Gáfrová maska

20:07

Ak máte zmiešanú pleť so sklonom k akné a čiernym bodkám, ste na tom rovnako ako ja. Tento večný boj je niekedy náročný, lebo práve keď chcem vyzerať dobre, sa niečo pokazí. Vyrážka, fliačik, čierne bodky, ktoré sa za svet nedajú zamaskovať. Nie je to sranda, ale dá sa s tým bojovať. Existuje niekoľko výnimočných produktov, ktoré si s čiernymi bodkami poradia - ílové masky, prachové čistiace masky, kvalitné peelingy, niektoré zlupovacie masky, čistiace náplaste, naparovanie pleti. Nedávno som našla niekoľko článkov o gáfrovej kozmetike, ktorá je vhodná práve na môj typ pleti. Gáfrovú vodu zoženiem v DM-ke, mala som ju už niekoľkokrát, ale zohnať gáfrovú masku nie je až také jednoduché. Dokonca by som mohla povedať, že som ju našla len v dvoch eshopoch. Jeden je u nás v Piešťanoch, čo ma nadchlo. Nakúpim si, vyzdvihnem si a vyskúšam si :)








O gáfrovej maske si môžete prečítať:
      "Chladivá maska s mierne adstringentným účinkom obsahuje gáfor, ktorý zlepšuje tonizáciu pleti. Po aplikácii dôjde k výraznému vypnutiu pleti. Masku aplikujte v tenkej vrstve na dokonale vyčistenú pleť, po 20-30 minútach zvyšky zmyte vlažnou vodou. Maska je vhodná pre typ pleti, ktorá potrebuje osviežiť a vypnúť."

Priznám sa, ani som len netušila, že Ryor má aj profi kozmetiku, no potešila som sa, lebo veľké balenia sú naozaj za príjemnú sumu. Keď je do vrecka hlbšie, ako by sa mi páčilo, nakupujem domov len to, čo naozaj potrebujem, ale keď si niečo našetrím, rada si kúpim aj to, čo chcem (nielen potrebujem). Gáfrová maska má až 250 ml a je v jednoduchej bielej plastovej tube. Vonia naozaj gáfrovo, čo mám rada. Je hustá krémová biela a ľahko sa nanáša prstami, nepotrebujem ani štetec. Páči sa mi na nej niekoľko vecí. V prvom rade zaujme svieža vôňa, typická pre gáfrové výrobky. Mne sa veľmi páči, aj pleťovú vodu s gáfrom som si obľúbila aj preto, ako voňala. V druhom rade zaujme tým, že veľmi príjemne na pleti chladí. Ocením to v lete, kedy milujem všetko chladivé, spreje, gély na nohy, dermálne vody z chladničky a podobne :) Ten pocit je intenzívny, ale nie je nepríjemný, pomaly ustupuje a ostáva len vlna sviežosti. Tých 20 - 30 minút, počas ktorých ju mám nanesesnú, je veľmi príjemným relaxom, na ktorý sa teším. Maska na pleti neštípe a nespôsobuje začervenanie. Prináša len sviežosť a úľavu. Po umytí je vidno najmä to, že pokožka je vyhladená, svieža a jemná na dotyk. Linky sú vyhladené úplne, vrásky sú jemnejšie, pokožka je pevnejšia a pružnejšia. Masku som si ale kúpila z celkom iného dôvodu. Ako som sa dočítala, gáfor a gáfrová kozmetika má veľmi priaznivý vplyv na mastnejšiu a problematickú pleť. A  s tým úplne súhlasím. Gáfrová maska má aj čistiaci účinok, čistí póry a pomáha odstraňovať aj vzniknuté čierne bodky. Póry sťahuje, pleť nie je mastná a pôsobí jasnejšie a krajšie. Za 250 ml zaplatíte okolo 9,20 (zlatá majiteľka mi poslala cenník, aby som si mohla pozrieť, čo stojí profi kozmetika za maloobchodné ceny) a myslím si, že je to celkom bomba, pretože mnohé menšie menej účinné masky stoja podstatne viac. Po tejto skúsenosti sa teším na kúpu  kaolínovej masky :) Tiež vyzerá dosť dobre.
Plusy:
  • veľké balenie na super cenu
  • jednoduchá biela plastová tuba
  • pekná gáfrová vôňa
  • hustá maska sa dobre nanáša
  • príjemne chladí
  • pokožku nedráždi, neštípe
  • čistí, pomáha odstraňovať čierne bodky, upokojuje a osviežuje pleť, vyhladzuje ju, ostáva jemná


Mínusy:
  • zloženie
Masku som kúpila v eshope www.aryor.sk, nájdete ju v sekcii profi kozmetiky za maloobchodné ceny. A ak by tam náhodou nebola, ochotná pani Poláková vám zašle cenník, kde nájdete všetky profi výrobky za príjemné ceny. Gáfrová maska stála 9,25 eur.
Používate výrobky s gáfrom? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja nedam dopustit na adstringentnu pleťovú vodu z Calendula.sk,velmi kvalitna a cenovo dostupna lekarska kozmetika😊

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe