Marhuľový olej

12:42

Oleje som si veľmi obľúbila a už si bez nich niektoré kozmetické ritutály neviem ani predstaviť. Najmä vlasy a tvár sa vám poďakujú, ak im zčasu načas doprajete zábal alebo nahradíte nočný krém olejom. Ja striedam oleje s krémom, podľa toho, na čo mám momentálne náladu alebo čo moja pleť naozaj potrebuje. Nedávno som si na stránke Biokrása urobila svoj prvý nákup ( vy ste mali vďaka tomu prírodnú marcovú GA :)) a kúpila som si aj marhuľový olej. Doma si robím takú menšiu olejovú zbierku, skúšam rôzne oleje od rôznych značiek, porovnávam, ktoré sú super na akné, na ekzém, na nádherné lesklé vlasy. Pred pár týždňami som písala o Nimbovom oleji. Bol to prvý olej, ktorý moja mamina používa pravidelne a nedá naň dopustiť. Ja som si tak obľúbila spomínaný marhuľový olej.






O oleji si môžete prečítať:

      "Marhuľový olej patrí medzi absolútne najluxusnejšie nevysychavé kozmetické oleje vhodné pre každý typ pleti. Má zvláčňujúce, čistiace, výživné a regeneračné účinky. Pleť je po ošetrení jemná a vitálna. Je vhodný tiež k masážam tváre. Výborné výsledky dosahujeme pri použití vo forme zábalov (na vlasy, ruky). Olej je nedráždivý, je teda možné ho použiť aj na veľmi citlivú pleť. Je vynikajúci tiež na ošetrenie ekzémov, akné a po popáleninách.

Indikácie:
- nedráždivý olej
- tlmí prejavy ekzémov a akné
- regeneruje, vyživuje a čistí
Zloženie: Prunus Armeniaca Kerner Oil, Tocopheryl Acetate"

Olej je dosť veľký, má 100  ml a jeho cena je 5,90, takže kúpa to bola vynikajúca. Je v plastovom obale, ktorý nemá pumpičku na dávkovanie ani kvapkátko, ale nie je to až taký problém a už som si na to zvykla. Sprvu som síce olej naháňala po celej ruke a niekedy aj po umývadle, ale potom som sa s ním naučila pracovať a aj dávkovať po kvapkách :) Priznám sa, že som čakala, že bude krásne, marhuľovo voňať- tajne som v to dúfala, hoci som vedela, že to tak nebude, lebo marhuľový olej sa spracuje z jadier, ktoré sa ukrývajú v kôstkach týchto plodov. Jedli ste niekedy tieto jadrá? My sme ich jedávali doma, keď sme mali vlastné marhuľové stromčeky. Nemá to nejakú výraznejšiu chuť, ale je to dobré. Aj náš pes čakal, kedy začnú padať marhule, rozkúsal ich, aby sa dostal ku kôstke, ktorú šikovne odstránil a jedol jadrá ( a potom nech mi nejaký exot povie, že zvieratá sú hlúpe! Figu). Olej je veľmi zdravý, lebo obsahuje  viaceré vitamíny skupiny B, vitamíny A, C a F. Užívať sa môže vnútorne, lebo povzbudzuje obnovu pleťových buniek, tiež je výborný na vonkajšie použitie, kedy prináša úľavu pre všetky typy pokožky. Pre mňa sa stal favoritom aj preto, lebo nie je taký mastný ako iné oleje, ktoré som skúsila. Je dosť riedky, dokonca by som ani nepovedala, že vo fľaši je olej, ale skôr by som to tipla na nejakú pleťovú vodičku. Každopádne, vďaka tomu, že je menej mastný a redší, sa mi s ním lepšie pracuje. Používam ho večer na dokonale vyčistenú pleť. Olej sa pomerne rýchlo vsiakne do pokožky, ak je vlhkjšia, vsiakne sa ešte o niečo rýchlejšie. Keď ho dobre rozotriete, pleť neostane vôbec mastná, je krásna hladká, svieža, hydratovaná. Pomáha hojiť akné a vyživuje a hydratuje pleť. Nemusíte sa báť, že by ju zaťažil - po jeho používaní nevznikajú čierne bodky ani vyrážky. Druhý spôsob, ako olej používam, je zábal na vlasy a vlasovú pokožku. Olej si jemne vtriem do vlasov a do pokožky a nechám pôsobiť, niekedy hodinku, niekedy viac. Výsledkom je zdravšia a hydatovaná pokožka, môj atopický ekzém aspoň chvíľu nesvrbí a tvorí sa pomalšie, vlasy sú krásne ligotavé, pevnejšie a nelámu sa.

Plusy:
  • pomer cena - veľkosť balenia - kvalita
  • nevonia, preto sa potešia aj tí, ktorí nemajú radi parfémovanú kozmetiku
  • je redší a menej mastný ako iné oleje
  • do pokožky sa vsiakne pomerne rýchlo, ak sa dobre rozotrie, nezanechá ju mastnú, ale naopak, čistí, regeneruje, hydratuje
  • je výborný aj na vlasový zábal
Mínusy:
  • žiadne, olej je vynikajúci
Ako som už spomínala, kúpila som ho na stránke http://www.biokrasa.sk/, kde 100 ml oleja stojí  5,90.

Máte svoj obľúbený olej?


You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. ja používam tekvicový.ten nádherne vonia.ako opečené semienka.olejov nikdy nie je dosť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ten znie ozaj lahodne :) Keď miniem niečo z toho, čo mám doma, skúsim :)

      Odstrániť
  2. Marhuľový olej je veľmi jemný a vhodný aj na ošetrenie pleti malých detí. Len pre mňa je málo mastný. Mám už zrelú pleť preto uprednostňujem mastnejšie oleje najviac mi vyhovuje arganový olej, alebo mix olejov ktorý je v našom oleji Neroli Marhuľový olej mi ale veľmi vyhovuje práve na vlasový zábal pretože vďaka tomu, že nie je veľmi mastný dobre sa z vlasov vymýva. Čo sa týka jeho vône mal by voňať ako horké mandle ;)
    Modrá púpava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zatiaľ vyhovuje, že nie je veľmi mastný :) Ale napríklad Moringový je trochu mastnejší, ale celkom som s ním spokojná. Marhuľový olej, ktorý mám teraz doma, nijako výraznejšie nevonia a celkom mi to vyhovuje, lebo po chvíli ani neviem, že som niečo použila.

      Odstrániť
  3. Marhuľový mám veľmi rada, spolu s arganovým, konopným, kokosovým a tak ďalej, nimbový je tiež super (z nimby milujem aj prášok :) ). Pridávam ho aj do telového masla a je veľmi príjemné, používam ho najmä na vanilkový macerát, najmä preto, že je tak jemný a nemá výraznú vôňu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nimbový prášok mám aj ja veľmi rada :) Teraz ho mám doma s bentonítovým ílom a ibištekovým práškom. Konopný olej sa chystám kúpiť si, lebo je vraj veľmi dobrý na atopickú pokožku.

      Odstrániť
  4. Zbožňujem marhuľový olej, je mojim najobľúbenejším :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe