Čo je malé, to je milé. Ale naozaj všetko?

15:36

Som maličká a dlho mi trvalo, kým som prestala túžiť po tom, aby som bola aspoň o kúsok vyššia :) Doma mi síce vždy opakovali, že meter šesťdesiat je na dievča akurát dosť, ale oni sa neboja toho, že nedočiahnu na poličku v kuchyni alebo si v obchode musia zavolať na pomoc niekoho, kto im podá to, čo potrebujú. Často mi opakovali, že dobrého veľa nenarastie a zlého aj málo stačí. Alebo čo je malé, to je milé. Práve posledné spomenuté slová ma dnes inšpirovali k tomuto článku. Niektoré produkty v ňom sú naozaj také malé. Iné z nich sú len miniverzie, ktoré mám veľmi rada  - môžem ich mať otvorených niekoľko naraz bez výčitiek, že sa pokazia :) Niektoré z nich by som si kúpila zasa, iné by som opäť vidieť nechcela. Ale všetky spája tá oná spomenutá vlastnosť - sú malé a milé.







O pene do kúpeľa a sprchovom géle v jednom si môžete prečítať:

     "Táto pena do kúpeľa a na sprchovanie s černicou sa v sprche zmení na bohatú, zamatovo jemnú penu. Vychutnajte si radosť z intenzívnej, lahodnej a gurmánskej vône divokej černice. 


Zloženie rastlinného pôvodu: divoká černica, voda z bio hamamélisu, rastlinný glycerín, rastlinná mycia báza. 
Jej tromf: Jemné zloženie nevysušuje pokožku. pH neutrálne pre pokožku. Biologicky ľahko odbúrateľné zloženie."

Les Plaisirs Nature je vo svete Yves Rocher synonymom pre nádherne voňavé telové mlieka, sprchové gély či peny do kúpeľa. Vône ako kokosový orech, žltá broskyňa, jahoda, malina či černica sú potešením pre čuch i pokožku a sú zárukou rokmi overenej kvality. Sprchový gél a pena do kúpeľa v jednom je aktuálne jedným z kúskov, ktoré mi ešte stále pripomínajú leto. Vybrať si možno veľké 400 ml balenie alebo mini verziu, ktorá má 50 ml. Kedysi som mala veľké balenie kokosového sprchového gélu, ktorý som si kúpila v Nitre. Toto malé balenie som vyhrala v jednej súťaži a tak som mala možnosť privoňať si k ďalšej ovocnej bombe. Vonia krásne, prirodzene, nie umelo, výrazne černicovo a letne. Nie je veľmi hustý, dobre pení a pokožku umýva šetrne, bez vysušovania. Je skvelý na cestovanie aj na vytvorenie minizbierky v kúpeľni. 

Plusy:
  • na výber z úžasných vôní 
  • možnosť vybrať si veľké i malé balenie
  • veľmi príjemná, svieža ovocná vôňa
  • pokožku čistí bez vysušovania
Mínusy:
  • žiadne, pokojne by som si ho kúpila aj vo veľkom balení
Cena za 50 ml je 1,5. Veľké 400 ml balenie stojí 4,50.





O dezodorante si môžete prečítať:

     "Staň sa hviezdou a zažij úžasný a oslňujúce pocit obdivu v každej situáciu s Nivea Sprejem antiperspirantem Angel Star Hot Crush. Spolehlivá ochrana a jedinečná sexy vôňa. - s jedinečnou sexy vôňou, ktorá dlho vydrží - spolehlivá ochrana oproti potenie po celých 48 hodin - bez alkoholu a barviv použitie: aplikujte zo vzdialenosti 15 cm priamo na pokožku podpazušie. Nechajte zaschnúť. Nepoužívajte na poraněnou či podrážděnou pokožku. Zloženie: Butane, Isobutane, Propane, Cyclomethicone, Aluminum, Chlorohydrate, Butyloctanoic Acid, Persea Gratissima Oil, Octyldodecanol, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone, Linalool, Benzyl Alcohol, Citronellol, Limonene, Isobutyl Benzoate, Parfum. Extrémne horľavý. Nádobka je pod tlakom: nevystavujte slnečnému žiarenie a teplotám hore 50°C"

Keďže nie vždy mám v kabelke veľa miesta, vždy si kupujem aj jeden menší dezodorant, ktorý môžem nosiť všade so sebou. Jedným z prvých bol Angel Star od Nivey. Kupovala som ho už dávnejšie, takpovediac ako mačku vo vreci, lebo som nevedela, ako bude voňať ( vtedy ešte neboli testery ku každému dezodorantu, k niektorým nie sú ani dnes). Napriek tomu sa mi sladká vôňa celkom zapáčila a používala som ju rada. Sprej sa má striekať minimálne zo vzdialenosti 15 cm. Neobsahuje alkohol, preto na pokožke neštípal. Nezanechával ani farebné škvrny, čo mi veľmi vyhovuje, keďže väčšina môjho oblečenia je čierna. Toto všetko by mi na ňom vyhovovalo: veľkosť, pekný obal, príjemná vôňa, nezanecháva fľaky. Horšie je len to, že obsahuje hliník, cez deň som ho musela aplikovať aj dva razy ( a to sľubuje 48 hodinovú ochranu!) a niekedy som aj tak mala skôr ulepený ako svieži pocit.

Plusy:
  • šikovná veľkosť do kabelky
  • pekný obal
  • príjemná, sladká vôňa
  • nezanecháva fľaky na oblečení
Mínusy:
  • obsahuje hliník
  • musela som ho použiť aj dva razy denne, hoci sľubuje ochranu 48 hodín
  • opäť by som si ho už nekúpila
Kupovala som ho v drogérii, ale zoženiete ho na internete za 2,65.




O odličovacích obrúskoch si môžete prečítať:

     "Odličovacie obrúsky, ktoré sú odtraňujú makeup alebo len pomáhajú v menšich korekciách makeupu. Výhodne balené, zmestia sa aj do kabelky. Každé balenie obsahuje  24 kusov.
 Water (Aqua), Cocamidopropyl Betaine, Butylene Glycol, Polysorbate 20, Propylene Glycol, Sodium Citrate, Caprylyl Glycol, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben."

Keď som si kupovala tieto, neprečítala som si, že ich veľkosť je 5x5 cm a domov mi príde taký minibalíček. Napriek tomu som im hneď našla využitie - putovali do kabelky. Mali mi poslúžiť ako pomocníci v prípade, kedy potrebujem odstrániť zvyšky rúžu, rozmazanú ceruzku alebo maskaru. Sprvu to bolo super, boli dobre vlhčené a jemne odstránili šmuhy po ceruzke bez toho, aby sa pokazil make up. Ale časom ( a nebol zasa taký dlhý) mi vyschli. Preto ich mám doma, keď ho potrebujem, pridám pár kvapiek micelárnej vody a použijem ich tak.

Plusy:
  • šikovné balenie do kabelky
  • boli celkom dobre navlhčené
  • veľmi dobré na drobnú opravu make upu
Mínusy:
  • z toľkých parabénov sa mi pretočili panenky
  • časom mi vyschli
  • už by som si ich nekúpila
Kúpila som ich na stránke http://www.elf-kozmetika.eu/sk, kde stoja 3 eurá.










O maskare si môžete prečítať:

     "Pre riasy, ktoré sú zdravšie, pevnejšie a krajšie každým dňom. Nielenže výnimočne skrášľuje, Mascara Shock® zároveň pôsobí do hĺbky rias, kde posilňuje a chráni ich štruktúru obsahom pantenolu, keratínu a patentovanej zložky KeratrixTM. Kým pantenol predchádza krehkosti a posilňuje vlákna v štruktúre rias, keratín podporuje pružnosť a odolnosť pred chemickým a mechanickým poškodením. Keratín použitý v zložení Mascara Shock® je bohatý na aminokyseliny, ktoré zabezpečujú rovnomerné usporiadanie keratínu, obnovu zdravia, lesku a sily aj tých najviac oslabených a zraniteľných rias. Výnimočnú hydratáciu zaručuje patentovaná zložka KeratrixTM zložená z proteínových výťažkov semiačok rohovníka s vysokým podielom aminokyselín. Riasu obalí do 3-D vrstvy, ktorá ju neustále vyživuje a upravuje jej štruktúru. Dych vyrážajúci tvar, plný objem a bohatá farba. Mascara Shock® zaručuje zachovanie nádherného tvaru a objemu rias po celý deň. Od prvej aplikácie pokrýva riasy 3-D vrstvou, dodáva im plný objem, jas a príťažlivú žiarivú farbu. Zloženie maskary bolo prispôsobené tomu, aby sa farba ľahko a rovnomerne nanášala po celej dĺžke rias, od korienkov po končeky, a aby riasam dodávala intenzitu spojenú s leskom. Je mimoriadne šetrná k riasam, bez parfumácie a parabénov, vďaka čomu je vhodná aj pre nositeľky kontaktných šošoviek."

Túto miniatúru som dostala ako darček k nákupu, ktorý som robila pred Vianocami. K nákupu výrobkov Collistar nad 30 eur bol balíček miniatúr. Riasenku som si veľmi obľúbila, lebo je skvelá! Čo však čert nechcel, zle som ju zavrela a niekam sa mi zakotúľala. Keď som ju našla, bola úplne suchá. Preto som skúsila trik na oživenie maskary - pridať pár kvapiek micelárnej vody. Pomohlo to, zasa farbila, ale ostali v nej malé hrudky, preto som ju už viac nepoužívala. Je úžasná - riasy sú úžasne dlhé, majú objem, nezlepia sa. Líčenie vydrží celý deň, maskara sa nedrobí ani neotláča. Rozhodla som sa kúpiť si plné balenie ( len pre vyššiu cenu si na ňu musím našetriť), potom o nej bude samostatný článok aj s fotografiami, aby bolo vidno, ako krásne zmení riasy.

Plusy:
  • pekný obal
  • veľmi šikovná kefka
  • riasy krásne predĺži a dodá im objem, nelepia sa
  • nerozmazáva sa, neotláča sa, nedrobí sa
Mínusy:
  • trochu vyššia cena (tam, kde je lacnejšia, je večne vypredaná), preto musím s kúpou chvíľku počkať
Riasenku som videla vo Fann parfumérii, jej cena bola okolo 25 eur. 






Avon vždy pred príchodom zimy prináša radu výrobkov, ktoré majú ochrániť pleť pred chladivým počasím a jeho neblahými účinkami na našu krásu. Minulý rok bol v ponuke aj šikovný univerzálny balzam. Je vhodný nielen na pery, ale aj na jemnú pokožku okolo nosa, lakte či nechtovú kožtičku. Je maličký, super do kabelky i na zimnú dovolenku. Keby sa objavil podobný v katalógu aj tento rok, kúpila som si ho, je super spoločníkom počas celej zimy. Chráni pokožku pred vysušovaním, popraskaním a začervenaním. 







Tieto dva produkty som vyskúšala vďaka jednej mojej vernej čitateľke a kamarátke, Lenke. Poslala mi totiž balíček svojich obľúbených produktov a v ňom boli drobci od Alverde. Ošetrujúci sprchový gél mäta bergamot je neuveriteľná vlna sviežosti! Vonia prekrásne, sviežo a citrusovo, je prírodný, dobre pení a jemne čistí - ten by som si kúpila hneď.
Balzam na vlasy je určený pre suché a lámavé vlasy. Použila som ho asi 5 razy, na viac použití mi nevyšiel. Škoda, pretože vlasy zanecháva hodvábne jemné, pevnejšie a lesklé. Po jeho použití neboli mastné, menej sa lámali a vyzerali zdravo. Aj ten by som si kúpila vo väčšom balení, keby som naň v obchode natrafila.

Máte radi malé balenia? :) Alebo vždy kupujete len tie veľké?


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe