Ílová maska Love Nature s výťažkom z čajovníka

16:01

Už sú to dlhé roky, kedy som si kúpila svoj prvý produkt od Oriflame. Vtedy som  túto kozmetiku zbožňovala a nakupovala som ju pravidelne, v každom katalógu som si našla niečo, čo som jednoducho musela mať. Rokmi som si vybrúsila cit pre výber naozaj kvalitných produktov, ktoré mi neraz veľmi pomohli. Iba pár razy sa mi stalo, že by mi produkt nesadol, prípadne by mal vlastnosti, ktoré by ma nejakým spôsobom rozčuľovali. Keď som si kúpila novú ílovú masku Love Nature, neskutočne som sa na ňu tešila. Ílové masky používam pravidelne, pretože veľmi dobre čistia pleť a pomáhajú odstraňovať čierne bodky. Prvé použitie tejto masky bola tragédia, asi hodinu som sa na seba v zrkadle nemohla pozrieť. 






O maske si môžete prečítať:

     "Osviežujúca ílová maska s antimikrobiálnym esenciálnym čajovníkovým olejom, ktorá čistí póry, absorbuje nadbytočný maz a normalizuje množstvo mazu v pleti. Pleť zmatní a zanechá ju hodvábnu na dotyk. Aplikujte na vyčistenú pleť, pričom sa vyhnite partiám očí. Nechajte pôsobiť 10 minút a následne dôkladne opláchnite vodou. Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov používajte 1 - 2-krát týždenne. 50  ml"

Maska vyzerala v katalógu vynikajúco, vtedy sa v ňom objavilo niekoľko noviniek a mala som problémy vybrať si, čo z nich najviac chcem. Voľba padla na tohto drobca. Má 50 ml a je v tube, z ktorej sa vytláča. Je priesvitná, preto vidno, koľko masky v nej ešte ostáva. Keď som mala masku už iba na dne, obal som poľahky rozstrihla a zvyšky dostala von, preto som vyhadzovala celkom prázdny obal. Obsahuje čajovníkový olej, asi aj preto som sa na ňu tešila. Ten mám v kozmetike veľmi rada a nechýba v našej domácej lekárničke ako prvá pomoc pri akné, opare či popáleninách. Maska po ňom jemne vonia, ale musím povedať, že hoci je to pekná vôňa, niečo v pozadí je pomerne rušivé a zvláštne. Akoby bola zbytočne výrazne voňavá. Niekedy je to viac na škodu ako na úžitok. Konzistencia je veľmi dobrá - je hustá, nerozteká sa a veľmi dobre sa rozotiera aj bez štetca. Odporúča sa mať ju na pleti 10 minút a vyhnúť sa očným partiám. Tak som sa v jeden krásny večer pustila do kozmetického rituálu. Pleť som si najskôr dôkladne odlíčila, vyčistila a naniesla masku.  Problém sa začal po prvej minúte, dvoch, takmer hneď po aplikácii. Pleť ma začala neuveriteľne štípať, až to pálilo. Keďže sa mi niečo podobné stalo aj pri iných ílových maskách, skúsila som sa nevšímať si to. Dlho som to nevydržala a maska išla dolu ešte skorej, ako mala. Po umytí som neveriacky pozerala na červenú pleť, veľmi citlivú na dotyk a teplú vodu. Párkrát som si ju opláchla v ľadovej vode, čo aspoň trochu upokojilo horúcu pokožku a nechala som ju tak. Asi po hodinke všetky nepríjemné dôsledky ustúpili a ja som váhala, či masku ešte použijem. Použila som. Ďalšie použitia už boli príjemnejšie, postupne som si ani neuvedomovala, že ju mám na pleti - žiadne pálenie, sčervenanie sa nekonalo. A  výsledky? Pleť je čistejšia, to sa jej nedá uprieť. S čiernymi bodkami si poradí ako tak, niektoré zmizli, iné sa ani nepohli.  Je matnejšia a hodvábna na dotyk, ale taktiež je trochu vysušená, preto som vždy potrebovala nočný krém. Och, nesmiem zabudnúť, že táto prírodná švédska kozmetika obsahuje parabény. Teda minimálne táto maska  - hneď 3.

Plusy:
  • nie veľké balenie, dobré je aj na cestovanie
  • hustá konzistencia, maska sa nerozteká, dobre sa nanáša aj bez štetca
  • príjemná, možno trochu prehnane výrazná vôňa
  • pleť čistí, zjemňuje
Mínusy:
  • sprvu ma veľmi štípala a podráždila mi pleť
  • zloženie
Bežná cena masky je 4,9, ja som ju kúpila za polovicu. 

Máte rady masky z Oriflame? Je tam nejaká vaša obľúbená? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. K meninám som dostala celý rad na pleť Love Nature s Aloe Vera. Spočiatku mi to celkom vyhovovalo, teraz to už neviem dopoužívať. Zrejme je to preto, že o pleť sa už starám väčšinou len prírodnou kozmetikou a táto chemická sa s ňou bije. Môže mať v názve "nature", no prírodná nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sprvu veľmi vadila, ale podarilo sa mi ju minúť. Dosť ale pochybujem, že si nejakú v najbližšej dobe kúpim.

      Odstrániť
  2. mne táto maska dosť "sadla", pleť mám po nej fakt vyčistenú, matnú škoda toho zloženia, tiež ma zamrzel obsah

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tým, že pleť pekne čistí aj zmatní. Ale zloženie a to štípanie ma dosť rozladilo.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe