Prírodná zlupovacia maska na T zónu

19:14

Zlupovacie masky som si za posledné roky obľúbila čoraz viac. Mala som voči nim rešpekt, lebo som sa vždy bála toho, či budú účinné alebo nie. A často sa mi nechcelo čakať kým uschnú, aby sa dali dobre zlúpnuť :) Naučila som sa určitej trpezlivosti a masky sa stali mojimi vernými spoločníkmi pri starostlivosti  o pleť. Keď Navia prišla so zlupovacou maskou na T zónu, objednala som si ju hneď. Nevedela som sa jej dočkať a prvé použitie bolo pre mňa priam slávnostné. No. Maska je ten typ produktu, ktorý sa musím naučiť používať a chce to viacero pokusov, kým prídem na to, ako bude najviac účinná.

Zlupovacia maska pre T-zónu




Zlupovacia maska pre T-zónu zloženie

navia

Navia Zlupovacia maska pre T-zónu

O pleťovej maske si môžete prečítať:

      "Čistící maska s černým uhlím a mořskými řasami je určená pro problematickou pleť v oblasti T-zóny (čelo, nos a brada), kde dochází k výraznější tvorbě kožního mazu. Maska čistí zanesené póry až do hloubky, napomáhá detoxikaci pleti a odstraňuje nadbytečný maz i odumřelé kožní buňky. Pokožka zůstává čistá, zjemněná, svěží a matná.

Slupovací pleťová maska je skvělým doplňkem k péči o problematickou pleť, kterou jemně a šetrně čistí. Obsahuje aktivní černé uhlí, které je klíčovou složkou pro důkladné očištění a detoxifikaci pleti. Podporuje hojení zánětů, zmírňuje akné a díky svým adsorpčním vlastnostem dokáže na sebe navázat obrovské množství nečistot. V masce je použité aktivní uhlí získané kalcinací kokosových slupek, které má výjimečně jemné póry, umožňující mimořádnou adsorpci toxinů a nečistot. Výtažek z mořských řasúčinně hydratuje a tonizuje pokožku, klidní záněty a zanechává pleť hedvábně jemnou a osvěženou. Obsažená křemelinapodporuje detox pleti a je významným zdrojem minerálních látek a stopových prvků.
Složení: Diatomaceous Earth, Activated Charcoal, Algin, Calcium Sulfate Hydrate, Tetrasodium Pyrophosphate"

Navia má skvelé balenia. Maska je v sklenom obale, ale keď som ju otvorila, trochu sa vysypalo okolo. Opatrne som ju pozhŕňala naspäť a malý plastový vrchnáčik (ja ho volám poistka) som vyhodila, lebo nemám pocit, že tam niečo pomohol. Je bez výraznej vône a pokojne ju môžu použiť muži i ženy. Zloženie s obsahom  čiernym uhlím a morskými riasami je ako stvorené pre problematickú pleť so sklonom k čiernym bodkám v oblasti T zóny - teda brady, nosa a čela. Od masky som čakala, že odstráni čierne bodky a pleť bude čistá, upokojené a pekná.

Na začiatok si pleť dôkladne vyčistite. Pokojne siahnite aj po peelingu a dobrom čistiacom géle. Doposiaľ som mala zlupovacie masky už nachystané, stačilo ich vytlačiť z tuby a naniesť na pleť. Túto si musím pripraviť, čo bola pre mňa veľká výzva. Vrhla som sa na to hneď v ten deň, keď mi maska prišla domov. V sklenenej miske som zmiešala  1 kávovú lyžičku masky s teplou  vodou. Musela som si vodu prilievať postupne, pretože som nevedela, aká konzistencia mi vznikne, ale tušila som, že ak by bola príliš riedka, asi by som prskala. Nakoniec vznikla krásne krémová masa, ktorá vyzerala presne tak isto ako hotové čierne masky na čierne bodky. Naplnená som bola pocitom hrdosti, že hneď na prvú šupu som vymiešala excelentnú masku :) Nanášala sa mi celkom obstojne, aj keď musím povedať, že sa to nedá porovnať so žiadnou maskou, ktorú som doposiaľ mala.

Pasty bolo celkom dosť a hoci sa uvádza, že by sa mala nanášať v hrubšej vrstve, mne to tak prekáža. Neštípala ani nič podobné, ale bol to divný pocit a mala som ťažký nos :) Odporúča sa mať ju nanesenú okolo 5 - 10 minút. Podstatné je, aby prestala lepiť a nebola príliš suchá. V okamihu, ako vidím, že je moc suchá, viem, že už sa pekne neodlúpne a môžem ju akurát tak zmyť hubkou. Tam je asi najmarkantnejší rozdiel medzi ňou a klasickými maskami. Tie môžu schnúť aj 30 minút a strhnete ich v pohode. Iste, porovnávam neporovnateľné, ale to bolo prvé, čo mi tak udrelo do očí.

Dá sa odlúpnuť obstojne, bez väčších problémov. Opäť som ale nútená trochu porovnávať. Keď zlupujem bežnú čiernu masku, pri trhaní cítiť, ako sa odlepuje a ťahá z pleti nečistoty (tá kvalitná, nie každá si svoju úlohu plní) . Aj ich vidno. Pri zlúpnutí tejto necítiť nič, rovnako na nej ani čierne bodky nevidno. Tým ale nemôžem povedať, že by maska neúčinkovala. Iba trochu inak, ako tie ostatné. Pleť čistí a pekne zmatní, ale čierne bodky mi miznú minimálne.  Skvelé je aj to, že vôbec nevysušuje a pleť necháva čistú a sviežu. Skúšam stále nové možnosti, či už kombinácie kvetových vôd, naparovanie pleti a podobne, možno ešte nájdem spôsob, ako to zlepšiť.

Pri objednávaní tohto prírodného kúsku bol cieľ jasný - odstrániť z nosa čo najviac čiernych bodiek. To nevyšlo, ale napriek tomu je výborná, lebo po  nej vidno krajší nos a T zónu. 

Nájdete ju v eshope Krásná každý den za 7,50 eur.

Aké masky najradšej používate? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. já jsem maskomil a miluji zkoušení jakékoliv masky :-) a tahle vypadá taky velmi zajímavě :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám doma veľa masiek a stále si kupujem nové :) Najlepšie také neznáme, aby som si o nich mohla urobiť obraz :)

      Odstrániť
  2. Juuu, ta má nejen krásný obal, ale je zajímavá! :) Škoda, že moc nepomohla na černé tečky, ale rozhodně alespoň pomohla na T zonu. Rozhodn na ni mrknu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čakala som v tomto smere viac, ale vôbec to nie je zlá maska, veľmi dobre čistí :)

      Odstrániť
  3. Jej, vidim moju najoblubenejsiu masku a objav roka 2019. Najlepsi cistiaci produkt, aky som kedy skusala. U mna funguje i na cierne bodky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa to tak, žiaľ, nie je :) Ale rozhodne nie je na zahodenie. Naviu mám veľmi rada, takže ma neprekvapuje kvalita jej produktov.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe