Ružová voda z Kréty

19:50

O krétskej kozmetike som na mojom blogu už písala. Skúšala som peeling, v ktorom boli pelingovými čiastočkami kúsky sušenej levandule. Bol to nevšedný výrobok, zo začiatku som s ním nevedela spolupracovať (alebo on so mnou), nakoniec mi bolo ľúto, že som ho minula. Preto som sa tešila aj na pleťovú vodu s diktamosom a ružou, už pri prvom použití ma opantala lahodnou vôňou cudzích krajín. Je čas dovoleniek a keby som si mohla vybrať, kam ísť (keby ma peňaženka hneď teraz pustila), asi by som si vybrala Grécko. Grécko, kolíska európskej civilizácie, rodisko filozofov, o ktorých som sa občas učila so slzami v očiach, lebo všetci vyzerali na jedno kopyto, by bolo ideálnym miestom na krásnu dovolenku.







O pleťovej vode si môžete prečítať:

     "Pleťová voda v rozprašovači hĺbkovo pleť hydratuje, dodáva jej „zamatový“ šmrnc. 
Zloženie: ružová voda, esenciálny olej z diktamosu krétskeho a čajovníka (tea tree), denaturovaný alkohol a ostatné komponenty esenciálnych olejov.
Diktamos: antioxidant, má antiseptické (protimikróbne) účinky, omladzuje, rozjasňuje, hojí zápalové procesy kože, vynikajúci na liečenie otvorených rán.
Ružová voda: je vedľajším tekutým produktom pri destilácii ruže, tzv. hydrolát (hlavným produktom je esenciálny ružový olej). Čistí a tonizuje všetky typy pleti, regeneruje, má protizápalové účinky, upokojuje. Vôňa ruže na emocionálnej úrovni lieči starosti a utrpenie, podporuje spánok, uvoľňuje stres, pomáha otvárať srdce a odplavovať smútok a trápenie.
Spôsoby použitia:  
Na osvieženie a zvlhčenie pleti pred nanášaním krémov (ranná starostlivosť o pleť)
Nastriekame ju na vatový tampón a pleť si ním po umytí vyčistíme.
Je dobrým pomocníkom na fixáciu mejkapu po nalíčení.
Alebo si ju môžete len tak zapotrošiť do kabelky na osvieženie počas dňa."

Podobne ako peeling, aj pleťová voda má krásnu krabičku. Jednoduchú, ale dômyselne premyslenú, ktorá doslova kričí - Som Bio! Je pravda, že obal či krabička sú nepodstatné, hlavné je, aby výrobok fungoval, ale ak niečo krásne vyzerá a púta to zrak, má jednoznačne veľké plus. Obal je plastový s rozprašovačom, objem je 100 ml. Nie je veľmi veľká ani ťažká, preto so mnou cestovala aj na víkend na chalupu a nezabrala veľa miesta. Rozprašovač je šikovný v lete, kedy som pleťovú vodu nastriekala na pleť, aby som ju osviežila. Do jej vône som sa zamilovala okamžite. Je ružová, nič umelé, ale ľahká, prirodzená kvetinová vôňa. Nie je rušivá, pripomína leto a pohodu. Používala som ju:
  • ako posledný krok pri čistení pleti. Najskôr som použila peeling ( 2-3 razy týždenne), čistiaci gél/mliečko a nakoniec pleťovú vodu
  • počas dňa na osvieženie a rozjasnenie pleti. Len som ju nastriekala na pleť a nechala uschnúť. Pleť bola hydratovaná, svieža
  • na miešanie prachovej masky, ktorej dodala jemnú vôňu 
Pleť hydratuje a osviežuje, po jej použití pleť nepôsobí, že je smädná. Aj vďaka nej je hodvábne jemná. Pomáha upokojovať zapálenú pokožku (najmä ak je začervenaná okolo vyrážky), tiež urýchľuje hojenie a regeneruje.

Plusy:
  • šikovné balenie s rozprašovačom
  • veľmi príjemná vôňa
  • upokojuje, regeneruje a hydratuje pokožku
Mínusy:
  • nenašla som
Pleťovú vodu značky Bio Aroma kúpite na stránke http://www.vuona.sk/, kde stojí 4,29.

Skúsili ste krétsku kozmetiku? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe