Moje výtvory :)

18:53

V tomto príspevku by som vám rada ukázala pár somarín, ktoré som vyrobila. Vázy z prázdnych sklených fliaš, stojan na perá z prázdneho téglika, to všetko a veľa ďalšieho sa dá využiť na krásne dekorácie :) Stačí len akrylová farba, lak, štetce, pár kamienkov, stužky, štetec a chuť tvoriť :)




Tento stojan na papier som si kúpila v Da Vincim. Bol to len drevený základ, v kvetinke je štipec, kde sa pricvikne papier. Okrem kvetiniek sa dajú kúpiť rôzne varianty, mne sa veľmi páčilo srdiečko, ale nakoniec vyhrala kvetinka :) Použila som akrylov farby, na črepníček aj krakelovací lak, aby popraskal a vyzeral staršie. Dnu som nalepila kamienky, aby to vyzeralo ako hlina. Dávam si tam papieriky so zoznamom, čo nemám zabudnúť kúpiť :) Občas zabudnem ten zoznam doma :)




Masku som si kúpila v Da Vincim. Bola bezfarebná, kúpila som si farby, trblietky v tube a pierka. Masku som najskôr namaľovala farbami, postupne, aby sa nezliali. Potom som pridala trblietky , vytláčajú  sa z tuby, sú v priesvitnom géle, ktorý sa pri schnutí vyparí a ostanú len trblietky. Nakoniec som zozadu nalepila pierka, ale ani za svet lepidlo nechcelo lepiť, musela som si pomôcť pásikmi s lepiacou páskou. Dnes visí pri televízory a plánujem mu dorobiť väčšiu sestru :)




Toto je fľaša z vína. Mala pekný tvar, a preto som sa rozhodla spraviť z nej vázu. Fľašu som najskôr poriadne odmastila, aby na nej držala farba. Potom som ju natrela, boli potrebné niekoľké vrstvy. Ďalšiu som natrela po úplnom uschnutí, aby som ju neodrala. Potom prišli na rad trblietky, kde tu rozptýlené. Kým fľaša schla, pripravila som si strieborné kvetinky, ktoré sú z kartónu a tiež som ich kúpila v Da Vincim. Nakoniec som nalepila kamienky. Po nalepení kvetiniek prišla na rad stužka, lepená sekundovým lepidlom a na nej kamienky. Vrch, kde bolo vidno ryhy na šraubovanie, som prekryla deko snehom, ktorý som namaľovala na strieborno.




Ďalšia sklená fľaša, ktorá mala krásny tvar. Jednoducho som ju nafarbila, z deko snehu urobila pásik, ktorý som následne nafarbila, pridala farebné kúsky a bolo :)



Kelímok z jogurtu. Namaľovaný, prilepené pierka a kartónové ozdoby. Výsledkom je stojan na štetce. 


Toto je časť mojich pokladov, ich výroba niekdy trvá aj hodiny, ale často si pri nich oddýchnem a vytvorím niečo, čo ma veľmi teší :)

Vytvárate niečo podobné?



You Might Also Like

20 Vaše komentáre

  1. krásne, si šikovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) pomaly sa zlepšujem, toto sú prvé výtvory :)

      Odstrániť
  2. Wow, že kelímok, ten držiak na štetce je úžasný!!! Si veľmi šikovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Zuzka :) Začiatky boli ťažké, lebo som sa všetko len učila... ale teraz som s tým celkom spokojná :)

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Ďakujem :) Nie je to ťažké, len človek musí byť precízny :) Na mojej prvej váze som lepila kamienky, celá natešená, že sú rovno a oni šli tak krivo, že hrôza... ale dnes je to lepšie :)

      Odstrániť
  4. sikulka, pekne vecicky, najma ta maska a vazicka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Tú masku mám aj veľmi rada, ako jedna z mála sa podarila podľa mojich predstáv :)

      Odstrániť
  5. Lucka pozerám, že si domáci kutil tak ako aj ja :)) Mne je akurát ľúto, že na to nemám viac času. Si šikovná a tuším, že fialová farba je tvoja obľúbená ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snažím sa :) Ak sa dá niečo ešte použiť, použijem :) Fialovú mám veľmi rada, rada s ňou pracujem :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe