Keď mi je ľúto, že som niečo minula

18:23

To, že kozmetiku milujem, som si uvedomila už dávno. Fascinuje ma skúšať, porovnávať, hodnotiť, kritizovať či pochvaľovať. Práve preto rada skúšam nové veci a iba niektoré si kúpim viac ako raz. Musí ma niečím naozaj zaujať. Ešte minulý rok som si kúpila niekoľko rôznych pleťových vôd Original Atok. Zaujali ma, majú dobré zloženie, neobsahujú alkohol a ich vôňa je neobyčajná. V posledných týždňoch mi narástlo množstvo minutých pleťových vôd, pretože ich používam aj na miešanie prachových masiek. Jednou z tých, ktoré som si naozaj veľmi obľúbila, je rozmarínová pleťová voda Original Atok.







O pleťovej vode si môžete prečítať:

     "Pleťová voda rozmarínová zn. Original Atok prekrvuje, povzbudzuje a osviežuje pleť. Je vhodná pre mastnú, unavenú alebo starnúcu pleť. Má výraznú gáfrovú vôňu, s ľahkým nádychom korenia. Zloženie: éterický olej rozmarín, pantenol, voda. Spôsob použitia: pleťová voda sa používa na dočistenie tváre a dekoltu po odlíčení. Niekoľko kvapiek nanesieme na pokožku a jemne vtrieme. Tampónom zotrieme zbytky líčidiel a nečistôt."

Ako milovník kvetinových a ďalších pleťových vôd som siahla aj po rozmarínovej pleťovej vode. Rozmarín bol používaný už v stredoveku nielen ako korenie, ale aj ako liečivá bylina a kadidlo. Bol, a do dneška zostal symbolom lásky a smrti, používa sa pri zdobení mládeneckých klobúkov, svadobných kytíc i stolov. V kozmetike sa uplatňuje napríklad pri starostlivosti o vlasy a pleť. Extrakt z rozmarínu pomáha pred plešatením, ošetruje vlasy a zabraňuje tvorbe lupín. Pleťová voda je v plastovom obale a má 150 ml. Oceňujem skôr sklené obaly, ale plastový je ľahší, nerozbije sa a skôr sa s ním odhodlám cestovať. Zbožňujem jej vôňu. Je krásna, svieža a úplne energizujúca. Výrazná gáfrová vôňa doslova preberie všetky zmysly, nedá sa nezbožňovať ju. Na pleti neštípe ani ju nevysušuje. Neobsahuje alkohol, preto je vhodná aj pre suchú a citlivú pleť. Požívala som ju:
  1. na čistenie pleti ako posledný krok po peelingu a čistiacom géle/mlieku. Pleť dočistí a zmatní
  2. na osvieženie pleti - naozaj vynikajúco osviežuje, povzbudzuje a prekrvuje, aj počas horúcich dní bola vítaným pomocníkom. 
  3. na miešanie prachových masiek - nielenže krajšie voňali, ale aj chladili a bolo oveľa príjemnejšie mať ich na tvári
Plusy:
  • šikovný obal
  • krásna vôňa
  • neštípe, neobsahuje alkohol
  • pleť čistí, zmatňuje, osviežuje, je výborná na osvieženie pleti počas horúcich dní
Mínusy:
  • žiadny, je to moja najobľúbenejšia pleťová voda za posledné mesiace
Hľadala som ju na internete a našla som ju na niekoľkých stránkach, jej cena bola okolo 3 eurá.

Máte skúsenosti s nejakou osviežujúcou pleťovou vodou? :)



You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe