Šikovní pomocníci vs. úplné zbytočnosti

16:06

V tomto článku by som sa rada pozrela nielen na šikovných pomocníkov, ktorí mi uľahčujú bytie, ale aj na zbytočnosti alebo prepadáky, ktoré som si pokojne mohla odpustiť. Čoraz častejšie sa mi kozmetickou zbierkou mihnú drobnosti, ktoré by do jednej recenzie nemalo zmysel dávať (boli by ozaj kratučké), tak som ich dala do laty v jednom článku. 



















O masážnom roztoku Herbadent si môžete prečítať:

     "Na vonkajšie použitie, na ošetrenie ďasien, slizníc ústnej dutiny.
Zloženie: Rastlinný extrakt, kyselina salicylová, kyselina boritá, kyselina citrónová, benzokaín, silica mäty priepornej, klinčeková silica, feniklová silica, etanol
 Neriedený roztok sa používa na masáže ďasien a na potieranie chorej sliznice ústnej dutiny. Masáž ďasien sa robí takým spôsobom, že sa najprv obalí špička špáradla malým chumáčikom vaty a omočí sa v neriedenom roztoku Herbadentu, ktorý sa kvapne do vrchnáčika liekovky. Potom sa špáradlo priloží kolmo na ďasna a masíruje sa okraj medzizubnej papily ( 10x dookola každého zuba ). Ak lekár neodporučí inak, masáž sa vykonáva 1x denne, vždy večer po vyčistení zubov."
Ak máte problémy s krvácajúcimi ďasnami, poznáte to - bolí to, krváca to, opúcha to a ľahko sa porania. Dlho som sa spoliehala len na zubné pasty, ale potom som si povedala, že to skúsim aj z inej stránky. Okrem zubnej pasty mi viacero ľudí poradilo šalviu. Tinktúra, čaj či odvar. Nie zlý nápad, keby som na to neustále nezabúdala. Pri nákupe v našej prírodnej lekárni som našla Herbadent roztok na ďasná. Vonia ako alkohol, chutí ako alkohol. Žiadna sranda, ale dá sa to prežiť. Nanášam ho vatovou tyčinkou na ďasná po umytí zubou. Ak mám poranené ďasno, štípe to, ale rýchlejšie sa zahojí a navyše, prestane bolikeť. Po dlhodobom používaní môžem povedať, že zuby mi prestali krvácať a sú odolnejšie, neopúchajú a vyzerajú zdravo, ružovo. Dá sa kúpiť okolo 4 eur a patrí k tým najlepším pomocníkom, akých doma mám.
Verdikt? Šikovný pomocník.




ELF kozmetiku som nakupovala neskutočne rada. Kedysi. Za rozumnú cenu som dostala fakt super kúsky, ktoré iné značky nemali. Všetko sa ale časom mení. V prvom rade, viac ma zaujíma zloženie a niektoré kúsky sú fakt chemická bomba. V druhom rade, cena ide neustále hore. Jasné, to je tak všade, ale už je to príliš výrazné a pri iných značkách sa to tak nezmenilo - prídu mi už aj dostupnejšie ako práve Elf. Časom som tiež zistila, že kvalita niektorých výrobkov nie je taká, ako by mi vyhovovalo a tiež som doma našla niekoľko úplných zbytočností, ktoré som si naozaj kupovať nemusela. Na druhej strane sú tam ale aj moji miláčikovia.




Bronzujúce obrúsky sú asi jednou z najväčších zbytočností, akú mám. V balení sú obrúsky, ktoré obsahujú hnedú farbičku, takú typicky letnú bronzujúcu. Úprimne? Farba je prekrásna, ale než rozotriem farbu z obrúska tak, aby nebola o 10 odteňov tmavšia ako ja, by som bola x razy nalíčená bronzérom a štetcom. Navyše, nerátam špinavé prsty a riziko, že farba bude všade. Rôzne odtiene stoja 5,18.
Verdikt? Úplná zbytočnosť.



Asi najlepší kabuki štetec, aký som si kúpila za rozumnú cenu, je ten čierno biely  krásavec. Pred pár rokmi som ho kúpila za pár eur v akcii a mám ho dodnes. Po rokoch je stále rovnako jemný, príjemný na dotyk, dobre sa s ním líči a krásne vyzerá. Štetinky mi nevypadávajú a stále mám pocit, že rokmi sa na ňom nezmenilo vôbec nič. Teraz už stojí okolo 10 eur, čiže miesto neho by som asi radšej siahla po zvučnejšom mene za podobnú, prípadne o kúsok vyššiu sumu.
Verdikt? Šikovný pomocník.



Kedysi, keď mi ešte poličku nezdobili Hakuro štetce, som si kupovala hubky na make up. Tieto sú malé, dobré aj na ombré nechty, ale zdá sa mi, že sa relatívne rýchlo trhali. Za 2,29 dostanete 8 hubiek, čo nie je až taká zlá cena a využiť sa dajú rôzne.
Verdikt? Šikovný pomocník.



Kým jeden kabuki štetec milujem, tento hnedý ma až tak nenadchol. Bola to, myslím, nejaká limitovaná edícia alebo darček k nákupu, už presne neviem. Je oveľa drsnejší a horšie sa mi s ním líčilo, už veľmi dlho som po ňom nesiahla. A asi ani nesiahnem.
Verdikt? Úplná zbytočnosť.



Ak by som si trieskala hlavu o stenu za zbytočnú kúpu, tak by to asi bolo za tento produkt. Tento očný roll on nerobí nič. Akoby som si natrela očné okolie vodou. Nesťahuje opuchy, neupokojuje očné okolie, z tmavých kruhov si robí asi len srandu. Tých 5,18, čo teraz stojí, by som zaň nedala, keďže mi nepomohol s níčím.
Veridkt? Ozaj úplná zbytočnosť.




Shimmer sheets - trblietavé obrúsky som si kupovala na leto. Že keď pôjdem na letné prechádzky, budem krásne trblietavá ako víla. A budem sa z toho tešiť. Figu borovú. Keď som otvorila vrecko s trblietkami, vypadlo mi asi tisíc trblietok, ktoré prievan rozťahal po celej kúpeľni a ešte tri mesiace sa ligotal celý dom, podľa toho, kam  trblietku zavialo. Divila som sa, že na obrúsku ešte nejaké ostali. Na pokožke to ani nebolo také škaredé, ale bolo to všade. Takže - zasa raz som mala ušetriť.
Za 5,18 máte postarané o trblietanie sa celého domu.
Verdikt? Fakt že ozaj úplná zybtočnosť.



A na záver jedna úžasná vychytávka! Kým nemali v DM Ebelin čistič štetcov, doma som mala len tento čistič. Bolo ťažké vyčíhať ho, lebo často bol vypredaný a tak som pozorne sledovala stránku, aby sa mi konečne ušiel. Má trochu alkoholovú vôňu, ale inak vonia sladko a pekne, presne tak prevonia aj štetce. Sprej jednoducho nastriekajte na štetinky, nechajte chvíľku pôsobiť a potom vyutierajte do sucha mäkkou, čistou handričkou.  Odstráni špinu, usadený kožný maz, a dezinfikuje, vďaka čomu zabraňuje tomu, aby štetce škodili pleti a prispeli k vzniku nových nedokonalostí. Je super na doma ale aj na cesty, lebo je malý a nezavadzia. Stojí 5,18.
Verdikt? Šikovný pomocník - miláčik.



Mali ste niektorý z týchto kúskov? Ako ste boli spokojné? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Od fi Herbadent jsem dnes poprvé použila pastu na zuby. Sice nepění, ale jinak dobrá.
    O všem? Ovšem!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ráda čtu takové recenze, je dobré vědět co stojí za to si koupit a čemu se raději vyhnout.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež také recenzie hľadám, aspoň niekedy ušetrím :)

      Odstrániť
  3. Tie obrúsky som ešte ani nikde nezaregistrovala možno práve preto lebo by ma to ani nepadlo niečo také použiť :)

    pozývam Teba aj Tvoje čitateľky aj na môj nový blog :)
    http://wexinkawexinka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe