Denný krém so SPF a matcha

18:07

 O potrebe používať SPF asi nie je potrebné veľa písať. Jeho úloh je veľa, myslím, že stačí povedať, že nás chráni pred negatívnymi dopadmi slnečného žiarenia ako je poškodenie pokožky, rakovina alebo predčasné starnutie. Spomínam si na letá, keď sme boli so sestrou malé. Keď bolo okolo 30 stupňov, boli to horúčavy, ktoré sme si poriadne nevedeli predstaviť. Dnes sa tešíme, keď je len tridsiatka na teplomery. Horúce počasie láka k vode a k bazénu a práve vtedy by opaľovací krém nemal chýbať v batohu určite. Na pleť by sme ho však mali používať celoročne. Mala som celkom problém nájsť ideálny pleťový krém so SPF. Mám zmiešanú pleť so sklonom k akné a niektoré krémy upchávali póry, pleť som mala viac mastnú a cítila som sa ako diskoguľa. Tento rok však moja milovaná Dulcia Natural priniesla na trh Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu so SPF 6, 15, 30 alebo 50 - ideálne je vyberať si podľa svojho fototypu. Po asi dvoch mesiacoch používania môžem povedať, že je to must have kúsok, ktorý potrebujete bez ohľadu na ročné obdobie. 


Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu - SPF 15 zloženie

Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu - SPF 15

Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu

Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu - SPF 15

Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu - SPF 15 je veľmi zaujímavý kúsok, ktorý vzniká unikátnou technológiou. Skladá sa z najmodernejších a najšetrnejších zložiek, preto je vhodný pre každý typ pleti. Nielenže chráni pred nežiaducimi účinkami UVA a UVB žiarenia, ale aj žiarenia, ktoré spôsobuje modré svetlo z monitora počítača alebo mobilu. Pred nákupom som tušila, že nebudem ľutovať, pretože krém vyzeral lákavo hneď z niekoľkých dôvodov.

Jedným z prvých bolo zloženie tohto ochranného krému. Obsahuje bohaté rastlinné oleje, aloe vera a zmes aktívnych látok. Farbu mu prepožičiava vzácna zelená rastlina matcha, ktorá sa dováža z Japonska a má silné antioxidačné účinky. Spomenúť musím ešte aj modrozelenú mikroriasu Phormidium persicinum, ktorá odďaľuje starnutie pokožky a zabezpečí ochranu bunkám pred ich poškodením slnkom. Ďalej sa mi páči, že si môžete vybrať rôzne ochranné faktory a prijateľná cena za tak skvelé prírodné zloženie.

Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu - SPF 15 je balený v plastovom obale s airless dávkovačom a nemá vrchnáčik. Jednoducho otočíte vrch obalu a objaví sa vám pumpička. Veľmi sa mi to páči, lebo aspoň nemusím hľadať žiaden vrchnáčik po podlahe :) Objem 50 ml je tak akurát na niekoľko týždňov. Keď sa mi krém dostal do rúk, bolo to na jednotku s hviezdičkou a to som ešte nevedela, aký je fajn.

Ako som už spomenula, tento krém má krásnu zelenú farbu, ktorá mi vždy pripomenie rozprávku Shrek :) Nemusíte sa však báť, pokiaľ ho dôkladne rozotriete po celej tvári a krku, neostanú vám žiadne zelené šmuhy. Jeho vôňa je len veľmi ľahučká, príjemná a svieža. Konzistencia krému je ľahká a nemastná, dobre sa vsiakne bez akéhokoľvek filmu. Jednoducho môžem povedať, že sa rýchlo vsiakne a nemám počas dňa mastnú pleť.

Ochranný krém na báze bezpečných minerálnych filtrov chráni pokožku pred UV žiarením a vytvára na pokožke neviditeľnú bariéru. Aplikovať ho môžete ako posledný krok vo svojej rannej rutine. Ja si pleť vyčistím, aplikujem gélové pleťové sérum, očný krém a nakoniec tento krémik. SPF číslo udáva dobu ochrany - ak je vaša prirodzená ochrana približne 20 minút (tu je treba poznať svoj fototyp), číslo krému SPF Vám túto dobu predĺži toľko násobne. Teda SPF 30 znamená 600 minút ochrany proti slnku. Ja mám stredomorský typ a krém si aplikujem väčšinou len ráno, no ak viem, že budem na slniečku viac, použijem ho aj opakovane. Tento rok som už teraz ako čokoláda a ani raz som nebola spálená. 

Takže, môžem spokojne vyhlásiť, že je to ideálny pleťový krém s ochranným faktorom, ktorý chráni pokožku pred spálením. Ďalej ju ochraňuje pred starnutím buniek, pleť vynikajúco hydratuje a ostáva jemná a krásna. Môžete ho aplikovať aj pod make up, no v lete je škoda ukrývať pleť pod takéto nánosy :) Okrom toho pleti pomôžete, ak budete dodržiavať pitný režim a pokiaľ sa opaľujete, opaľujte sa s rozumom. Pretože naša koža si pamätá, ako ste sa k nej správali. Nepatrím k tým, ktorí sa pobytu na slnku vyhýbajú, naopak, dokážem na ňom tráviť hodiny deň čo deň. Nezabúdam však na ochranu pokožky a vďaka tomu je zdravá, krásna a opálená.

Plusy:
  • v ponuke krémy s rôznymi SPF
  • šikovné balenie
  • skvelé zloženie
  • unikátny spôsob výroby
  • krásna farba
  • jemne vonia
  • vynikajúca konzistencia
  • vhodný na každodenné použitie
  • Dulcia Natural Ochranný pleťový krém proti slnečnému žiareniu - SPF 15 chráni pokožku pred spálením,  pred starnutím buniek, pleť vynikajúco hydratuje a ostáva jemná a krásna
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Dulcia Natural alebo v partnerských predajniach, kde stojí 20,90 eur. 

Aký ochranný pleťový krém používate? :)







You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe