Voňavé bambucké maslo s arganovým olejom

18:52

Keď som začínala blogovať, mala som jasný cieľ - ukázať vám kozmetiku, ktorú používam, vysvetliť jej pre a proti, varovať pred nepodarkami a vychváliť to, čo je skvelé. Rokmi som sa ale naučila hľadať skutočné poklady z prírody a myslím si, že bez blogu by som sa k niečomu takému asi nedostala. Nakupujem v rôznych obchodoch, slovenských aj v českých, ale len do hŕstky z nich sa opakovane vraciam. Obľubujem rôzne značky, typy produktov, mám svojich miláčikov aj must have kúsky. Medzi ne rozhodne patrí aj bambucké maslo, ktoré je klenotom medzi maslami (samozrejme, skvelé sú aj iné, napríklad kakaové, cupuacu alebo mangové, ale bambucké používam najdlhšie a preto mám k nemu silnejší kozmetický vzťah) a používam ho v každom ročnom období. 

Oleanat Bio bambucké maslo s arganovým olejom
bambucké maslo s arganovým olejom

Oleanat

Oleanat Bio bambucké maslo

Oleanat Bio bambucké maslo s arganovým olejom

Oleanat Bio bambucké maslo s arganovým olejom neprehliadnete. Môže za to jeho žiarivý obal, ktorý svieti ako semafor. Kovový obal s výraznou etiketou je skrátka pútavý a otočila by som sa za ním aj v kamenej predajni. Netvrdím, že obal vždy predáva, ale v tomto prípade platí, že vás zaujme natoľko, aby ste sa trochu lepšie pozreli na obsah, ktorý sa v ňom ukrýva. A to je predsa pre každého výrobcu a predajcu dôležité.

Zbožňujem ako bambucké maslo, tak aj arganový olej. Táto kombinácia je teda pre mňa ako stvorená a tešila som sa naň. Oba produkty sú bez nejakej výraznejšej vône, no toto masielko je ochutené aj éterickými olejmi. Výsledkom je exotická vôňa, ktorá vás na malý okamih prenesie niekam veľmi ďaleko. Na slnkom zaliate pláže, preplnené trhoviská plné všakovakých vôní, reštaurácie s rôznymi hlukmi a chuťami. Po nanesení na pokožku ju je cítiť, ale už pri obliekaní pyžama po nej neostáva takmer žiaden závan. Môžete ju preto použiť nielen vy, ale aj partner.

Bambucké maslo je tuhé a niekomu sa môže zdať, že sa aplikuje len veľmi ťažko. Ja ho nanášam na pokožku po sprchovaní, keď je ešte vlhká a horúca. Trochu ho pomädlím v rukách a potom sa dobre nanáša a vsiakne. Nezanechá po sebe mastný film a môžem sa pokojne obliecť.

Doma mi nesmie chýbať z viacerých dôvodov:
  • mám veľmi suchú pokožku (rokmi sa to len zhoršilo) a bambucké maslo ju dokonale hydratuje (niekedy až tak, že dva dni je hydratovaná, jemná a pekná). Robievajú sa mi aj suché šupinky a prasklinky, vtedy siaham práve po takomto masle. Na druhý deň je ako vymenení
  • regeneračné účinky a pokožka sa lepšie a rýchlejšie hojí, ak bola poranená alebo spálená
  • spevňuje ju, odporúča sa aj na masáže partií postihnutých celulitídou
  • mám ho rada na suché kolená, lakte a päty. Ak sú vysušené a drsné, bambucké maslo s arganovým olejom ich vyhladí, zjemní a hydratuje ako mávnutím čarovného prútika
  • na noc mi nahrádza výživný krém na ruky. Dám si trochu masla, bavlnené rukavičky a ráno sú ruky jemné, hydratované a vyživené. Nechtová kožtička je bez záderov a nechty nie sú suché
Oleanat Bio bambucké maslo s arganovým olejom nájdete v eshope Bionatural za 12,09 eur.


Obľubujete bambucké maslo v kozmetike? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe