Aby bolo očné okolie nádherné

16:18

Toto je ten typ produktu, ktorý som dlho považovala za zbytočný. Mala som pocit, že očný krém nie je potrebný, keď používam pleťový. Lenže, to som ešte nevedela všetko, čo viem dnes. Že koža je tam tenšia, nie je taká premastená, je citlivejšia a skôr sa na nej objavia vrásky. Keď som bola vysokoškoláčka, kruhy som mala také, ako keby stále ponocujem a s tým súviseli aj opuchy a vačky. Samej seba som sa občas zľakla. Nedostatok spánku ale dnes nie je taký výrazný a čo je podstatnejšie, naučila som sa, ako sa  starať o túto časť tváre. Možno aj preto sa nebojím pozrieť do zrkadla. Čo je ešte dôležitejšie, očné okolie vyzerá omnoho lepšie ako pár rokov dozadu.

Annemarie Borlind Pura Soft očný krém Q10

Annemarie Borlind

Annemarie Borlind Pura Soft očný krém Q10 zloženie

Pokojne si kúpte aj dva

Používate denný aj nočný pleťový krém? To je len dobre, lebo sa od seba trochu líšia a vyhovejú potrebám pleti aj vtedy, ak sa líčite alebo túžite po matnej pleti počas celého dňa. Možno ste sa už stretli aj s dennými a nočnými očnými krémami, ktoré v podstate fungujú rovnako. Kým nočné sú hustejšie a hutnejšie, aby dokonale vyživili a hydratovali jemné očné okolie, tie denné sú ľahké, osviežujúce a vyhladzujúce. Už pár mesiacov to tak praktizujem a nestíham sa čudovať, ako krásne sa pokožka vyhladila. Tento síce nie je veľmi hutný, ale nechala som si ho na noc. Denné mám momentálne sérum s kyselinou hyalurónovou od inej značky a perfektne sa dopĺňajú. Tiahne mi na tridsiatku a tak chcem pre pleť len to najlepšie. 

očný krém

 Pura Soft očný krém Q10

Annemarie Borlind  očný krém


Aj pre citlivé oči

Aj keď nemám vyslovene citlivú pleť, moje očné okolie mi to vynahrádza. Už pár razy sa mi stalo, že som musela očný krém posunúť ďalej, lebo ma štípala nielen pokožka, ale aj oči. A tak, chtiac nechtiac, si vyberám produkty, ktoré sú sú čo najmenej parfumované a bez  farbív. Pura Soft Q10 očný krém to spĺňa a odporúča sa aj nositeľkám kontaktných šošoviek. Je pravda, že pre mňa je trochu zvláštne, že vôbec nevonia :)To všetko je ale o zvyku, lebo milujem voňavú kozmetiku a keď niektorá krásne vonia, chodím ju ovoniavať. Hovorím tomu moja malá aromaterapia, lebo ma to vždy poteší. Je to zmena, ale vítaná, pretože s krémom nemám ani jeden problém. Neštípe, nedráždi, pokojne si môžem okolie krémovať a všetko je v najlepšom poriadku. 

Malý biely

Krém je v peknom plastovom obale so žiarivým vrchnáčikom. Má tých štandardných 15 ml  a hoci pôsobí maličký, nenechajte sa zmiasť. Na jedno použitie ho stačí použiť len maličkú trošičku, takže po otvorení pomerne dlho vydrží. Zabalený je v slušivej bielej krabičke, na ktorej je dobre čitateľné zloženie a tiež sa dozviete aj o tom, že krém je vhodný pre vegánov. V tubičke so zúženým aplikátorom sa nachádza biely a hustý krém, ktorý, ako už viete, nevonia. V okamihu, ako som ho zbadala, som si spomenula na pleťový krém, ktorý kedysi dávno používala moja mamina. Taký ten neoklamaný, hustý a voňavý :) Bol to zlomok sekundy a tá spomienka sa okamžite vydrala na povrch. Znovu som sa len nostalgicky usmiala. Bolo to tak dávno. 

Pekné zloženie

K hlavným zložkám patrí extrakt z uhorky, praslička, makadamiový olej, ktorá má vynikajúce regeneračné účinky, arašidový olej a Q10. Ektrakt z uhorky je v kozmetike veľmi obľúbený. Vďačí za to svojim vynikajúcim hydratačným a osviežujúcim účinkom.  Vhodný je na unavené a opuchnuté oči a preto niet divu, že sa používa v kozmetike na oči, často v maskách a krémoch. Praslička má tonizačné účinky, dokonca pomáha aj pri akné. Makadamiový olej je veľmi silným antioxidantom, ktorý chráni pokožku pred pôsobením voľných radikálov. Známy je pre svoje vyhladzujúce účinky a skvelý je na suchý typ pleti, popraskanú, preťaženú pokožku.  Krásne hydratuje a regeneruje, môže sa používať aj samostatne. Aj arašidový olej a koenzým Q10 sú antioxidanty. Koenzým Q10 tiež prispieva k funkčnosti všetkých buniek v tele a tiež k redukcii vrások.

Jednoduché použitie a skvelé výsledky

Používať ho pokojne môžete ráno i večer. Najskôr si ho v tenkej vrstve naneste na očné okolie a potom už len aplikujte bežný krém. Ja som sa rozhodla nechať si ho len ako nočný. Krém sa veľmi ľahko vsiakne a nezanechá po sebe mastný ani lepkavý film. Vďaka tomu ho pokojne možno naniesť aj v prípade, ak používate make up. Neviem posúdiť, ako pôsobí na kruhy, opuchy alebo vačky. Už dlhšie ma nijako výraznejšie netrápia a ak sa náhodou zjavia, rýchlo zmiznú aj bez môjho zásahu. No viem, ako účinkuje na očné okolie. Skvele. Vynikajúco vyhladzuje mimické linky, pokožku spevňuje a rozžiaruje. Už dlho nepotrebujem korektor a ostáva to tak aj naďalej. Chráni pred starnutím a uznávam, že sa zaradil k miláčikom, pretože mu niet čo vytknúť. Po očnom kréme od 100% Pure som si myslela, že nebude ľahké nájsť obstojného protivníka, ale hlboko som sa mýlila. Našla som. 

Plusy:
  • pekné balenie
  • cena
  • na jedno použitie postačuje troška krému - je veľmi výživný
  • hustý a pritom ľahučký, nemastný
  • bez vône, vhodný aj na citlivú pokožku
  • môže sa aplikovať ráno aj večer
  • rýchlo sa vsiakne, nezanecháva po sebe žiaden nepríjemný lepkavý ani mastný film
  • vynikajúco hydratuje, zjemňuje, rozjasňuje, spevňuje, chráni pred starnutím
Mínusy:
  • nenašla som (ale neviem, ako účinkuje na kruhy pod očami alebo opuchy)
Nájdete ho ta 15,90 eur v eshope Naureus, ktorý mi ho venoval na vyskúšanie a zhodnotenie. 

Aké očné krémy používate? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe