O mojom najlepšom kréme na ruky

18:44

V dnešnom článku vám ukážem môj najdrahší, ale jednoznačne najlepší krém na ruky. Priznám sa, niečo také som nečakala. Vždy som si myslela, že stačí, keď krém pekne vonia a dobre hydratuje. A rozdiely medzi nimi tak nie sú zvlášť výraznejšie. Ibaže potom mi prišiel do rúk hydratačný krém s kadidlom od Makanai. A úplne som zmenila názor a pochopila som, prečo musím byť vo výbere krému na ruky prísnejšia. Jednak preto, lebo malý zázrak sa dostaví pomerne rýchlo. A potom preto, lebo nikdy neviem, čo sa môže stať a budem takéhoto pomocníka naozaj potrebovať.

Krém na ruky - Kadidlo

Za tento skvostný krém vďačíme japonským zlatníčkam, ktoré túžili po dokonale krásnych a úplne jemných rukách. Museli dobre vyzerať, a preto hľadali spôsoby, ako to jednoducho dosiahnuť. Vždy si po práci umývali ruky v polievke Iye. To im zabezpečovalo hodvábne jemnú pokožku. Keďže počas dňa si nevytiahneme v autobuse alebo obchode misku s polievkou, tento krém je záchranou. U nás doma to bolo doslova.


hydratačný krém na ruky Makanai

Makanai krém na ruky zloženie

Krém obsahuje napríklad:
  • Voda - je to v podstate najlacnejšia zložka kozmetiky, ktorá obsahuje minerály
  • Glycerín – je hydratačná látka
  • Jojobový olej - zvláčňuje, zjemňuje a upokojuje pleť, je jedným z tých, ktoré nie sú mastné
  • Skvalén - vynikajúca hydratačná látka, ktorá nie je mastná. Milujem ho najmä na pleť, lebo sa postará o linky, vrásky a rozjasní
  • Slnečnicový olej – hydratuje pokožku, má antioxidačné účinky
  • Bambucké maslo – známe pre svoje regeneračné a hydratačné účinky
  • Extrakt z ustricových listov – pokožku hydratuje
  • Hydrogenovaný lecitín - obnovuje pružnosťsuchej pokožky
  • Hydrolyzovaná vaječná membrána - Má vysoký hydratačný účinok, je prevenciou pred drsnou pokožkou
  • Tokoferol - obsahuje vitamín E získaný z oleja zo sóje alebo repky a je účinný proti starnutiu
  • Nový indický olej – má protizápalový a regeneračný účinok
krém na ruky s kadidlom

kadidlový krém na ruky

Už v predchádzajúcom článku som poukázala na jednoduché obaly. Sú ladené do bielo červena a hoci sprvu sa mi zdali nudné, dnes sa mi páčia. Vrecúško z kozmetického setu mám odložené na cesty a tento obal má tiež niekoľko predností. Krém má šikovných 50 g. Nič zvláštne. Plastový obal je ale pomerne nízky a ploský, vďaka čomu sa mi perfektne vojde do bočného vrecka kabelky bez toho, aby zavadzal alebo zaťažil už aj tak ťažkú kabelku. To sa mi ozaj pozdáva a nezabral veľa miesta ani v kufri. Na obale nájdete len zloženie, no dostanete k nemu informačný letáčik so všetkým, čo potrebujete vedieť.

informačný leték

leták

Hydratačný krém príjemne vonia. Vôňa kadidla sa mi spája predovšetkým s rôznymi obradmi a nie vždy som ním nadšená. V kozmetike mi ale vyhovuje čím ďalej, tým viac, pretože sa vyznačuje výrazným anti age účinkom. Táto je ťažšia, ale nie je rušivá ani nepríjemná. Dobré je, že vyhovuje aj mužom, lebo nie je tou bežne sladkou, kvetinovou alebo ovocnou. Konzistencia je krémová, taká lahodná, inak to ani popísať neviem. Pekne sa vsiakne bez mastného a lepkavého pocitu. Čo je dôležité, ostáva akoby ochranná vrstva, ktorú necítite pri dotyku, ale viete, že tam je.

No a teraz vám poviem, prečo a ako sme zistili, že je bezkonkurenčný. Moja mamina skúsila pred Vianocami kokosový olej. Prvý raz v živote na ruky a chodidlá kvôli hydratačnému účinku. Mala takú kontaktnú alergickú reakciu (áno, z čistého kokosového oleja), že sa jej po rukách vyhodili desiatky vodových pľuzgierov. Tie časom popraskali a zišla jej pokožka. Veľmi to bolelo, bežné denné práce sa nedali vykonávať a potom sa to isté stalo aj na chodidlách. Keď sa to ako tak dostalo do normálu, ruky ostali stále suché a drsné. Nič nepomáhalo. Bambucké maslo, kakaové maslo, krémy s ich obsahom, oleje, regeneračné krémy, proste nič. Hneď, ako vsiakli, bola pokožka rovnaká. Myslím, že zúfalstvo, aké sme cítili, už popisovať nemusím. Preto som dala mamine tento krém, nech skúsi aj ona. Minula dve tretiny :) Pokožka za pár dní dní dostala zdravú farbu, bola jemná, konečne hydratovaná, praskliny zacelené a menej drsné. 

A ako pôsobí na moju pokožku rúk, ktorá nemala výraznejší problém? V prvom rade boli úplne hladké, krásne hydratované. Bez jediného záderu. Pekne hydratuje aj nechty, takže nie sú vysušené a lepšie na nich vyzerá aj lak na nechty. Ruky sú akoby omladené, bez fľakov a škvŕn. Čo je super, dosť mi pomohol aj pri ekzéme, ktorý síce mám prevažne vo vlasoch, ale v zime sa objaví aj inde. Najmä na chrbáte a rukách. Ekzém zmizol za dva dni a po začervenaní a šupinkách už nie je ani chýru, ani slychu. Úprimne, vôbec neviem, ktorá z týchto zložiek je za to zodpovedná, ale ani to nepotrebujem vedieť. Je pravda, že jeho cena je vyššia a takýto kúsok si nemôžem dovoliť kúpiť každý mesiac. Ale občas si treba urobiť radosť, ako parfumom, tak aj inými kúskami :) Preto si ho už šetrím a nechávam si ho len na večerné ošetrenie rúk. Lebo výsledok za to stojí.

Plusy:
  • výborné balenie
  • zaujímavá vôňa, vhodná aj pre mužov
  • ľahká krémová konzistencia
  • vsiakne sa bez mastného alebo lepkavého pocitu
  • vynikajúco hydratuje, regeneruje a hojí aj veľmi suchú a popraskanú pokožku, bojuje s ekzémom, hydratuje aj nechty, omladzuje ruky
Mínusy:
  • na kréme som nič nenašla
Luxusný japonský krém nájdete v eshope Sakura Cosmetics za 24 eur.


Aký bol váš najdrahší krém na ruky? :)











You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe