I ♥ Carmex!

18:18

Než som začala blogovať, pramálo som sa zaujímala o značky, ktoré sa nedali kúpiť bežne v drogérii. Nakupovanie cez internet ma dlho nelákalo, vlastne až minulý rok som zistila, že neraz je lacnejšie, je to rýchle, bezpečné a  jednoduché. Aj preto som sa so značkou Carmex zoznámila pred niekoľkými mesiacmi. Carmex je známa americká značka, ktorú vo svete poznajú najmä vďaka balzamom na pery. Na výber je viacero príchutí, môžete si vybrať balzam v tube, v tégliku i vysúvací. Keď som ho prvý raz skúsila, vedela som, že zostaneme kamoši.







O balzame si môžete prečítať:

    "Legendárny americký balzám na pery, ktorý hĺbkovo hydratuje pery a zanecháva ich jemné. Pomocník v boji proti oparom. Lieči popraskané pery a poskytuje im úľavu.
S nádychom čerešní.
Obsahuje mentol, lanolin, kakaové maslo, aloe, vitamín E, bambusové maslo a petrolatum.
Svojim zložením chráni pery proti voľným radikálom, zbavuje ich baktérii a vytvára na nich membránu, ktorá udržuje vlhkosť bez ohľadu na chladné či horúce počasie.
Obsah: 7,5 g"

Hneď, ako som ho zbadala, musela som ho mať. Neviem prečo, ale jednoduchý biely plastový obal so žltým kovovým vrchnáčikom mi veľmi pripomínajú Ameriku 50-tych rokov. Mám rada filmy z tohto obdobia, lebo narozdiel od dnešných, nie sú tuctové, lacné ani vulgárne. Vtedy sa ešte dá hovoriť o akejsi americkej elegancii, ktorá bola ďaleko od dnešnej gýčovitosti. Je to jednoduché a pritom pútavé. Balzam je hustý, ľahko sa kĺže po perách a na jedno použitie ho stačí trošička. Čím si ma získal okamžite, je vôňa. Je úžasná! Svieži mentolový nádych podčiarknutý čerešňovou vôňou je hotovým potešením pre čuchové zmysly. Rovnako dobre aj chutí a občas mám pocit, akoby som mala na perách cukríky. Naviac, tesne po nanesení aj príjemne chladil. Dlho som si myslela, že jeho účinok na opary nebudem nútená skúsiť. Avšak opäť sa ukázalo, že sa mýlim. Kým normálni ľudia majú v lete úpal, mne sa vyhodil počas horúcich dní opar a bola to hrôza. Bolel, štípal, nie a nie sa zahojiť. Preto som začala používať miesto mastičky z lekárne Carmex. Po dvoch dňoch intenzívneho natierania bolo po opare, ostal len fliačik na pokožke, ktorý som doliečila reparačným krémom. Má výbornú hydratačnú schopnosť, chráni pery pred vetrom, má SPF 15, preto je vhodný aj na leto. 

Plusy:
  • rozkošný obal
  • krásna mentolová vôňa
  • výborná chuť
  • hydratuje, chráni, lieči opary
Mínusy:
  • žiadne
Čerešňový balzam v tégliku som našla na stránke http://www.krasotika.sk/, kde stojí 3,80.

Mali ste už Carmex? Aj vás si hneď získal? :)

You Might Also Like

19 Vaše komentáre

  1. Mám doma v tyčinke, doniesla som si z Mníchova, ale zatiaľ sa naň ešte len chystám :)... Ale tento v kelímku vyzerá lákavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho mám ešte v tube, ten som neskúšala :) Tyčinka by bola super do kabelky :)

      Odstrániť
  2. Zrovna dneska jsem si jeden objednala! :) Objednala jsem si jahodový v tyčince a hrozně moc se na něj těším! :)
    http://jeanne-s-world.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám Carmex v tube, ale pre mňa osobne nič extra, hlavne keď som našla zaň náhradu v DM. Vyskúšaj Blistex v modrom kelímku, je podobný aj zložením, som s ním veľmi spokojná. Mám aj Blistex tyčinku a nedám naň dopustiť! Zatiaľ najlepšie, čo som u nás v drogérii našla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Blistex mám 4 rôzne balzamy, aj ten v kelímku :) Nie je zlý, mám ho rada, ale tento čerešňový Carmex ma úplne nadchol :)

      Odstrániť
  4. ja som mala v tube a bol skvelý! :) momentálne používam eos:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom sa na teším :) Ten v tube som ešte neskúsila, teraz používam od Soaphorie, potom sa zasa vrhnem na Carmex :) Eos je super, nosím ho v kabelke :)

      Odstrániť
  5. Vyzerá lákavo určite aj ja vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám čerešňový v tyčinke, je super, no zvykne ma trošku štipkať, nerozumiem prečo.. Ale aj napriek tomu ho používam rada a často...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy sa to stane aj mne, ale pri inom balzame. Po nanesení štípe, ale potom to ustúpi a je dobre.

      Odstrániť
  7. tiež som sa až nedávno dostala k tomu aby som si niečo objednala cez internet najprv to boli eos balzamy a teraz už aj knihy a ked sa mi minu zasoby kupim aj carmex:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Carmex patří mezi moje 3 nej balzámy. Akorát mě mrzí, že mám ten v kelímku, nemám ráda, když se mi dostane pod nehty. :) příště zkusím klasický vysouvací, jestli tento někdy dopotřebuju :) Protože balzámů mám docela hodně, i když na tebe nemám :)))
    blog Měj se ráda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balzamy na pery milujem ♥ Preto ich mám toľko :) Ja mám radšej kelímkové balzamy, ale je pravda, že keď sa dostanú pod nechty, je to nepríjemné.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe