Pekný kúsok pre krásne líčenie

19:28

Už pár rokov hľadáme efektívne triky, aby moje líčenie vyzeralo dobre a vydržalo čo možno najdlhšie. Iste, sú dni, kedy len niekam vybehnem a za pár hodím som späť. No sú dni, kedy som nalíčená na nohách od rána do večera a roztečený make up alebo rozmazané oči sú pre mňa malým strašiakom. Najmä ak sa niekam vyberiem na výlet a svoj arzenál nechávam doma. Vďaka množstvu zaujímavých článkov som sa dostala k niekoľkým produktom, vďaka ktorým je líčenie rýchlejšie a odolnejšie. Nie každý je kvalitný a aj ma občas hnevajú. Dnes vám ale ukážem kúsok, ktorý si pochvaľujem a rozhodne patrí k tým, ktoré ma nehnevajú. Naopak.

BOURJOIS Paris Healthy Mix


BOURJOIS PARIS HEALTHY MIX ANTI-FATIGUE BLURRING PRIMER

podkladová báza proti známkam únavy

Podkladová báza pod make-up od Bourjois Paris mi padla do oka pre krásny červený obal. Od tejto značky je môj stále najobľúbenejší make up a tak som sa tešila, ako ho spojím s bázou. Rokmi sa moja pleť mení a niektoré zmatňujúce bázy ju vysušujú. Preto som sa naučila mať doma aj inú, či už hydratačnú alebo rozžiarujúcu. Momentálne mám asi 4 a najhršie je, že všetky sú už z polovice minuté, tak sa budem musieť poohliadnuť po ďalšej :) V červenej tubičke je 20 ml bázy. Má farbu ako svetlý make up, ale pleť nezafarbí. Vonia trochu ako lekáreň, ale vôňu takmer nie je cítiť, preto si ju pri aplikácii neuvedomujem. Keď sa tak nad tým zamyslím, voňavú podkladovú bázu som mala asi len jednu prírodnú, no inak si boli veľmi podobné. Preto to za mínus nepovažujem.

Dôležitým krokom, ktorý mi pomáha pri ľahkej aplikácii bázy, je použitie štetca. Kúpila som si na to plochý určený na nanášanie make upu. Báza sa tak krásne rozotrie v úplne tenkej vrstve a rýchlo sa do pleti zapracuje bez šmúh alebo žmolkov. Samozrejme, dôležité je ho pravidelne čistiť, inak by to veľká výhra nebola. Pleť vyčistím, tonizujem a hydratujem ľahkým denným krémom alebo sérom. Následne pokračujem s podkladovom bázou. Možno sa vám tých krokov zdá veľa. Myslím si však, že každá z nás svoju pleť pozná a presne vie, čo potrebuje alebo nie. Rozhodne nesmiem ostať bez krému, lebo suché šupinky by za pár hodín boli na lícach a okolo nosu. Tomu sa chcem vyhnúť, veď každá z nás sa chce páčiť :)

Báza má niekoľko výhod. V prvom rade sa mi páči, že minimalizuje póry. Nie tak, ako báza na to určená, ale je to vidno, lebo na nose nebadám tie moje malé krátery. Pleť nie je úplne matná, skôr by som povedala, že taká žiarivá, preto siahnem po zmatňujúcom make upe. Vďaka nemu je pleť matná a neleskne sa. To síce zachráni aj púder, ale mám lepší pocit, keď nevyzerám hneď po líčení ako diskoguľa. Pleť nezaťažuje a make up sa do nej dobre zapracuje. Výhodou je tiež to, že predĺži životnosť líčenia a vzniká taký zamatový dojem. Ak máte mastnú pleť, asi pre vás veľmi nebude. Na zmiešanú je dobrá. Jediné, čo som si nevšimla, je to odstránenie stôp únavy. Pleť je o niečo jasnejšia, no tieto stopy mi pomôže zakryť jedine vhodne zvolený korektor a púder. Báza taký zázrak nedokáže, avšak, nebudem klamať, ani som to od nej neočakávala. Splnila, čo som chcela:
  • minimalizovala póry
  • vyhladila pleť, aby sa make up ľahšie nanášal
  • pleť nebola úplne matná, skôr žiarivá a mierne lesklá, čo ale vyriešil make up
  • nevznikli mapy ani žmolky
  • líčenie vydrží viac ako bez použitia bázy
  • s korektorom a púdrom vznikne aj po náročnej alebo prebdenej noci pekné líčenie
  • je hydratovaná, svieža a jemná
Mínusom, ak sa to tak dá nazvať, je v mojom prípade nepostrehnutie odstránených znakov únavy. Ako som povedala, na to treba iné vychytávky. Korektor, kvalitný krycí make up (ktorý ale nevyzerá ako maska) a púder to zvládnu. 

Podkladovú bázu kúpite v eshope Elnino.

Akú podkladovú bázu najradšej používate? :)






You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Kde si pisala že vela toho si davas na tvar tonikum serum krem atd atd. Vobec to nie je vela tak by malo byt. Korejčanky si davaju minimum 10 vrstiev. Asi preto aj maju taku peknh plet. Inak korejske vyrobky pletovej starostlivosti ma siroku skalu a velmi dobru. Oni si napr vela vrstiev davaju roznych ser na vodickovej baze. Preto je toho vela. Vpiju sa do pokozky rychlo nie je plet lepkava ani nic podobne. Ide sa od najriedseho vyrobku az po najhustejsi. Po vodickovych je vhodny nejaky olej si dat. Po oleji krem. A poprip zakoncit kremom s spf. Kre. S spf je vhodny pouzivat aj v zime aj ked vela ludi si mysli sak naco. Ale aj vtedy slnko svieti samozrejme. A tym chranime stale svoju plet hlavne pred nejakym rychlim tzv starnutim/vraskam 😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja hovorím, že každá z nás by mala do svojej pleti investovať toľko času a krokov, koľko treba :) ´plne s tebou súhlasím :)

      Odstrániť
  2. Ps : pardon za nejake chybycky len som pisala rychlo 😁

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Opravdu vypadá kouzelně, pokud splnilo vše, o čem píšeš. Asi bych si to osobně nekoupila, navíc mám produkty od jiných značek, tak nevím, zda-li by sedělo, nicméně určitě bude pravdu super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Healthy Mix má veľmi dobrý aj korektor :) Make up som mala vzorku, ten mi veľmi nevyhovoval, ale ešte si brúsim zuby na púder, tak uvidíme :)

      Odstrániť
  4. Já používám především báze, které mi schovají rozšířené póry :-) ale souhlasím, že je lepší bázi nanášet štětcem, lépe se projeví :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto póry stiahne, ale nie tak, ako tie na to určené :) Nič to ale nemení na tom, že inak je super :)

      Odstrániť
  5. Já nikdy moc primery nepoužívala, ale poslední dobou mě hodně baví. Moje oblíbené jsou teď hydratační MUFE, s černým uhlím od Dermacolu a super je i zmatňující od Catrice a stojí pár korun :)
    HAUTE BASICS

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tuhle podkladovou bázi vidím poprvé.. Já bázi pod make-up používám velmi málo. Sahám po ní opravdu jenom tehdy, kdy potřebuji mít pleť dokonalou.. Když mám nějakou oslavu, sešlost nebo pokud si jdu sednout do baru či na večeři. Jindy bázi nepoužívám, přijde mi to zbytečné zanášení pleti a ucpávání pórů.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sa nelíčiš, môže byť :) Ak si 10 - 12 hodín na nohách a trápi ťa nejaký kozmetický problém, po báze siahneš, aby make up vydržal :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe