Fakt dobrá báza

17:42

Podkladová báza pod make up sa mi vyberá dosť ťažko. Tú najlepšiu som našla už dávnejšie a všetky ostatné hodnotím podľa nej. Jediným háčikom je vyššia cena, kvôli ktorej sčasu na čas hľadám lacnejšiu alternatívu. Teraz som mala šťastie, zo 4 rôznych, ktoré som si kúpila, boli tri dobré. A z tých troch dobrých vám dnes poviem o tej najlepšej. Teda, aj ona má jeden háčik. 





O podkladovej emulzii Poreless od ELF si môžete prečítať:

    
     "Viditeľne zmenšuje veľkosť pórov, jemných vrások a zmatňuje, čím vaša pleť nadobudne krásny zamatový vzhľad. Takisto obsahuje výťažok z čajovníka a vitamíny A a E. Táto podkladová emulzia zabezpečí rovnomerné nanášanie a celodennú trvácnosť vášho makeup-u.
Zloženie produktu:  Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Tridecyl Trimellitate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Melaleuca Alternfolia (Tea Tree) Extract, Titanium Dioxide (CI 77891), Tocopheryl Acetate (Ve), Retinyl Palmitate (Va), Silica, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben."


Pri tejto báze sú ako dokonalé vlastnosti, tak aj nedobré. Začnem tými super. Ako prvé ma zaujal veľmi pekný, elegantne pôsobiaci obal s praktickou pumpičkou na dávkovanie emulzie. Je ľahký, plastový a malý. Emulzia má 14 gramov, preto taký menší obal. Celkom šikovne sa mi vmestila aj do mojej kozmetickej taštičky, takže so mnou aj cestovala.  Ako bázu používate, tak vidíte, ako sa dno pomaly dvíha hore a keď sa báza minie, pumpička sa síce dá stlačiť, ale dno sa ani nepohne, tak som vlastne zistila, že z obalu už nič nevydoluje. Vonia ako čajovníkový olej. Jemnejšie, nie tak ostro, príjemne, aj to bol jeden z dôvodov, prečo som sa na ňu tešila. Ľahký biely podklad nie je mastný ani lepkavý, dobre sa nanáša prstami, ale radšej mám Hakuro štetec. Po nanesení ma prekvapilo, že pleť je akoby mastná. Bol ta taký mazľavý, divný pocit a ja som sa bála, že výsledok bude katastrofa. Nebol. Báza pekne stiahla póry a vyrovnala pleť, vďaka čomu sa make up nanášal úplne super (ako štetcom, tak hubkou). Make up sa akoby vcucol do pleti a po mastnom pocite veľa neostalo. Po prepudrovaní bol efekt dokonalý - krásne prirodzene vyzerajúce líčenie, stiahnuté póry, vyhladená pleť. Po 6-7 hodinách (bezohľadu na make up) pleť vyzerala stále výborne, ak sa aj trochu leskla T zóna, stačilo mi použiť zmatňujúci obrúsok a bolo po probléme. Báza silno ašpirovala na druhú najlepšiu podkladovú bázu pod slnkom, ale niečo to prekazilo. V prvom rade silikóny v zložení. Mala som obrovské šťastie, že mi neuškodili a nevyhádzala som sa viac ako obyčajne. V druhom rade - 5 parabénov? To ozaj? Takže dokonalá báza, ktorá si ma získala dokonalými vlastnosťami, sa nestala druhou najobľúbenejšou bázou. Minimálne dovtedy, kým sa nezlepší zloženie. A tak pátram ďalej, hľadá sa obľúbená báza č.2.
Plusy:
  • pekný obal, je malý, ľahký, plastový
  • príjemná, čajovníková vôňa
  • dobrá konzistencia-  ľahko sa nanáša aj prstami, aj štetcom
  • sťahuje póry, vyhladzuje pleť, zmatňuje ju,
  • predlžuje životnosť aj slabšie držiacich make upov, pomáha udržať matný vzhľad
Mínusy:
  • zloženie
14 gramov emulzie stojí 7,99. Kúpite ju na stránke http://www.elf-kozmetika.eu.
Akú bázu momentálne používate? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Na ni jsem se už dívala dřív a asi si ji kupím, skvělá recenze :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/muj-prvni-bronzer.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, snažila som sa ;) Báza je veľmi kvalitná, o tom niet pochýb.

      Odstrániť
  2. Škoda toho zloženia, ja jeden parabén v zložení ešte prežijem, možno aj dva, ale päť..to je pre mňa extrém :) a hlavne keď si to máme dávať na niečo tak citlivé ako je naša pleť :) preto som ja zavrhla aj telové mlieka od Dermacolu .. super recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak, jeden ešte ok, ale viac je už zle. Ďakujem ;)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe