Ďalšie kúsky Manna

18:04

Čím som staršia, tým viacej preferujem akýsi čarovný návrat k prírode a tomu čistému, čo bolo kedysi. Unavuje ma to večné naháňanie, braky, ktoré nám ponúkajú v potravinách, tá umelina, ktorú nám ponúkajú v kozmetike, ten zbytočný luxus, ktorý nám nútia reklamy. Kedysi by som neváhala našetriť si a kúpiť si fest drahé sérum Collistar (áno, mala som ho) či lak Dior len preto, lebo je to značka. A kabelky zvučných mien, lodičky či handry... lebo sa to nosí. Teraz sa na to pozerám inak - nie je to nevyhnutné, je to len pozlátko, ktoré k šťastnému životu až tak netreba. Dnes si našetrím a radšej si kúpim prírodnú kozmetiku. Alebo niečo kúpim Riškovi. Odložím si to, aby som mala peniaze na to, čo ozaj potrebujem. Snívam o malom domčeku, kde bude veľká záhrada, aby som si pestovala bylinky, mohla si robiť tinktúry, mastičky, soli do kúpeľa, chovali by sme si nejaké zvieratká (to je Riškov sen) a bola som blízko prírody. Spätá s tichom, zeleňou a úctou k životu. Presne to pre mňa symbolizuje Manna. Čistotu, harmóniu, nevinnosť.












O mydle z extra panenského olivového oleja si môžete prečítať:

     "Mydlo z extra panenského olivového oleja obsahuje výhradne extra panenský olivový olej. Je mimoriadne hebké a jemné k Vašej pokožke. Jeho použitie je možné aj v prípade výskytu ekzémov.

INCI: Sodium Olivate, Aqua

Zloženie: Olivový olej v podobe myd la, Voda"
Manna mydlá som si veľmi obľúbila pre ich úžasné zloženie a vlastnosti. Olivové mydlo je ideálne na môj atopický ekzém, ale na hydratáciu celkovo, takže bolo jasné, že sa naň teším. Mydielko je balené v papierovom obale, na ktorom vidno všetky dôležité informácie. Neobsahuje palmový olej a je vhodné pre vegánov. Vonia veľmi jemne, nevtieravo, ako tie bábätkovské výrobky, ktoré sú nežné a láskavé k pokožke. Nakoľko obsahuje výhradne olivový olej v podobe mydla, je menej penivé. Mydlá s vysokým obsahom olivového oleja sú menej penivé, to však neznamená, že majú nižšie čistiace účinky. Môžete ho používať na čistenie pleti na tvári, a je dostatočne jemné na to, aby ste ním ošetrili pokožku svojho bábätka. Nie je to len také obyčajné mydlo, možno ho použiť ako sprchový gél, čistiaci pleťový gél, ale dokonca aj šampón. Ako sprchový či pleťový gél je fajn.. Šetrne vyčistí pokožku a zanechá ju hodvábne jemnú. Keďže hydratuje, nemusíte sa báť nepríjemného pnutia. Ako šampón mi pomohlo tiež. Mydlo veľmi účinne hydratuje vysušenú pokožku a upokojuje. Hoci sa suché miesta tvoria rovnako, pokožka menej svrbí a nie je taká podráždená. Vlásky síce ostávajú drsné a nepoddajné, ale po použití kondicionéru sú opäť krásne ako vždy. Mydlo hodnotím veľmi pozitívne a odporúčam ho ľuďom, ktorých trápi suchá a citlivá pokožka.
Plusy:
  • jednoduché balenie mydla
  • jemná, pekná vôňa
  • prírodné zloženie, kvôli ktorému menej pení
  • vyživuje, hydratuje, zjemňuje
  • dobré na ekzém
  • viacero možností použitia
Mínusy:
  • nenašla som
Mydlo stojí 5,90.
O Coco mydle s bambuckým olejom si môžete prečítať:

      "Thajský kokosový olej obsiahnutý v tomto mydle bude Vašu pokožku rozmaznávať. Bambucké maslo má výnimočné hydratačné a liečivé účinky vďaka tomu, že obsahuje množstvo prírodných hydratačných zložiek, ktoré sú rovnaké ako tie, ktoré produkujú mazové žľazy. Kakaové maslo má hydratačné účinky. Lieči, chráni a upokojuje pokožku, regeneruje a pomáha zachovať jej potrebnú pružnosť.
Zloženie: kokosový olej v podobe mydla, prečistená voda, kakaové maslo v podobe mydla, bambucké maslo v podobe mydla
Ingredients (INCI): Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Cacao Butterate, Sodium Shea Butterate"
Opäť hydratačné mydlo ma upútalo obsahom vzácnych látok, ktoré sú ako stvorené na výnimočnú hydratáciu pokožky. Opäť je pekne balené, opäť vhodné pre vegánov  a bez palmového oleja. Takmer nevonia, ovania vás len jemný závan, ktorý sa po chvíľke rozplynie. Vytvára bohatú krémovú pnu, ktorá umýva a hydratuje pokožku. Tiež som ho používala ako šampón a tiež som potrebovala aj kondicionér, ale za hydratovanú pokožku bez svrbenia to rozhodne stálo. Všimla som si, že po umytí nepotrebujem siahnuť po telovom mlieku a kréme, lebo pokožka je pekne hydratovaná a nepotrebuje krémovanie. Je to vlastne prírodná náhrada mlieka do sprchy, ktoré je často propagované. Ak máte málo času, stačí mydielko a hneď ste vlastne aj nakrémovaní. Vhodné je aj pre maličké detičky, takže tešiť sa z neho môže celá rodinka :)
Plusy:
  • jednoduché balenie
  • nežná vôňa
  • bohatá krémová pena
  • zloženie
  • hydratuje, zkemňuje okožku, ostáva vláčna

Mínusy:
  • nenašla som
Mydlo stojí 6,90 a zoženiete ho na https://mannamydla.sk.

Dávate prednosť mydlám alebo radšej siahate po iných výrobkoch? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. už som takmer minula dve mydielka od Manny, ktoré som si objednala. jedno mi však dosť sťahovalo pleť :/ asi by bolo treba vyskúšať ešte nejaké, ktoré skôr hydratuje. no aj tak mám s nimi celkom dobré skúsenosti, krásne voňajú, nedráždia a človek má istotu, že si na pleť nedáva nejakú chémiu.
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mydielka môžu sťahovať, preto je lepšie začať s hydratačnými :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe