Mandľovo, sladko, prírodne

18:55

Môj atopický ekzém ma prinútil pozerať sa na niektoré veci celkom inak. V prvom rade som si uvedomila, že ak mi kožná nevedela poradiť, stále mi predpisovala to isté - akúsi divnú masť, ktorá mi nikdy nepomohla. Preto som sa rozhodla, že viac ju používať nebudem. Radšej som si sama začala hľadať šampóny, ktoré som si kupovala v lekárni. Mali spoločnú vlastnosť - smrdeli, ale celkom pomáhali. Boli obdobia, kedy som ani nevedela, že ma niečo trápi no boli obdobia, kedy som si myslela, že si rozškriabem celú hlavu. Vtedy som sa rozhodla, že skúsim prírodnú kozmetiku. Ak by  mi aj nepomohla, určite by mi neuškodila, preto som sa dala do pátrania. Mastičky, vodičky, šampóny - výber je pestrý. Do oka mi padol mandľový šampón od Lavery.










O šampóne si môžete prečítať:

    "Šampon pro citlivé vlasy a citlivou pokožku hlavy. Inovativní BIO mandlové mléko obsahující mandlový extrakt pečuje o pokožku jemným ochranným filmem.  Extrakt z BIO lékořice a BIO protěže alpské pokožku uklidňují a předcházejí iritacím. Vaše vlasy a pokožka hlavy si tak mohou vydechnout a užívat si."

Šampón som si kupovala z jednej českej stránky, kde vtedy prebiehal výpredaj. Dnes som tento šampón našla vynovený v inom obale a veľmi sa mi páči, asi si ho kúpim zasa.  Balenie má 250 ml, je plastové a vrchnáčik pevne drží, vďaka čomu ho nemusím naháňať vo vani :) Šampón vhodný pre vegánov ma uchvátil svojou vôňou. Je prekrásna! Sladká vôňa mandlí mi pripomína jogurt, lahodný, voňavý a chutný. Je prirodzená, jemná a niet v nej ani stopy po niečom umelom. Konzistencia je klasicky šampónová, redšia. Pení dobre, aj v očiach dobre štípe :) Zloženie sa mi nepodarilo odfotiť, písmenká sú krpaté, ale pozdáva sa mi, ani stopy po parabénoch či SLS, akurát parfum tam straší. Už dávnejšie som pochopila, že do skúšania netreba ísť s veľkými očakávaniami a nadšením, lebo sa ľahko môže stať, že ostanem sklamaná, ale pri tomto šampóne sa mi to inak nedalo. Neskutočne som sa naň tešila, možno preto, že bol jeden z mojich prvých bio šampónov, ktoré som si kúpila. A ako obstál? Myslím si, že viac ako dobre. Vlásky umyl dobre, nemastili sa, boli jemné a lesklé. Objem síce nikde, ale to ani nesľúbil. Pre moje páperové vlasy hotová pohroma, potrebovala som minimálne lak na vlasy, ak som nemala čas na tužidlo. Napriek tomu však boli pekné, zdravo vyzerajúce. Na vlasovú pokožku bol ozaj jemný. Nevysušoval ju, takmer nesvrbela a hoci sa ekzém stále tvoril, bol na menšej ploche. Celkový dojem? Bola som spokojná, s trochou tužidla a laku bola tragikomédia zažehnaná a ja som si mohla užívať upokojenú pokožku a lesklé, hodvábne jemné vlasy.

Plusy:
  • krásna, mandľová vôňa
  • redší, ale veľmi sa neroztekal
  • dobre penil
  • vlasy boli po jeho použití jemné, lesklé a zdravo vyzerajúce
  • pokožka je upokojená, menej svrbí a nebola taká citlivá ako inokedy
Mínusy:
  • vlasy mi vždy tak nejako spľasli, boli bez objemu
Šampón kúpite na internete alebo v obchodoch s bio kozmetikou, jeho cena je okolo  5 - 6 eur.

Máte svoj obľúbený bio šampón? :) Rada sa nechám inšpirovať.

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Laveru jsem taky měla (myslím mandli, pomněnku a pomeranč), byla dobrá... ale teď jedu bez sulfátů, což by mohlo i ekzému víc ulevit (mně pomohlo na periorálku :)) a moje oblíbené přírodní šampony jsou 100% Pure, Nobilis Tilia, Faran, Maternatura...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Až tu cítim tú vôňu. Dosť ma láka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho našla u nás v Piešťanoch v obchodíku, teším sa :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe