, je ale perfektné. Príjemne masíruje pokožku, soľ nie je ani veľká, ani ostrá. Pomáha odstrániť mŕtve kožné bunky, takže pokožka dýcha a ľahšie prijíma živiny z telových krémov. Ostáva jemnučká, hydratovaná a pevnejšia, pomáha v boji s ochabnutou pokožkou a celulitídou. Milujem ten pocit, keď sa po kúpeli ešte natriem a pokožka je hodvábna, vyhladená a pevnejšia. Keď to zhrnieme, peeling ani omylom nepripomína citrónovú trávu a vonia ako jar na umývanie riadu. O pokožku sa ale stará dobre, aj jeho konzistencia mi vyhovuje. Stojí 3,09 eur.

Produkty nájdete v DM-drogérii alebo v eshope.

Máte radi maslá na nohy od Alverde? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. tyjo to vypadá dobře! :) budu se muset stavit někde do DM. :) teď potřebuji zvýšenou péči o nohy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mě zaujal nejvíce ten peeling na nohy :-) jinak denně si mažu nohy různými krémy, másly, atd.. :-) to už je takový můj rituálek.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto maslo je naozaj ako stvorené na perfektnú starostlivosť o nohy.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe