Zdravé okienko - ajurvédska káva

19:00

Niekedy sa stane, že do života nám zasiahne niečo, čo ho obráti naruby. Mne tak vbehlo do cesty ochorenie, s ktorým sa musím naučiť žiť, musím sa podriadiť určitým pravidlám, aby som sa cítila dobre. O tomto ochorení vám poviem niečo v budúcnosti. Jedným z jeho príznakov sú problémy so srdcom - zvýšený tep či arytmia ma vydesili už nespočetne veľa razy. Aj preto som sa rozhodla nájsť si bez kofeínové náhrady kávy. Našla som ajurvédske kávy, ktoré by mali mať veľa pozitívnych účinkov na naše zdravie. Tak som si vzala hneď dve.










O káve Brahmi s orieškom si môžete prečítať:

      "Brahmi
podporuje zlepšenie pamäte a koncentrácie
-pomáha udržiavať s vekom klesajúce mentálne funkcie
-pomáha zmierňovať stres

Čakanka:
-podporuje trávenie
-priaznivo pôsobí na činnosť pečene
-podporuje zdravie kostí a kĺbov
-priaznivo pôsobí na činnosť srdca a hladinu cukru v krvi
-podporuje znižovanie váhy

Chutný a zdraviu prospešný nápoj neobsahujúci kofeín. Je výbornou náhradou kávy alebo čaju, výborne chutí a je vhodný aj na dlhodobú konzumáciu. Je vyrobený z bylín po tisíce rokov vysoko cenených tradičnou indickou medicínou, ajurvédou.
Užívanie sa odporúča pracujúcim ľuďom starším ako 40 rokov a ľuďom závislým na alkohole, nikotíne a iných drogách.

Zloženie: 100 g výrobku obsahuje 94 g čakanky lekárskej a 6 g výťažku z byliny Brahmi. 1 g výťažku je získaný z 8 g byliny. Príchť lieskového orieška."
O káve Arjuna si môžete prečítať:
"-podporuje srdcovú činnosť
-pomáha udržiavať zdravé srdce
-podpora kardiovaskulárneho systému
-podpora chuti do jedla

Čakanka:
-podporuje trávenie
-priaznivo pôsobí na činnosť pečene
-podporuje zdravie kostí a kĺbov
-priaznivo pôsobí na činnosť srdca a hladinu cukru v krvi
-podporuje znižovanie váhy

Chutný a zdraviu prospešný nápoj neobsahujúci kofeín. Je výbornou náhradou kávy alebo čaju, výborne chutí a je vhodný aj na dlhodobú konzumáciu. Je vyrobený z bylín po tisíce rokov vysoko cenených tradičnou indickou medicínou, ajurvédou.

Zloženie: 100 g výrobku obsahuje 91 g čakanky lekárskej (Cichorium intybus), 6 g výťažku z byliny ardžuna (Terminalia arjuna), 2 g výťažku byliny vinná réva (Vitis vinifera), 1 g výťažku z koreňu z byliny pushkarmoola (Inula racemosa)."
Ajurvédska medicína ma fascinuje už dlhšie a nebudem klamať, keď poviem, že by som rada skúsila viacero produktov. Nateraz sa doma vytešujem kávou a zubnou pastou :) Krabičky týchto káv sú naozaj skvostom. Vidno nádych Indie, tie prekrásne kresby sú precízne, farebné a pútavé. Nech sa pozriete na ktorýkoľvek obal, nájdete tam farebnú hravosť indickej kultúre vlastnú. Po otvorení krabičky nájdete malý sáčik, ktorý obsahuje 50 gramov kávy. Sprvu sa mi to zdalo malé za veľa peňazí. Ale keď som zistila, že nepotrebujem ani plnú mokka lyžičku a balenie mi vydrží dosť dlho (mne stačí šálka denne). Príprava nápoja je rovnaká ako pri príprave kávy. 1/4 - 1/2 čajovej lyžičky (1g) výrobku zalejeme 1 šálkou teplého alebo studeného mlieka, môžete si to dosladiť podľa chuti, ja striedam hnedý cukor  s agáve sirupom, prípadne medom, podľa toho, čo mám skôr po ruke. Keď som si produkt kúpila, nevedela som, akú chuť mám čakať. Myslela som si, že to bude niečo zvláštne a bylinkové. Ak poznáte kávový nápoj Inka, viete si zhruba predstaviť, ako to chutí. Nie je to úplne rovnaké, ale podobajú sa. Na káve Brahmi sa mi veľmi páči prítomnosť lieskového orieška. Dodáva nápoju lahodnú chuť a tým sa odlišuje od Arjuny. Tá chutí neutrálne, pripomína kávu, pekne vonia. Kávy mi nezaťažujú žalúdok, nemám z nich kyselinu. Keď sa na ne pozerám, nedá sa mi o nich napísať inak ako o malom poklade. Nemám z nich žiaden problém, sú chutnou náhradou kávy, moje srdiečko nedostáva zabrať ( ak odhliadnem od stresu v práci) a celkovo sa cítim lepšie. Iste, nemôžem všetko zvaliť na tieto kávy, lebo som úplne zmenila svoj životný štýl i spôsob stravovania, ale som si istá, že ajurvédske kávy mi k tomuto dobrému stavu pomáhajú. A keby aj nie - večerné posedenie s chutným nápojom pri krbe (v zime, samozrejme, teraz si dávam do vody 10 kociek ľadu a viac) patrí k mojim obľúbeným činnostiam.
Kávy mám z predajne http://www.babickinazahrada.sk/, kde si môžete vybrať z viacerých druhov káv. Ich cena je 3,90 za 50 g.
Skúsili ste niektorú ajurvédsku kávu? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Kávu vůbec neznám, ale vypadá skvěle :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/mini-haul-outfit.html

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe