Ako grécka bohyňa

19:02

Bolo to počas horúcej letnej noci. Afrodita, bohyňa lásky a vonkajšej krásy sa prechádzala po Olympe a roztopašne sa hrala s vlasmi. Aténa, jej náprotivok, bohyňa múdrosti a vnútornej krásy, ju mlčky pozorovala. Prišla k nej Héba, bohyňa mladosti a služobníkov a veselo ju pohladila po vlasoch.
"Pozri sa na Afroditu, aká je krásna," šepla Aténa a pomyslela si, v čom spočíva jej tajomstvo. Poznala krásu mysle, bystrosť a múdrosť, ktorá sa nedala získať ľahko. Ale Afroditina krása vyrážala dych, ak muži snívali o dokonalej kráse, snívali o nej.
"To je jednoduché," zašvitorila Héba. "Dopraje si oddych hodný kráľovnej."
"Zvláštne, to je aký?"
"Och, to je jednoduché. Stačí miesto, ktoré celé vonia ako jazmín, teplá voda jemne hladí členky, keď v nej stojíš a dívaš sa na kŕdle malých rybičiek. Do duše sa ti vkráda pokoj, lebo pohľad na azúrovo modrú čistú vodu vyčistí myseľ od najtemnejších myšlienok. Poseidón, boh morí, ti pošle tie najkrajšie korytnačky, aby ťa pozdravili a priniesli ti úsmev na pery. Vidíš olivové háje a citrusové sady, vinohrady, palmy, figovníky, na kopcoch rastú borovice. Muškáty sú veľké ako kríky a oleandre ako stromy."
Nie je to krásna predstava? Ja som si taký malý oddych dopriala tiež :)







O soli Grécky orech si môžete prečítať:

     "Kúpeľová soľ kozmetickej rady Aromatherapy so sviežou horkastou vôňou exotických gréckych orechov.

320g"

Obal je krásny, ale na to som si pri Boemi kozmetike zvykla. Pekne tvarované, nie veľmi veľké, ale ideálne do ruky.  S ceduľkou a rozkošnou etiketou sú pastvou pre oči. Soľ má 320 gramov. Jedinou výčitkou smerovanou k obalu je zle čitateľné zloženie. Nedalo sa odfotiť, ale ani ľahko prečítať, lebo z písmeniek kúsky chýbali. To je však prvý aj posledný mínus tohto produktu. Vôňa je veľmi zaujímavá. Moja sestra tvrdí, že jej pripomína prášok na pranie :) Kým ma na to neupozornila, nenapadlo by ma to, možno kúsok pravdy v tom je. Je to výrazná, svieža a ľahká vôňa, ktorá sa nedá bližšie špecifikovať, ale pripomenula mi píniové oriešky naložené v mede. Je intenzívna, ale nerušivá a nie je umelá. Kúsky soli nie sú veľmi veľké, preto sa nemusím báť, že sa bude rozpúšťať pol hodiny a vždy, keď sa pohnem, sa mi zapichne do nohy. Jej prednosťou je, že ju je cítiť, keď sa topí vo vode. Mala som viaceré soli, ktoré voňali krásne, keď boli v obale. Ale akonáhle sa rozpustili, nebolo cítiť nič. Táto je citeľná stále. Málokedy si uvedomujem, ako veľmi mi vôňa pomôže zrelaxovať telo a upokojiť myseľ. Dokáže ju naviesť na celkom iné myšlienky a tie smutné a ťaživé ustupujú niekam do úzadia. Po takomto kúpeli je človek ako znovuzrodený a opäť je plný elánu. Pokožka po kúpeli nie je vysušená, je jemná a vláčna, podobné soli sa odporúčajú aj ľuďom s atopickým ekzémom. Môžem len súhlasiť, pokožka svrbí menej a suché miesta sa tvoria pomalšie.

Plusy:
  • pekné balenie
  • krásna vôňa
  • soľ sa rozpustí pomerne rýchlo a vzduch v kúpeľni sa naplní krásnou vôňou
  • pomáha zrelaxovať telo a upokojiť myseľ
Mínusy:
  • ťažko čitateľné zloženie
Soľ grécky orech kúpite na stránke http://obchod.boemikozmetika.sk/sk/eshop, kde stojí 3,90.

Boli ste niekedy v Grécku? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Pekne obaly s neznamym zlozenim. Zlozenie sa neuvadza ani na webovej stranke Boemi. Povodne som chcela objednat nejake vyrobky ako darcek k narodeninam, avsak pokial neuvadzaju zlozenie, nebudem si kupovat ziaden ich produkt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja kamarátka si teraz kúpila darčekovú kazetu. S obsahom je veľmi spokojná, ale tiež mi hovorila, že nevedela poľahky prečítať zloženie. Už som im písala, že sa to nedá čítať, že možno by pomohlo uvádzať ich na stránkach, tak uvidíme. Uvítala by som to, ľuďom by to uľahčilo rozhodovanie, či kúpiť danú vec alebo nie.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe